Wednesday, June 16, 2010

Kenapa aku giler MERAH?






Ramai orang yang tanye aku, kenapa bile diorg nampak aku, tgk aku or jumpe aku yang diorg tengok hanyalah objek berwarna merah…Tak payah la korang nak tengok aku, tengok belog aku ni pon sume dah membebel tanye kenapa merah sangat. Hish korang2 ni... Membebel jek… Nak ganti Abang Ben ke? Tapi nak wat camne kan sbb yang diorg nampak hanya lah MERAH!



Hoho…


Kenapa korang cakap cmtu? Obvious sangat ke obsesi aku ni?



Urm ok honestly memang aku sangat-sangat obses dengan kaler merah. Aku mula obses sejak 6 tahun lepas. Eh baru je rupe2nye aku suke kaler ni ye. Tapi tahap obses ni sudah parah….


Banyak sangat barang-barang peribadi aku yg berwarna merah. En V, Adik En V, kasut-kasut aku, baju aku, purse, beg-beg aku (beg baju, beg lappy, handbag), perabot kt bilik aku, bantal bucuk aku, blog aku, jersey peberet team aku, underware aku…


Underware? Urm no comment!!


Aku dan merah. Antara obsesi, masalah dan pendapat orang sekeliling.



1. Merah buat aku happy, bersemangat dan rase hyperactive.


2. Bile sebut merah mesti orang kaitkan dengan seksi. Merah buat aku rase HOT. Buat aku rase mengghairahkan…Rase macam nak flirt sane sini hahaha!


3. Aku selalu jadi perhatian. Lembu-lembu sangat senang tertarik dengan aku!


4. Aku suke jalan2 kt shopping complex time Chinese New Year atau time Christmas sebab time tu bnyk dekorasi, baju2 dan barang2 yang berwarna merah. Ia buat aku teruja!


5. Tiap-tiap hari aku pakai baju kaler merah pun aku tak kisah. Sebab aku tak suke kaler PINK!


6. Aku senang tertarik dengan packaging makanan yang berwarna merah. Haa ni antara penyebab aku makan banyak. Tolong jauhkan mereka dari aku!


7. Bile aku tengok orang lain pakai pakaian kaler merah, buat aku tertarik nak tgk orang tu lama2. Rase macam nak ikot orang tu jek! Tak kira la laki orang ke, bini orang ke, boipren orang ke, gelpren orang ke, anak orang ke. Semuo eden sosah! Hahaha…… <- - Urm ini agak menakutkan bukan. Erk tapi takde la sampai jadi stalker pulak ye.


8. Aku suke belikan parents dan adik2 aku pakaian kaler merah. Sampai diorang marah, “Ko dah tak nampak kaler lain ke?”


9. Aku suke tgk kereta kaler merah. Aku sentiasa hilang fokus bile nampak kereta kaler merah lalu time aku tgh drive. (Walaupon En V sendiri kaler merah!)


10. Kawan-kawan aku selalu kata kt aku, nanti bile aku kawen nanti, tak susah la hubby aku nak goda aku. Pakai spender kaler merah je tiap2 hari. Confirm ‘dapat’ tiap2 hari!! Hampeh bukan kata-kata peransang dari mereka tu!!! <- - Tapi aku tak ghairah tgk Superman dengan slumber pakai spender kaler merah tu kt luar.




My reddy wishlist!


1. Lappy merah


2. Sunglass merah



3. New high heel merah



p/s:

Mase tulis entry nip on aku tengan pakai baju kaler merah hehehe…

Korang….aku nak jaket kulit kaler merah macam MJ punyer!






38 comments

June 16, 2010 at 9:53 PM

hahaha..merah itu ghairah la...hak hak hak

June 16, 2010 at 10:17 PM

patut sumer merah...hehe

June 16, 2010 at 10:59 PM

merah la baru rawk!! hehe.. i loike red gak.

June 16, 2010 at 11:08 PM

i love red too ! :D

June 16, 2010 at 11:15 PM

i pon suke merah.. bilik i kaler merah.. hehe

June 16, 2010 at 11:41 PM

dean: setuju!

e5: awk pon da boleh start suke kaler merah skrg ni k...;p

oshinz: its HOT!

hudhud: keep on loving it...

nina: bilik kaler merah?wah hebat....

June 16, 2010 at 11:42 PM

mungkin lepas ni leh wat club utk red ladies la pulak ngn korang2....tp aku rase still xleh challenge REDMUMMY la....

June 17, 2010 at 11:17 AM

sama la suka merah juga...tp dlm masa yg sm ttp suka warna lain..:)

suka pakai baju warna merah...n betul..bila pakai baju merah...boleh menarik perhatian org...kereta I pun warna merah juga tau...my lovely miss red.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ADDICTED TO BLOG

June 17, 2010 at 11:31 AM

Anak didik REDMUMMY niiii

June 17, 2010 at 1:52 PM

wah...obses btul kak...
sampai yg dlm2 pun bgtau gak tu ma...
teruskan selagi termampu ye....
jngan smpai buta warna nanti dah r...
huhu...

June 17, 2010 at 2:33 PM

nabilah: yeke....leh geng la kalo cmni...urm tp awk mesti suke pink gak kn...pompuan mmg suke pink...

wawan: anak didik?hahaha....xleh kalahkan redmummy la...jauh sgt jaraknya....

apan: buta warna?nyaris2 kot sbb nk beli pape pon, yg kaler merah je sy nmpk...kaler lain xnmpk pon....

p/s: kalo la traffic light tu sume kaler merah...xde kuning n hijau kn besh hihihi....

June 17, 2010 at 2:36 PM

oooo....nak tambah lagi...
sis mesti suke tengok orang yg baru lepas eksiden kan???
yg tengah kaw kaw berlumuran darah tu...
sy x bole tengok darah...
biar r hijau sekalipun...
haha....

June 17, 2010 at 3:28 PM

layout blog i pun kaler merah =)

June 17, 2010 at 7:03 PM

apan: darah?eeee....tang tu takot...suke ngn kaler die je ye....die umpana superman yg pakai spender kt luar tu la...suke kaler spender tu tp xsuke die pakai kt luar hahaha....!!

ada: merah mmg wat hidup kite meriah!!(erk ape kene mengena pulak ngn layout awk kn...hihi)

June 17, 2010 at 10:09 PM

ain pun addicted ngan merah
merah menggoda..
haha bahaya..
tp kalau nak apply kat belog xchantik sbb ain xreti nak padan kan..
neway, like ur belog!

June 17, 2010 at 11:26 PM

w0w..sangat 0bses ngan kaler merah ek..tp memang merah itu memang cuk0p menarik dan jugak nampak garang... ^_^

June 18, 2010 at 12:27 AM

merah gagah berani. i have your redish wishlist item no. 1. akak sya kata, smart r laptop ko. ngeh2..sya pun sengih dengan bangganya,,, agaga @_@.

June 18, 2010 at 1:04 AM

merah itu membara dan berani..



tapi..



jaga2 klu jumpa lembu nanti xpasal2 kena kejar free.. hahha..

June 18, 2010 at 1:05 AM

kami persatuan xsuke kaler pink!..
hahaha

June 18, 2010 at 1:20 AM

merah santekk ! :DD

June 18, 2010 at 10:29 AM

cantekk la kaler merah ni ;)

June 18, 2010 at 11:10 AM

kagum la kat cik panadol..leh kumpul byk brg kaler merah..huhu

June 18, 2010 at 1:01 PM

boleh jadi junior redmummy nih..hehehe

June 18, 2010 at 2:47 PM

merah itu seksi
hehe

June 18, 2010 at 2:53 PM

kena tukar fakta la psl lembu bkn nmpk kaler merah.
tp kaler apa nth.
lupa pulak...
aisey...

June 18, 2010 at 4:27 PM

memang obvious minat merah..dulu sya xsuka sgt tapi la ni macm suka lak

June 18, 2010 at 4:37 PM

ain: boleh je nk apply kaler merah kt belog...tgk blog sy ni...yg penting jgn campur ngn bnyk sgt kaler lain...

nickind: garang? tak garang pon la....

sya isya: wah awk dah ade wishlist no1 sy?syok nye....ni yg makin berkobar2 nk dapatkan satu nih!

June 18, 2010 at 4:39 PM

mr.syah: haha..mmg agak cuak sikit la kalo jumpe lembu..walaupon time tu sy dok dlm kete...rase mcm lembu tu nk rempuh je kete sy...

cengkerangcipot: caya la lu!!sy pon menci pink!

shey: thanks :)

peanut: cmne xbnyk brg kaler merah...kaler lain dah tak nampak dah hehe....

June 18, 2010 at 4:42 PM

helena: haha redmummy mane ade sape leh challenge...

en ilham: seksi?haha gatai no....

anisalya: xpenah pulak dgr lembu suke kaler lain...setahu sy merah je yg akan tarik perhatian lembu...

zuriey: jgn macam2 je...teruskan menyukai merah. WELCOME TO THE CLUB!

June 18, 2010 at 9:32 PM

he3..
macam2.. patut la merah jar pandangan lanun.. semerah darah yg mengalir..dlm tubuh cik panadol..

June 18, 2010 at 9:40 PM

cik panadol!.. dni teringatkan seorang rakan blogger yang guna nama panadol gak.. ;)

June 18, 2010 at 10:03 PM

saya juga peminat warna merah. hampir semua baju dalam almari warna merah

June 18, 2010 at 10:10 PM

red is bold.. :D

June 20, 2010 at 11:58 AM

eny pon penchinta merah ;p

August 5, 2010 at 9:48 AM

hahahaa.. yg no 10 tu kelakar..

June 13, 2011 at 5:51 PM

lanunsepet: hahaha...mcm la darah launu tu tak merah!

ardinihumaira: yup ade lg sorg tp kami org yang berbeza...maaf

June 13, 2011 at 5:52 PM

aremirulez/amiirul: yes kite satu team bro!

ms pancake: yup dear...

June 13, 2011 at 5:53 PM

enyheartsdiamond: good...tmbh lg sorg ahli team...huhu

aisumi chan: hish tak baik tau.....hikhik

Post a Comment
Twitter Bird Gadget