Tuesday, August 31, 2010

Penat-penat balik keje, dengan mood nak marah tetiba rasa tenang je bila.....


Seriously, aku memang baru je sampai umah ni dari tempat keje. Sangat-sangat penat. Dengan keje tak siap lagi, projek nk running lagi sehari lagi. Huh memang tertekan! Budget balik-balik umah je ingat nak campak pinggan mangkuk. Ala-ala lepas geram. Tapi......

Keluar-keluar je dari lif, dari jauh aku tengok mamat hensem sebelah umah tengah lepak kat luar. Betul-betul depan umah aku. Bile tengok diorg lepak kat situ, aku secara automatiknya berubah menjadi seorang yang sangat pemalu. Jalan tunduk je aku untuk sampai ke pintu umah. Perasan macam aku ni la perempuan paling ayu dan sopan santun dalam dunia ni. Dah la tu mamat-mamat hensem tu lepak jaraknya tak sampai 5 kaki dari pintu umah aku. Makin terserlah la kemaluan aku. Nak angkat muka pon segan apatah lagi nak pandang diorg. Jauh sekali bertegur sapa.


Sampai je depan pintu makin tak keruan aku. Cucuk lubang kunci pon tak lepas-lepas. Rupa-rupanya salah kunci!! Takpe...takpe...Maintain control cun ok. Dapat je bukak pintu, aku terus masuk dalam umah. Tapi dalam kelam kabut tu sempat gak aku meleretkan mata kat mamat-mamat tu kekekeke. Ala-ala jelingan menggoda gitu. Opps! Diorang tengah pandang aku. Wahhhhh longgar lutut aku. <--masih ada="" aku="" ayu="" budget="" bukak="" diorg="" guna="" hakikatnya="" kereta="" kunci="" pandang="" pintu="" sebab="" span="" try="" tu="" walaupun="">

Dalam umah aku senyum sorang-sorang. Ada rasa debar-debar. Hati rasa tak tenang. Rasa macam anak dara yang sedang di pinang jejaka idaman. Ceh!!! Sila muntah jika perlu...





p/s: Hakikatnya Cik Panadol memang seorang yang sangat pemalu........


p/s/s: Erti kemerdekaan pada aku tahun ni adalah TIADA CUTI MERDEKA SEBAB AKU KENA KEJE ESOK!!! Aku jugak yang tak merdeka-merdeka lagi....



SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-53!


19 comments

August 31, 2010 at 1:10 AM

sama la kita jadi kuli keje time cuti besok.. aku tengah keje lagi kat ofis btw.. demm!!

August 31, 2010 at 1:17 AM

cik panadol ni
nampak macam malu2 tapi mahu..
hahahha...

August 31, 2010 at 1:21 AM

hahaha.. sopan santun yg ayu.. adeh.. dup dap dup dap jantung bila kena usha.. hoOo..

yeah! chaiyok! keje kena semangat. hihi =P

selamat menyambut kemerdekaan ke 53 =)

August 31, 2010 at 1:29 AM

huhuhu..
mungkin sop tu yg dok jeling2 ..huhuhu

cik penadol mmg pemalu..

August 31, 2010 at 1:36 AM

hahahaha. konon..

August 31, 2010 at 2:09 AM

hahahaha..bole pulak trsalah masuk kunci. nasib baik x trsalah masuk umah. waka wakaka!!

August 31, 2010 at 2:14 AM

che armster: selamat bekerja...aku pon kne keje gak sok ni... :(

diana: huhuhu...biase la...tak leh nmpkkn yg kite nk sume kt diorg tu...kne jual mahal sikit hahaha...

asada ryutaro: amboi...takkan lelaki pon rasa cmtu kot...

August 31, 2010 at 2:16 AM

sop: kalo sop yg jeling2 nnt ade org yg marah nnt...hish jangan...jangan...

gem: ape pulak...betol la....!

budak johor: tu la pasal...gabra punye hal bile mamat2 tu pandang wa...wa kn pemalu orgnye....huhu

August 31, 2010 at 2:29 AM

ciannye kne keje...
haha..kim salam kt mamat ensem ye...wakaka

August 31, 2010 at 3:50 AM

ape??? makin terselah kemaluan lu?? .. aduhhh panadol, ingatla pada ayam itik kt kg tu.. dorg pun stil tutup dgn blu2 yg tebal tau.. wakakaka

August 31, 2010 at 4:28 AM

cik panadol...pergi la berkenalan ngan dieorg...mana tahu....hehehe

http://bysandraazwan.blogspot.com

August 31, 2010 at 1:12 PM

wah wahh.. malu2 tapi mahu eyh?? :P

September 1, 2010 at 11:23 PM

memang tak tahan tang buka kunci rumah dengan anak kunci kereta..



hahaha

September 2, 2010 at 12:08 AM

mamat Aspirin mana plak tu..apapun mesti maintain...kao memang cute..dont worry..jangan over dah ler huhu...good luck!!!

September 2, 2010 at 2:07 AM

weiii..cik panadoll..lama nya x menyibuk kat page ko..hehe...
ini url ak yg baru..

http://belogseorangloser.blogspot.com

September 2, 2010 at 4:20 AM

dui bah, cian juga teda cuti kan tp sabarlah ada juga hikmah di sebalik semua tu sis, hehehehe

September 2, 2010 at 4:20 AM

dui bah, cian juga teda cuti kan tp sabarlah ada juga hikmah di sebalik semua tu sis, hehehehe

September 4, 2010 at 2:24 AM

panadol mmg comel !!
no wonder la laki2 tu usya2..
heheeheh

September 5, 2010 at 7:14 AM

gua la mamat hensem tu,, gua tengok lu bukan malu tapi,.. hahahaha

just kidding okeh..hehehehe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget