Thursday, June 24, 2010

Cuainye...

Careless!! Itulah perkataan paling sesuai untuk aku semalam. Entah apa yang aku fikir, sampaikan aku boleh melakukan perkara yang sangat cuai dan lalai.

Pagi tadi masa bersiap2 untuk keluar dari rumah, aku terperasan yang aku tak nampak batang hidung purse aku. Puas aku carik. Dalam bilik, kt ruang tamu, kt dapur, dalam toilet, luar rumah...Semua aku teroka. Siap jumpe benda-benda tak tak pernah tau wujud dalam umah tu pon ada. Aku dah mula risau. Mane taknya, sume dokumen penting dalam tu. IC. lesen, kad bank, gambar margono, gambar puan sri, gambar boipren, semua dalam tu. Haru kalo hilang.

Menambahkan lagi kerisauan aku, aku betol-betol tak inagt mana aku letak purse tu. Sebab last time aku tgk purse tu masa aku dalam kete balik dari kedai malam tadi. Masa turun kete, tak ingat ada amik purse tu atau tak sebab banyak sangat barang kt tangan.

Dah habis satu rumah aku selongkar, aku amik keputusan untuk turun and tengok dalam kete. Time tu memang pasrah la sbb dah tak ingatkan letak kt mana. Rumah aku tinggalkan berselerak macam ada laki bini baru gaduh besar. Nak sampai kat kete tu aku dah berdebar-debar dah, mulut ni terkumat-kamit baca doa-doa yang patot, muka pucat tapi mimik macam orang teran berak keras!!


Sadis betol rupe aku time tu.

Sampai je kt kete, terus aku tinjau dari luar. Tak sempat nak bukak pintu dah. Mata terus menuju ke tempat khas purse aku tu.

Alhamdulillah....



Nasib baik ada kat situ. Dan masih lagi berada di situ sampai pagi tadi. Masuk-masuk kete terus aku cium-cium purse tu dengan rakusnya. Lekat-lekat lipstik dgn air lior aku kt purse tu. Ghairah sungguh sampaikan ada sorang mamat kacak yang tgh jogging lalu pon sampai pandang pelik tengok kelakuan aku time tu. Malu? Aku peduli ape ko kacak ke tak, yang penting harta kesayangan aku selamat selepas semalaman berada dalam kete. Risau woo kalo ada orang pecah masuk kete tu amik. Tak pasal-pasal hilang purse, cermin kete pon hancur...Hish simpang malaikat 44...

Lepas ni, aku akan lebih berhati-hati lagi. Tak tau la mampu ke tak aku buat sume tu. Sebab aku mmg seorang yang sangat careless.

Korang jangan jadi careless cam aku tau. Terutamanya pompuan-pompuan luar sana. Nanti tak pasal-pasal hilang keinginan mamat kacak nak ngorat anda.





14 comments

June 24, 2010 at 12:37 PM

rasenye org laen pun kalo purse hilang , mcm org mati laki . hoho .

pernah gak . misplasce punye psl.
mengagau carik xD

June 24, 2010 at 12:37 PM

*misplace

typo plakk. aiyakk !

June 24, 2010 at 12:42 PM

ADEH.. KLU MENDE PENTING CMTU XPENAH LETAK RATA2.. HOHOH..
ALHMDULILLAH STKT NI XPENAH CARELESS LG.. HEHE

June 24, 2010 at 1:31 PM

alhamdulillah nasib ada lagi.. lepas ni kene herhati2 ye..

June 24, 2010 at 1:34 PM

haii
datang nak minta kebenaran exchange link

June 24, 2010 at 2:57 PM

ohooii.. ade sekali purse nur tercicir kat dlm panggung.. nsb bek ade org pulangkan.. dah meraung dh sebelum org tu pulngkan.. kene marah ngan cik abang smpai menanah telinge.. cuai sgt.. huhuhu..

June 24, 2010 at 3:17 PM

Salam Cik Panadol, lain kali kalau terlupa n tak ingat brg letak kt mana, baca surah al-insyirah.

June 24, 2010 at 3:28 PM

aduuuiii...cik panadol..lain kali jgn careless cmni lagi tau..nnti silap2 sendiri yg susah kena wat report apa segala kalau btul2 hilang..hurmmm

June 24, 2010 at 3:29 PM

yes..mcm2 boleyh jd dgn teknologi skrg neh..haihh..banayak ke negetif dr positif..

June 24, 2010 at 3:41 PM

innz: tu la pasal...purse tu penting walaupun dalam tu xde duit hehe...

miss izah: bagus la awk...sy mmg selalu careless...tu yg selalu kne marah...:(

ratu kebaya: baik ratu...thanks for the advice

mohamad nur hidayat: sila-sila....

June 24, 2010 at 3:45 PM

nur: yeke?nasib baik org tu baik pulangkan....kalo tak, sia-sia je...tp ok la tu...leh suh cik abg blanja...

MM: yeke? tak penah tau pulak ada surah yg leh dibaca. mekasih untuk info tu...

peanut: tu la pasal...bnyk keje pulak nk kne wat kalo sume doc dah hilang...

kitty meimei: yup betol!

June 24, 2010 at 3:59 PM

nasib bek x hilang tau purse tu.. lega...

June 24, 2010 at 8:20 PM

uishh nsib baik xde org jnguk2 ikut tngkap..
lau x abs lah..

June 24, 2010 at 9:58 PM

sib baik laa tak ilang...
kalau tak, lagi panjang laa citenye...
be careful next time..
dan kene alert ngn org yg lalu lalang...kalau tak hilang peluang nk neke ngorat dek kerana perilaku pelik...hehe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget