Thursday, July 15, 2010

Seronok dapat 'BANCI' mamat hensem sebelah rumah!


"Dik, akak ni datang mewakili kerajaan. Datang nak buat bancian. Boleh luangkan masa 10 minit untuk akak tak?"
"Urm boleh...boleh... Jemput la masuk kak...." <--ciri2 menantu="" pilihan="" span="" xd="">

Bla...bla...bla.... Banyak cakap gak akak ni.



"Rumah mane je yang akak dah banci kak?"

"Ala baru start kul 4.30 tadi. Baru je dapat beberapa buah je. Level ni pon baru rumah sebelah je akak singgah tadi..."

"Hah umah sebelah kak?" <--excited gaya="" menggatal.="" span="">


Sambil mengambil posisi betul-betul sebelah akak pembanci tu...



"Umah tu dok bape orang kak? Jarang-jarang la nampak diorg tu..."

"Ramai gak tapi budak tu pon cakap td diorg pon mmg susah nak jumpe sesama sendiri."

"Ooo yeke...". <--fuh ada="" chance="" lagi.="" span="">

"Diorg tu keje ape kak? Kadang2 nampak ada, kadang2 takda lama sangat. Ingatkan dah pindah sebab lama tak nampak diorg, pastu ada macam family pulak yang duduk situ." <--concerned jiran.="" pasal="" span="">

"Ala budak-budak tu keje macam production, musician sume tu. Diorang pun cakap nak jumpe sebulan sekali pun susah..."
"Ooooo....patot la...Keje production rupa-rupanya...." <--sambil ada="" makna.="" span="" tersengeh="">

"Hah apa lagi Cik Panadol. Lepas ni kite kena rajin2 'menebeng' kat balkoni luar tu. Kena rajin2 berlakon depan diorg sume tu. Mana tau dapat offer berlakon pulak kan."

"Betul..betul...betul. Tak dapat offer berlakon pun, dapat offer jadi suri di hati pon tak pe kan.....Hahaha"

"Alah korang ni...Kalau akak la, akak dah pegi tegur diorg dulu dah. Tak payah nak malu-malu la..."
"Huh akak ni. Tak leh terus camtu kak. Kena gak jaga ciri-ciri kesopanan, lemah lembut dan sifat ayu bile depan diorg tu." <--walaupun masing2="" perangai="" pontianak="" span="" umpama="">

"Alah korang ni. Geli akak dengarnye!"
"Hehehe biasa la kak...Kami guna strategi secara halus......" <--sengihan bertambah="" span="" sumbing="">

Mesti akak tu budget kami ni minah gatal. Tetiba tanya pasal mamat HOT yang jadi jiran sebelah umah sewa ni.

Hah peduli apa! Yang penting kami dah menambahkan lagi sedikit info pasal mamat-mamat tu. Mana motor/kereta dia, pukul berapa diorg selalu keluar rumah, pukul berapa diorg balik umah. Tu semua dah jadi sebahagian dari jadual harian kami juga tu.


Ini adalah realiti kehidupan seorang gadis sunti yang GATAL!!! Hahahaha



p/s:

Patotnya kami yang kena tanya macam2 dari akak pembanci tu, tapi tak salahkan kami yang bertanya pulak kat akak tu kan. Dia mengumpul maklumat. Kami pun mempunyai matlamat yang sama. Mengumpul maklumat.

12 comments

July 15, 2010 at 9:45 AM

hiii..best dpt banci,,jupe makwe duk sorg kt uma..hiii

July 15, 2010 at 10:39 AM

hahaha..
lain pulak yg dibancinyer..

July 15, 2010 at 11:15 AM

wei, hensem sangat ke? kalau dah ramai tu, takkan nak bolot sorang? bagik la kawan2 blogger nih kenal sorang dua. huhu

July 15, 2010 at 1:39 PM

hahaha.. macam tue pun bole.. :)

July 15, 2010 at 3:38 PM

sapa banci sapa ni? hahahahahaha tolonglahh... hahahahha

tapi budak pro memang macam tu. dulu kodok keja kat pro sampai tido opislahh

July 15, 2010 at 5:35 PM

a'a..sapa banci sapa nie?
abis di tanya pasal jiran sebelah..len kali buat lah kek coklat ke, kuih ke..then bg kat jiran...baru sopan santun...hehehe

July 15, 2010 at 7:24 PM

hohohohoho.. ini dibanci kaaa membanci? :P

July 15, 2010 at 8:03 PM

hiro: best tp malas nk jawab soalan..kita yng tnye kt diorg xpe la hahha....

ubi: maneda lain...matlamat sama je kn...

redriben: boleh tahan la...antara yg HOT kt building ni....nk sorg? tunggu sy dpt sorg dl...balance2 korg leh amik hahaha <--kejam!

July 15, 2010 at 8:06 PM

hafiz: tentula boleh! xD

kodok: ni la yg dikatakan menyelam pengumpulan maklumat...

sir marcello: kalo buat cmtu, nmpk obvious sangat pulak...nmpk terhegeh2 lak nnt...nk tackle kne guna cara halus dl...

fiziskandarz: kami membanci namanya tu! hahaha

July 15, 2010 at 9:41 PM

wuhuhhu.... sedang terbayang2 camna keadaan di atas... pasti pitching sore seperti malu tapi mau.... miawwww.... :p

July 19, 2010 at 6:20 PM

tetiba amik kesempatan ekk..hihihi..akak tu pon sporting jerk kn..good2..ade chance le nk ngorat jiran umah sblah tu ekk..

July 21, 2010 at 12:38 AM

Pandai yer u ambil kesempatan dan peluang depan mata.
bijak! hahaha

Post a Comment
Twitter Bird Gadget