Wednesday, October 20, 2010

Spa Ikan yang tak semenggah mana...


Penah try fish spa?

Ok ok aku nampak korang mencibek bibir tu. Aku tau benda ni dah TAK IN lagi dah time ni. Tapi aku gak yang ketinggalan zaman. Time benda ni baru keluar dulu, time semua org tengah panas kaki nak try benda ni, aku pandang sebelah mata je semua tu. Apa la sangat nk bagi ikan-ikan tu geget kaki kan.

Aku pun sebenarnya bukannya teringin sangat nak berjimba-jimba dengan ikan-ikan ni. Ala anak-anak ikan je. Ape la sangat. Kalo bapak ikan tu ok la gak haha. Stop! mengarut pulak.

Kalau tak disebabkan oleh member baik aku yang beriye-iye nak aku try benda, takde mananye aku nak biarkan ikan-ikan ni mengerumuni kaki aku. Tapi, sebagai kawan yang terbaik, dan aku taknak la mengecewakan permintaan dia, maka aku pon bersetuju la nak buat benda ni. Ala orang nak belanja, try je la. Tak rugi ape pon kan.

Sumpah, geli!!!


Antara kebaikan fish spa ni adalah:


1. Dapat menghindarkan kulit mati, bakteria & melambatkan proses penuaan.
(Nanti kaki je takde kedut tp bahagian badan lain dah berkedut seribu!)


2. Membantu tidak dapat tidur nyenyak & meningkatkan peredaran darah.
(Patot la aku rasa nak tido je time buat ni)


3. Menyembuh beberapa penyakit kaki seperti kaki busuk, kulit yg sensitif @ gatal.
(Aku tak mengalami semua masalah tersebut ye....)


4. Merawat & menjaga kulit supaya lebih sihat & berseri.
(Buat kat muka boleh ke?)


5. Ekologik & semulajadi.
(Kalo nak betul-betul semula jadi, baik buat kat sungai ke, air terjun ke, tasik ke... Lagi semulajadi)


6. Selamat & tiada kesan sampingan.
(Tapi kaki aku merah2 lepas wat benda ni. Kesan ikan tu geget!)



p/s:
Tak plan pun nak buat lagi....

p/s/:
Mr Curly, wa nak buat fish spa kat kolam belakang umah mertua lu kat Serting tu...Ikan-ikan kat situ lagi beso-beso kan!




26 comments

October 20, 2010 at 12:21 PM

teringin nk buat tp tak pernah dpt peluang...hehehe

October 20, 2010 at 1:27 PM

chenta

ala benda ni biase2 je...kalo takat nk menggatal try, nk mebghabiskan duit boleh la cuba haha....

October 20, 2010 at 2:02 PM

teringin nak cuba jugak...nampak cam best je..huhu

October 20, 2010 at 2:36 PM

sllu tgk org bt kalo p jusco.. tp cm geli je nk buat.. eeee geli tang bila dia gigit tu..

October 20, 2010 at 2:53 PM

macam geli jak nak buat. haha

October 20, 2010 at 3:08 PM

cik tom

biase2 je...cuba la skrg sblm ikan-ikan tu xnak makan kaki korg lg pasni kan...

October 20, 2010 at 3:09 PM

mrs fiza

ikan tu tak geget la kak....first time masukkan kami mmg rase geli...pastu ok sikit la...rase mcm ikan tu kiss kiss ye kaki tu...

October 20, 2010 at 3:10 PM

niesh

memang geli pon utk yg first time wat...tp lepas 5 minit cmtu, hilang la rase geli tu...

October 20, 2010 at 3:38 PM

uiks...tak teringin nak buat..miahahhaha..asal nampak je wat tak tau...ekekke..geli la kot...

p/s cik panadol..kalau kaki bebulu cam en curly tu..abis la ikan2 ikan tu tarah..

October 20, 2010 at 3:48 PM

betol2! 1st tyme buat fish spa nie.. sumpah tak tipu geli giler..

masuk jek kaki terus jerit2 sampaikan org kiri kanan asyik jeling.. apa aku kesah kan.. dah tak tahan.. hahaha.. ikan2 tu pun dah pening2 lalat dah asyik kena tendang..

tapi lama2 relax n steady.. syok gak.. plus banyak kelebihannya.. tehee..

October 20, 2010 at 4:33 PM

kte penah buat. memang geli giler! lagi2 kalau ikan2 y beso geget. tp 2nd time try, xfeel sangat coz ikan xnak geget dah. haiyo

October 20, 2010 at 4:43 PM

ummi iman

ala ummi, saje2 gatal2 nk try...kang kalo tak penah wat langsung org cakap tak mengikuti perkembangan semasa pulak....erk!

October 20, 2010 at 4:45 PM

nadzirah aqilah

tu la psl...sape yg jenis penggeli, yg sensitip sgt kaki takleh geli diharap jangan buat...memalukan je kalo tak dpt nk control gelak nnt....

October 20, 2010 at 10:07 PM

bella

first time buat ikan bnyk geget sbb bnyk kulit2 mati....dia mkn la semua...2nd time dah xde kulit mati yg nk dia makan....tu psl dia xnk geget lg hehe

October 20, 2010 at 10:22 PM

uihhh ikan kt kolam wa tu mmg beso tp sume nye gatal2 belake..dorg suke gigit kt tmpt yg xspatutnye..hehe

October 20, 2010 at 10:49 PM

mr curly

uish...ikan2 tu suke geget kt mane?
huh ni musti ikot perangai lu kan!

October 21, 2010 at 1:07 AM

bestla...ikan tu nk men geletek2

October 21, 2010 at 10:26 AM

/dayah//nurul/

ikan2 tu kiss-kiss je kaki tu hehe

October 21, 2010 at 11:17 AM

haishh teringin gak nak buat spa ikan nieh..tak penah try, bimbang kot tetiba ada sekor dua ikan piranha yang sesat..ekeke

October 21, 2010 at 11:32 AM

(saje nak jd 20th!):
makin JELITA la kaki cik Pana-dol

October 22, 2010 at 1:27 AM

suka buat...
slalu buat kt tesco berdekatan...

October 22, 2010 at 11:48 AM

dunspeak

kekeke agak2 la...xkn la diorg nk masukkan ikan pirana...

October 22, 2010 at 11:49 AM

blog-tips-kurus

jgn kaki je jelita...PERANGAI pon kne jelita...

October 22, 2010 at 11:50 AM

cero

patot la ko makin jelita hahaha

October 22, 2010 at 3:12 PM

ko singgah balik tak kedai tu keesokan harinya - tutup tak kedai tu? (sebab ikan semua mati)

hahaha aku gurau je!

October 25, 2010 at 11:24 AM

che armster

cisss ko seperti memerli aku ye...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget