Tuesday, December 14, 2010

Mentor - Entry Balasan

36 comments

Entry ni aku tujukan khas buat
Mr Curly sebagai balasan kepada entry dia ni.

##############################################



Dear Mr Curly,


Wa tau lu sangat merindui kehadiran bodi gegu gebas wa ni dalam setiap aktiviti
kelab kita. Lu juga rindu mau keluar dengan wa sebab wa keluar tak pakai spende. Sebab lu pon sama kan.... Ketiadaan wa amat lu rasai. Wa paham. Sebab wa banyak mensumbang menyumbang kepada keaktifan kelab kita. Eceh!

Wa agak terkejut bila muka wa terpampang dalam entry lu.
Wanted? Nampak sangat lu rindu wa. Hahahaha..... Mrs Curly, sila belasah laki lu.

Wa tau lu ternanti-nantikan kepulangan wa sebab lu mau wa open table di atas
kenaikkan gaji wa. Lu dah sebey tempat paling mahal untuk pow wa kan. Wa tak salahkan lu. Sebab mereka yang lain-lain ni pon macam lu juga.

Wa cuma berharap lu jangan la merindui wa sehingga meroyan macam
member lu sorang tu. Wa taknak seorang lg ahli kelab kita yang berperangai menakutkan macam tu. Bila hantu datang menyerang, mula la meroyan dia datang. Wa takot meh!


Tengok! Wa sihat-sihat saja di sini. Masih gebu gebas macam selalu walaupun dah ponek turun naik tangga. Kat sini ramai Mat-mat bangla dan Indon yang menjaga wa baek-baek. Lu jangan risau, wa belum terdesak untuk mendampingi mat-mat kat sini walaupun ada banyak usaha mengusha wa di jalankan. Wa akan cuba menahan NAFSU wa walaupun yang datang tu berhidung mancung bak pelakon Bollywood. Wa pasti akan pulang ke Lombok KL nanti.



Wa harap lu bersabar la menantikan kepulangan wa dari medan pertempuran ni. Insya-Allah weekend ni wa cuba melarikan diri ke KL untuk bersama-sama lu.



Sekian saja laporan untuk bulan ini.




Yang menjalankan tugas,

Seketeri Kelab GB2MK yang berwibawa.


Saturday, December 11, 2010

Tak besh kena buli....

15 comments
Korang penah kena buli? Musti penah kan... Macam aku ni memang jadi penggemar kaki buli untuk membuli. Yang selalu buli aku tentunya budak-budak opis aku. Al-maklum le bunga sekuntum.Eceh hahaha....


First time aku keje kat company aku ni, aku agak malu-malu kucing sikit. Yela kalau company sebelom ni aku keje ngan budak-budak pompuan je, tetiba bila masuk company ni.... Wallah! Semua lelaki! Terkial-kial aku yang biasekan diri. Ingatkan kat opis je kena sesuaikan diri, rupa-rupanya bila turun site pon kena sesuaikan diri jugak! Adush!!



Alhamdulillah aku leh masuk ngan diorg. Tapi kena la buat muka selamba, tebalkan muka semua tu. Takde istilah control cun or segan silu dengan diorg. Kalau tak, memang takleh wat keje la. Sebab tu orang tengok aku macam agak kasar sikit. Yang cakap aku lesbian pon ada kan!



Di sebabkan aku seorang je gadis idaman company tu, maka aku memang selalu la kena buli. Bila kena suh buat apa-apa mesti nama aku yang kena sebut. Sikit-cikit Cik Panadol!



Rasa nak buat camni je kat budak-budak opis bila diorang buli aku!


Kalau korang nak tau, antara cara-cara diorang buli aku adalah dengan meninggalkan aku sorang-sorang kat site. Tak kira malam atau siang. Diorang? Diorang boleh pulak balik umah/bilik! Sampai hati.... Pastu diorang suke selalu pegi makan tanpa ajak aku! Balik-balik je dengan mulut bau petai, leh diorang cakap, "La...nak makan gak ke? Ingatkan taknak makan....". Sedangkan time tu sehari suntuk aku tak makan ape lagi. Cian aku kan....


Haa... Aku seorang yang sikit blur atau lambat pickup kalau orang sebut perkataan-perkataan yang complicated ni... So diorg suke le buli dan kutuk aku dengan perkataan2 atau ayat-ayat yang akan buat aku tak paham. Terutamanya ayat-ayat yang kononnya kaum lelaki je paham! Ternganga2 aku sorang-sorang. Diorg pulak sakan betul gelakkan aku...



Ni la kaki buli aku kat JB ni!


Paling aku tak suke, diorang sangat kuat mengejek aku. Ape je yang aku buat (selain pandang laptop), ade je modal diorang nak mengejek aku! Tak kira la apa pun yang aku buat. Aku gerak sikit dah kena perli. Pelik aku. Tu la yang aku alami sejak bekerja kat company ni. Aktiviti membuli aku ni akan bertambah menjadi-jadi kalau aku kat site dan ada ketua besar diorang. Sabar....sabar Cik Panadol.


Tu baru sikit... Macam-macam lagi yang diorang ni penah buat kat aku. Nasib baik le aku ni bukan jenis yang senang kecik ati. Walaupun kadang-kadang tu ada sikit-sikit rasa geram ngan diorg ni tapi sekurang-kurangnya aku terhibur dengan perangai dan kerenah diorang ni. Takde la aku keje rasa bosan je.....


p/s:

Maaf sebab jarang dapat online sekarang. Sangat sibuk. Mekasih kepada yang sudi kunjung aku setiap hari terutamanya bro aku sorang ni. To mamat ni, lu punye entry sangat mengharukan!



p/s/s:

Kat KL tengok mat rempit berlumba. Kat site aku kt JB ni lagi rare. Tiap-tiap malam aku tengok Indon dan Bangla berlumba forklift! Siap drift kat ramp sampai atas! Memang happening gile la kat sini!

Wednesday, December 1, 2010

Arghh tidak!!

30 comments

Berlintas lansung dari JB.



Aku masih lagi dalam mood outstation. Mekasih pada kawan-kawan yang masih setia disini walaupun aku jarang dapat online. Ada jugak yang tertanya-tanya bila aku mau balik KL. Aku bukan taknak balik, tapi demi memenuhi komitmen kerja, aku terpaksa stay sini lagi walaupun hati meronta-ronta mau balik.




Ni ada beberapa sebab kenapa aku nak balik KL cepat!



Arghhhhhh! Korang tengok la tempat ni..... Memang dalam pembinaan lagi. Pekerja kontrak bersepah sana sini! Aduish... Camne mau keje ni!




Bangla-bangla ni sambil sembur air mse basuh lantai tu, aku syak ade 'air' lain gak yang tersembur keluar! Hampas mereka....!!


Turun naik sampai tingkat 7 naik tangga ye. Eskelator ngan lif lom siap!


Tengok bilik server diorang ni! Masuk sini pon kena pakai face mask! Udara berhabuk, mau bernafas pon semput!
Aku paling tak suka bila ramai pekerja-pekerja kontrak ni leh dok lepak belakang cermin bilik server tu aku time aku tengah wat keje sorang-sorang! Sangat menakutkan ok. Indon, bangla, Myanmar semua ada. Sebut aje! Aku tau le kat sini aku sorang je perempuan tapi macam le korang tak penah tengok perempuan! Eeee....seram wooo!


Ini bilik server, bukan stor atau tempat pembuangan sampah!


Tu belom lagi pasal nyamuk. Aku rasa macam keje dalam hutan belantara pulak kat sini. Nyamuk Aedes besar gedabak punye la. Sekali sedut darah aku, mau 10ml gak abis tu! Petang semalam baru fogging kat sini sbb ade kes pekerja kontrak sini kena denggi. Jangan aku pulak yang kena lepas ni. Tolong....
Dara Darah wa sudah bersatu padu sama darah Indon, Bangla, Myanmar semua tu lorr....


Lagi satu hal yang membuatkan aku terseksa duduk sini. Toilet! Ok untuk pengetahuan korang, kat tapak site ni takde tandas awam ye. Setiap corner, tempat-tempat tersorok, tempat-tempat gelap atau di belakang pintu merupakan tandas awam. Paling teruk aku penah nampak satu botol air mineral berwarna kuning! Yuck!!! Kalau ada pun cuma tandas bergerak yang kaler biru ni. Hari ni aku tgk ade kat basement, esoknye pulak aku tgk tandas tu dah naik ke tingkat 5! Gosh....sumpah aku takkan masuk tandas tu. Biar la aku sembelit ke, buasir ke, untuk masuk ke dalam toilet tu tidak sama sekali.




Tiap hari bila dah masuk dalam site ni, bila keluar mesti kena kibas-kibas baju dulu. Baju, seluar, rambut semua putih-putih kena habus simen. Kete aku? Jangan cakap la...Dari kaler merah, sekarang ni dah kaler putih! Kat sini aku tak leh nak cun-cun. Kalau pagi datang cun, baru sejam dah serabai! Selekeh gilo nak mampus aku kat sini. Hilang muka cumil aku kat sini. Jangan nanti aku balik kampung nanti, mak bapak aku dah tak kenal anak diorang lagi dah.




Ohh tidak. Aku tak tau berapa lama lagi aku leh stay sini. Sesiapa tolong jemput aku balik KL balik. Aku rindu kekesakkan KL!




p/s:
Kepada keluarga di kampung, sekiranya anakda mu ini tidak pulang ke kampung halaman dalam masa 1 purnama, carilah anakda di Lombok! Berkemungkinan anakda dilarikan ke sana.....



Thursday, November 25, 2010

Kan aku dah cakap...

24 comments

Adeh! Patah pinggang aku dok goyang bontot je sehari dua ni. Goyang gerudi, goyang gergaji semuo den sosah!




Urm nampak gayanya tanda-tanda serangan terhadap aku sangat hebat. Hampir pengsan di buatnya. Dalam entry sebelum ni, aku share nasib aku yang menerima kenaikkan gaji bulan ni. Walaupun aku tahu akibat daripada pendedahan tu, tapi aku nak tengok jugak la betapa hebatnya tamparan risiko tu kt aku.



Kebanyakkan diorg ucap tahniah. Terima kasih kepada semua. Walaupun banyak rintangan terpaksa aku tempuh untuk dapatkan increment tu, tapi akhirnya aku berjaya. Insya-Allah ade rezeki korang pulak nanti.



Tapi dalam banyak-banyak ucapan tahniah tu, ade gak la insan-insan yang cuba menyerang mental Cik Panadol ni. Tak caya?


Tengok Mak Lagenda dgn Cik Fai ni.



Tu belom lagi si Uncle ngan si Asy ni.



Dan yang ni.



Tak kurang yang ni jugak!



Ada gak yang mengambil berat. Urm sambil menyelam, sambil minum air.....


Haa yang ni datang dengan cara untuk meraih simpati.


Gayah ni pon satu... Taknak ketinggalan!


Macam bro Assoy ni pulak, sangat berterus-terang. Macam ni ade la chance aku nak belanja dia ni.



Kamu semua buat aku pening kepala la. Semua mintak belanja. Kalo gaji aku besar, boleh la. Tapi gaji takat ciput je, ade hati nak belanja semua orang. Hish~



p/s:

Bila gaji aku dah setahap dengan gaji PM, aku akan belanja korang semua!


Wednesday, November 24, 2010

Momok's Day....

8 comments


Kalau kau pinjam barang aku, musti kau pulangkan.

Tapi bila aku pinjam barang kau, aku buat jadi harta sendiri.


Kalau aku nak make-up cun-cun, kau musti tolong make-up kan.

Tapi bila turn kau nak cun-cun, aku tolong pastikan cun kau tak leh lebih dari aku!


Kalau aku nak makan roti, kau bagi aku satu bungkus roti.

Kalau kau pulak yang nak makan, aku bagi kerak roti je.


Kalau aku tido lasak, kau beralah ketepi.

Kalau kau tido lasak, aku tolak-tolak kau sampai kau jatuh katil!


Kalau aku takde duit, kau kuar duit PTPTN kau bagi aku.

Kalau kau yang takde duit, aku cakap "Belum gaji!".



Aku sentiasa nak jadi yang paling berkuasa, yang paling bagus dari kau.

Sebab aku ni kan kakak kau!



Khas buat:
Ika Momok, adik bongsu kesayangan aku.

Selamat Hari Lahir yang ke-91!








Tuesday, November 23, 2010

Cik Panadol goyang bontot!

32 comments

Ooo yeah....ooo yeahhhh....Ah ah ah...
(ok ni bukan bunyi aku klimaks ye!)


Arini ada berita baik untuk Cik Panadol Cumil (bak kata Krole Kacak). Disebabkan bos aku sayang sangat kat aku, takot aku tinggalkan dia keseorangan, baru tadi aku diberitahu bahawasanya, GAJI CIK PANADOL AKAN NAIK berkuatkuasa bulan ini!


Sila goyangkan punggung anda! Ooo yeah....Ooo yeah....Opss opss...gegar sangat tu noks!!


Photobucket


Walaupun kenaikan gaji aku ni tak banyak compare dengan company yang beso2, tapi Alhamdulillah di atas rezeki yang dikurniakan-Nya. Sekurang-kurangnya ni rezeki halal utk aku, hasil titik peluh aku yang sanggup keje tak tentu masa kan. Bukannye aku buat keje tak elok, keje2 haram. Cume kekadang tu aku curik-curik guna tenet opis utk berblogging. Tabiat tu aku tak leh kikis! Kira halal la ye bos... Hehe




Huh aku pun tak tahu kenapa aku leh bagi tau korang berita ni. Sebab penyebaran ni sangat berisiko terhadap mental dan emosi aku. Ini boleh membahayakan aku!


Mungkinkah perkara-perkara berikut akan terjadi kepada aku selepas berita ini?

1. Adakah makin ramai yang panggil aku Cik Panadol Cumil yang dilakukan oleh si Krole tu? Atau pon panggil aku Cik Panadol Gojes ke? Adoi!
2. Atau ramai yang memberi puji-pujian kepada aku atau cakap aku kurus! Oh jangan la begitu.
3. Mungkinkan ramai yang rajin tanya aku dah makan ke belom atau ajak aku makan?
4. Adakah korang akan menjadi seorang yang sangat mengambil berat terhadap aku?
5. Mungkinkah ada yang mengaku yang diorg tu adik/kakak/abang kandung aku yang telah terpisah sekian lama?
6. Mungkinkah ramai orang yang akan racun meracuni antara satu sama lain macam yang selalu dilakukan oleh mamat ni dan mamat ni semata-mata nak ambil hati aku?


Walaupun aku tak berapa nak suke dengan bos aku tu dan aku pun sekarang nyaris-nyaris nak quit job ni, tapi aku rase dah sampai masanya aku pow bos aku habis-habisan, aku nak perhabis duit company sebelom aku blah!!
Wahaha Cik Panadol Kijam!



BTW, please la... Korang jangan nak mengampu aku ye!


p/s:
Jangan takot hired aku... Aku bukan kaki pow company hihihihi....



Sunday, November 21, 2010

World Walking Day vs GB2MK

36 comments

Menggatal nak join aktiviti 'kesihatan' la kononye, geng-geng aku sanggup bangun awal pagi semata-mata nak jadi sebahagian daripada peserta World Walking Day, kat Tasik Titiwangsa pagi tadi anjuran Nestle Malaysia.



Kalau tak kerana Milo lori yang bakal terhidang kat acara tu, kami takkan berada kat situ seawal pagi hujung-hujung minggu ni. Mana taknya, bangun tido pon kadang-kadang pukul 11pg bru nak bangun! Meh layan apa yang kami buat kat sane.


Semangat punye pasal, pagi-pagi lagi kami dah sampai. Kami antara peserta terawal sampai ok.



Nak register dan amik t-shirt punye pasal, terpaksa beratur panjang.




Tada....Bersama Mrs Curly dan Mama Zarra sedang tayang baju lepas tukar dalam kete belakang tu haha. Comel tak baju ni? Ke orang-orangnye yang lagi comel kekeke.....



Yang awal dapat la merasa Milo kotak ni. Kasi promot sikit geng!



Ni la suasana sebelum tempat ni di penuhi orang.



Sebelum start berjalan, kne la wat warm up sikit dulu. Kasi tegang regang otot-otot tu. Lain la kitorg ni. Rajin bersukan. Tak warm up pon takpe...



Acara pon nak bermula. Mengedik dulu la kat start point.


Simbol-simbol yang kami buat tu menandakan yang kami akan menguasai perjalanan ini! Bdk Johor pulak belom start jalan, dia dah habis air sebotol!




Dan perjalanan pon bermula.


Dalam perjalanan, rasanya geng kami la yang paling banyak bercakap dan ketawa. Pasal tu la tak dapat tempat 500 terawal ke finish line hahaha. Tambahan pula acara sampingan yang di panggil "Mari Tengok Bontot Orang" lagi la melambatkan ketibaan kami.



Ramai gak yang join. Family-family pon ramai yang bawak anak-beranak datang berjalan. Bravo!



Tersadai lepas abis 'race'. Macam-macam gaya ada! Mr & Mrs Curly sedang serius memerhatikan perjalanan acara perasmian, Mama Zarra pulak kelaparan dan Bdk Johor urm...aku tak tau dia senyum pada sape.



Tunggu lucky draw, tapi nampak gayanya kami semua tak bertuah hari tu. Sekurang-kurangnya takkan jadi bahan buli kalo mamat tu tak dapat lagi. Hahaha.....


Hopefully, lepas ni mane-mane organizer yang nak amik geng kami sebagai duta acara, boleh la hubungi kami secepat mungkin ok.


p/s:
Lepas race seperti biasa acara sambungan kami semestinya, MAKAN!!



Saturday, November 13, 2010

Alah omak kawen kan aku....

29 comments


Boleh tak macam ni?



Hujung-hujung tahun ni memang ramai yag buat kenduri. Paling femes musti la kenduri kahwin. Ingat lagi pasal entry tips perkahwinan aku yang ni? Haha nampak gayanya belum ada orang lagi yang berani nak cuba.



Buat masa ni belum ada tips perkahwinan terbaru tapi aku mau cerita pasal majlis perkahwinan kawan baik aku, Norbaini aka Ben. Ben merupakan sahabat yang aku kenal sejak dari kami lahir tapi mula berkawan rapat semenjak Tingkatan 1. Ibu aku dan mak dia merupakan kawan baik sejak zaman mereka sekolah. Jadi kami meneruskan tradisi persahabatan ini sehingga la sekarang.






Meh layan beberapa gambar yang membuatkan aku rase lagi mau kawen! Haha



Time ni pengantin lelaki sangat gemuruh. 4 org diperlukan untuk menenangkan beliau.


Ben setelah sah menjadi isteri orang. Aku bile lagi ye?


Gambar kt pelamin wajib ok. Amik berkat mane tau lepas ni turn aku pulak kn kekekeke....


Majlis akad nikah berlangsung di rumah pengantin perempuan. Walaupun tidak semua tidak semua best friend kami dapat datang, tapi aku tetap datang memberikan sokongan. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Dan yang paling penting, kesemua best friend kami yang lain, Mardiana, Aneeza, Azila, Ruslina dan Faridah dapat menghadirinya.



Ni la best friends aku. Sayang korang seyh!


Best part sepanjang majlis adalah persembahan Tarian Payung daripada kanak-kanak tadika tempat mak pengantin perempuan mengajar. Memang haru biru la suasana masa diorg menari. mane taknye. Budak-budak ni tak cukup training. Tapi memang happening! Aku kawen hujung tahun nanti mau invite budak-budak tu menari jugak la huhuhu.....Boleh kan Abang Ebby....





Bagi ibu aku, bila tengok kawan baik sendiri dan bermenantu tentulah dia pun nak jugak. Ish teruk juga aku kena membebel supaya kawen cepat. Aduhai ibu ku sayang.
Abang Ebby lom hantar rombongan lagi... Belum ada jodoh lagi macam mana mau kawen.



Aku pening.....




p/s:

Ok sekarang aku perlu plan B!






Twitter Bird Gadget