Saturday, February 27, 2010

Eee.... Keladi pon tak miang cmni!

Ni aku nak cerita, minggu lepas selepas habis waktu kerja aku pun menghalakan diri ke gerai sup kegemaran aku, Wak J. Aku pun order lah Soto memandangkan tahap kelaparan aku agak tinggi. Sambil menunggu kakak tu bungkus Soto aku, aku pun layan la game dalam enset aku ni.


Tetiba entah dari mana datangnya orang tua ni…..


Pakcik Tua: Sorang je ke?

MP: A’ah… (Hish sape plak ni tetibe tego. Bagi salam pon idak)

Pakcik Tua: Kawan mane?

MP: Takde…

Pakcik Tua: Awak duduk kt blog mane? Dok ngan keluarga ke?

MP: (Hish geli pulak aku berawak-awak pulak orang tua ni!) Erm…kt blok sane je…(Sambil menunjukkan blog lain) <- - tips kalo nk tipu, pastikan anda tau serba sedikit mengenai subjek yang anda tipu tu supaya tidak kantoi.

Pakcik Tua: Oo…saya ada kawan tinggal blog tu.

MP: (Huh tak tanye pon!)

Pakcik Tua: Awak belaja lagi ke dah keje?

MP: (Alahai…ramahnyepulak dier) Urm keje….

Pakcik: Yeke…ingatkan awak belajar lagi. Nampak mude lagi la…

MP: Erk!! (Tersengeh aku…Huh nasib baik soto aku dah siap)

Pakcik: Eh dah nak balik ke?

MP: A’ah…(Dalam nada yang malas nak layan.)

Pakcik: Jalan elok2 ye. Seronok saya dapat borak2 ngan awak.

MP: (Ya Allah…dah naik kejang usus aku ni tahan muntah!)

Pakcik Tua: Selalu awak datang dengan kawan awak. Saya segan nk tego. Nanti kalo terserempak, tego2 la ye….

MP: Hehe…(Tau pon segan. Yang ko tu dah tua2 tak segan pulak nak mengorat orang. Tak sedar diri betol!) <- - sambil wat muke tak puas ati.


Sejak dari aritu, aku dah tak menjejakkan kaki ke kedai tu sensorang. Aku akan pastikan aku berteman dan bukan di waktu yang mempunyai kemungkinan yang tinggi untuk bertembung dengan orang tua tu. Meluat nak melayan orang tua tak sedar diri macam tu. Rumah kata pergi, kubur kata mari! Dan menggelikan bila terserempak di kedai tu, dia suka tersengeh-sengeh macam kerang busuk. Siap pesan kat pelayan kedai tu suh kirim salam kat aku!!


Hampeh punye orang tua!




2 comments

March 10, 2010 at 3:09 PM

ko ni macam perli atok yo...

March 11, 2010 at 3:17 PM

uik...atok terasa ke?
haa...ni mesti atok penah wat cmtu kn...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget