Sunday, August 8, 2010

Advance Birthday untuk Cik Panadol dan Belated Birthday untuk Mr Curly


Huwaaaa.... Bulan Ogos datang sudah! Dan bulan ni birthday aku. Tapi yang tak siyoknya tarikh tu jatuh pada hari puasa. Tak leh nak melahap banyak-banyak. Tapi aku sempat sambut advance birthday dengan Mr Curly. Dan omak dio... Aku yang sudah lama tidak menyambut birthday sebab saban tahun, tiap kali birthday aku, aku tak dapat cuti n aku akan di bebankan dengan keje yang sangat banyak. Suwey gak bulan Ogos ni untuk aku.....

Ni nak citer, Mr Curly telah membuat pengakuan bahawa dia di lahir pada 3 Ogos 1974 (konon2nye nk same birthday ngan omak dio) padahal dalam IC dia tertulis 6 Ogos 1974. Betol tak? Lu bagi alasan yang lu lahir kat umah (zaman dulu2..) dan bapak eh, En Razali Buyong tu lambat mendaftarkan kelahiran lu. Hahaha kuno punye story la!


'Kami-kami' ni mungkin dah agak 'matang', namun kami masih lagi berkeinginan untuk menyambut hari jadi. Masih lagi nak merasa orang nyanyikan lagu Happy Birthday, tiup lilin dan potong kek. Umur kami tidak menggambarkan fikiran kami yang masih lagi seperti remaja! Untuk merealisasikan keinginan tu, jadi kami pon merancang party yang sekian kali tertangguh tu.


Pada hari kejadian, kami ke Secret Recipe untuk membeli kek. Tengok, Mr Curly sedang bagi idea kat bini dia apa yang patot ditulis kat kek tu. Datin Lulu sedang menulis apa yang patot ditulis atas kek tu. Budak Johor pulak nampak mcm usha-usha kek yang ada tp sebenarnya dia dok usha-usha staff SR kat dapur tu haha...




Tadaaaa.... Ni la kek orang-orang 'tua' ni. Nak fair, kami tulis ketiga-tiga nama. Mr Curly, Mom (mak Mr Curly) dan tentunya aku, Cik Panadol! So cute!




Ni baca doa dulu. Amik berkat sebelum melulakan majlis.... Mekasih kepada bapak Mr Curly atas doa tu.




Tertunailah hasrat kami aku untuk meniup lilin! Maaf lilin cuma ada 10 batang sebab kalau nk letak lilin ikut berapa umur kami, bila dihitung-hitung lebih 100 batang sebenarnya. Wah malu sey nak ngaku. Tapi yang penting umur aku bukanlah penyumbang utama jumlah lilin yang banyak itu ye. Aku masih muda remaja ok!




Acara memotong kek untuk triple birthday ni. Kalau la kami pakai topi birthday, ada belon-belon, topeng gambar cartoon sume tu, korang rasa-rasa kami akan nampak lebih muda tak? Adakah korang akan menyangka ini birthday untuk 'kanak-kanak' tak? Hehehe....


*Info: Birthday Mr Curly n Omak dio - 3 August

Birthday Cik Panadol - 12 August




Acara selingan adalah karok! Mr Curly dan Budak Johor bukak kedai karok tp Cik Panadol tak leh nak nyanyi sebab pilihan lagu-lagunya semua aku tak tau hahaha......


Patotnya party buih ni di join sekali bersama Cik Zarra yang menyambut birthday pada 4 Ogos lalu. Tapi dek kekangan masa dia telah membataskan diri dia untuk menyambut sekali bersama kami. Happy Birtyday Cik Zarra.


Happy Birthday to us!






19 comments

August 8, 2010 at 4:59 PM

selamat hari jadi kepada semua... =)

August 8, 2010 at 10:05 PM

huhu kalau 12 ogos sempat lagi nak buat entry kat awak cik Panadol... balik cuti nnt saya buat eh :P

August 8, 2010 at 10:12 PM

hepi besday tuk wa.. eh,ni bkn blog wa eh..alamak! sori.. hehe.. HEPI BESDAY tuk lu.. moge tmbh cumel n btambah keje.. hahaha

August 8, 2010 at 10:13 PM

tp name abah wa pun nk ditulis ko.. aduh!!!

August 8, 2010 at 10:19 PM

sgt curly rmbut dia...huhu.anyway..hepi birthday =]

August 8, 2010 at 10:20 PM

dak ina: thanks

che armster: haha..mekasih bnyk2....

mr.curly: lu p wat entry lain kt blog lu...ni entry wa...ehem, wa saja mau kasi abah lu glemer!

August 8, 2010 at 10:21 PM

MK: g blog dia, ko akan tgk betapa curlynya rambut dia hahaha...thanks

August 9, 2010 at 1:11 AM

hepi besday pada kamu tiga3..=)..moga di rahmati allah selalu..=)

August 9, 2010 at 12:34 PM

heppi besday..moga ceria selalu

August 9, 2010 at 3:48 PM

Happy bufdayyyyyyyyyyy


New Entry Prof-Hariz
Apakah kita melaksanakan ibadat puasa atau puasa adat?

August 10, 2010 at 12:39 AM

hepy besday yg ke tigeeeee belasss! :D

August 10, 2010 at 10:00 AM

kite nyer sebeday 11 ugus... sari awai dr cik panadol... :) tp rsnyer sok pose...hukhuk, xper kita sambut pose je la... ngeeee

August 10, 2010 at 12:37 PM

fuhyoo.. sedapnye kek..

August 10, 2010 at 1:26 PM

hepi besday utk ms panadol.. moga ceria selalu..yihaaa!!

August 10, 2010 at 9:53 PM

wow byk yg sambut birthday..so i have to wish to all three of u yg smbut laa..happy birthday ye..and may God bless u all:))

August 10, 2010 at 10:44 PM

wuuu.. bestnye sambut beramai2 sekali.. selamat tua kepada semua ;))

August 11, 2010 at 12:59 AM

happy bfday panadol..
eh ko knal si blogger mr curly ek?
ehehhehee...
ok la tue...
sedap kek..ehehhe

August 11, 2010 at 1:28 AM

wow!
curl nye rmbut~~
cantek! ;)

btw, happy besdae kpd yg terlibat
dan salam ramadhan ;)

August 11, 2010 at 9:48 AM

Selamat berpuasa dan selamat harijadi dr kami untuk anda sekeluarga..semoga kita dapat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna..

Post a Comment
Twitter Bird Gadget