Thursday, November 4, 2010

Bila dah tak layak...



Malam tadi aku bersama Geng Balik-balik Muka Korang telah menggatalkan diri untuk menonton pertandingan akhir anjuran MaKSWiP. Asalnya kami nak bertindak sebagai pom-pom 'girls' sekiranya Mrs Curly atau Mama Meow dapat masuk final.



Namun, apakan daya bila mereka kandas di peringkat pertama lagi. Terpaksa la kami menyimpan semula baju-baju bermanik labuci yang telah ditempah khas untuk acara final tu untuk di pakai tahun depan. Paling kecewa adalah Bdk Johor sebab dia dah pinjam khas spender Mr Curly untuk acara malam tu!! Motif? Aku pun tak tau.....



Walaupun takda wakil dari geng kami untuk final tu, namun sebagai tanda sokongan tak berbelah bagi, kami pergi juga ke acara final. Kenapa? Kami mau try lucky draw maa...


Muka bosan Mr & Mrs Curly...Dalam hati, sodap laie kitorang nyanyi!


Ehem ehem...Bdk Johor cuba bermanja-manjaan dengan Mama Meow.


Dengan NIAT yang betul, akhirnya aku, Mrs Curly, Bdk Johor dan Mama Meow berjaya memenangi lucky draw yang di tawarkan. Mr Curly? Oh dia tak dapat sebab dari rumah lg dia dah pasang niat tak betul.


Kami yang bertuah! Wajib tayang hadiah ok!


Acara malam tadi, aku tgk biasa-biasa je. Takde pon peserta yang da' boom. Suara kepit ramai la. Macam mane la si juri Eddy Hamid ngan Adnan Abu Hassan tu boleh pilih pemenang. Walaupun persembahan tak semenggah mana, tapi aku happy bila 'boyfriend tak berapa nak jadi' aku jadi MC malam tu. Sape lagi kalo Ebby Yus yang kacak tu! Yang paling aku suke pasal Abang Ebby ni adalah tagline dia "KOJO SONANG YO TU"! Kacak sungguh Abang malam tadi. Betul-betul menggegar iman aku!


Bakal Mr & Mrs Ebby Yus! Hahaha......


Abis acara, kami lepak-lepak jap. Sambung acara bukak hadiah. Mr Curly takat pandang je la kami-kami yang BERTUAH ni bukak hadiah haha. Di ulang ok. BERTUAH! Walaupun hadiah tak sehebat mana tp ok la dari balik dengan tangan kosong.


Kami bersama hadiah masing-masing yang tak semenggah mana pun....


Hish....Balik-balik muka korang...

Nampaknye untuk memastikan Mrs Curly dan Mama dapat masuk final tahun depan, mulai sekarang kami sudah buat persediaan untuk pertandingan tu. Dari segi pemilihan lagu, pakaian, jadual latihan, semua telah dirancang. Nantikan kemunculan diva-diva boom-boom ni tahun depan!



46 comments

November 4, 2010 at 1:41 PM

ehehe... x dpt p final pown xper, janji semangat & sokongan tu ade :)

biar adiah kocik janji apek, x cm si kinting... hehehe [guwau jer] :P

November 4, 2010 at 4:42 PM

wah.. dpt cabutan bertuah..
best2

November 4, 2010 at 6:13 PM

agak eh..kalo mak join gak mlm tu, mak pun 1 geng la dgn curly x dapek hadiah sbb, muka mak ni mmg muka x bertuah langsung!!

November 4, 2010 at 6:30 PM

yg petamo: tahniah dapek hadiah lucky draw..lucky eh..huhu

yg keduo: lu mmg admire dgn cd rock klasik yg lu mng tu kannn..hikhik

yg ketigo: boto ko ekau minat na dgn si ebby yus tu..kojo sonang yo tu,den leh tlg nikahkn..dh lamo den xcari duit poket nikahkn org ni..

yg keompek: ciss!!! kutuk wa nampakkk..

November 4, 2010 at 11:00 PM

hah, botul kato si kerli tuh, ebby yus tuh kawan dio, bespren :P [dio koba an kek den, ebby yus tuh minat kek dio], leh la dio kenen kan...hehehe

November 4, 2010 at 11:24 PM

melati qistyna's mummy

kami semua memang semangat-semangat....tgk la bodi cmne haha...

ha tu la...menghabiskan boreh yo bawak dio hahaha!!

November 4, 2010 at 11:44 PM

sop

memang best dapat...tp isi dalam yg tak best...ade ke wa dapat cd rock klasik...ape barang!

November 4, 2010 at 11:45 PM

lagenda

cet! mak pun samo ko ngn curly tu...xpe la mak...mak dok umah je la...hihi

November 4, 2010 at 11:47 PM

mr curly

yg pertamo: mekasih...wa mmg lucky...

yg keduo: eleh...lu yg nk kn...dr awal lg lu dah usha..lu nak wa leh bg...

yg ketigo: anu dalam boto...

yg koompek: wajib....

November 4, 2010 at 11:50 PM

melati qistyna's mummy

uish...ramai ko yg merestui hubungan wa ngn ebby yus tu? *blushing*

November 6, 2010 at 5:15 AM

hadiah tu semua mesti mahal² belaka kan..??
hahahahaha.. :P

November 6, 2010 at 9:36 AM

tahniah kerana dapat hadiah tu... untuk acara tahun depan Semoga berjaya ....

November 6, 2010 at 9:18 PM

seronok meyh.. huhu

macy jejak balas smbil bca entry :)

November 6, 2010 at 9:46 PM

botak

cet! tu macam perli jek...

November 6, 2010 at 9:57 PM

wanzie

thanks bro...huhu tahun depan harap2 dapat grand prize lucky draw punye!

November 6, 2010 at 10:00 PM

macy

memang seronok!

November 8, 2010 at 12:58 PM

Wah..bestnya sis, maybe Mr curly kurang train mrs tak..hehe...

November 8, 2010 at 1:40 PM

bestnyer...... nak..nakkk

November 8, 2010 at 3:16 PM

ellen

tu la pasal sis...kalo tak masuk final mrs curly tu...

November 8, 2010 at 3:17 PM

angahsayang2314

jom join next year!

November 8, 2010 at 3:23 PM

waaa...syoknya dpt kluar jln2 dgn dorang...

November 8, 2010 at 4:32 PM

f_ara_ain989

x la...sakit jiwa je...

November 8, 2010 at 9:22 PM

wah2, tahun dpn nyer prtandingan, thn ni dh prepare..kompom menang la nih..:-p

November 8, 2010 at 10:14 PM

sebenar nye.. wa ade rase2 nk bagi hadiah yg wa dpt kat mamat curly tu. yela.. kesian tengok muke paiseh dia!! hahaha

November 8, 2010 at 11:40 PM

J.M.R

itu sudah semestinya! practice make perfect...

November 8, 2010 at 11:49 PM

bdk johor

tu la...wa pun rasa mcm tu...dr mlm tu dia dah usha2 cd may yg wa dpt tu...tp wa rase die segan nk mintak la....

kite bungkus blk bg dia la bro...

November 9, 2010 at 1:32 AM

hahaha.. betul tu cik panadol. kita bungkus balik pakai kertas minyak lar, pastu bagi kat dia. wa rase dia dh 7 hari 7 mlm x lalu mkn tu. hahaha

November 9, 2010 at 10:34 AM

cet!! mentang2la dak jhr ni dh dpt sevis baikkk (urutan batin ke bahu)dr edi amid..abis madu sepah dibuang ye..hikhik

November 9, 2010 at 12:03 PM

salam..

dapat adiah adalah moment the best..
tak kira hadiah dalam tuh apa.. :D

kan kan kan

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

November 9, 2010 at 12:09 PM

wei...kanda eby tu teruna ker...???

suke la dia...hukhukhuk...tp ko mmg cumel bgambar kat sbelah dia...

November 10, 2010 at 12:01 AM

bdk johor

wa setuju tu tuan hakim....lgpun hadiah-hadiah tu tak layak untuk kite....biar la bg kt org2 yg memerlukan je....

November 10, 2010 at 12:03 AM

mr curly

macam mane dia tak berpaling arah...service tu tahap ayam2 pencen je....bdk johor dah bowing asyik teknik yg same je...hahahaha

November 10, 2010 at 12:06 AM

mimi azimask ^v^

betul...betul...

urm nak hadiah!

November 10, 2010 at 12:08 AM

zarra

huh dia teruna trang tang tang tau!

kami mmg di takdirkan bersama...mama jgn nk usha dia lebey2 pulak ye....

dia hak milik wa sorg je!hahaha

November 10, 2010 at 1:00 AM

budak johor tu tahu ke nak guna hadiah yang dia dapat tu..
kalau tak tau bagi kat akak..
hehhe..

November 10, 2010 at 1:26 AM

diana

aik...akak pon berkenan gak ke kt hadiah bdk johor tu? ingtkan mr curly je yg berminat...

minat hadiah xpe kak, jgn minat kt orgnye hahaha

November 11, 2010 at 11:42 PM

aisehmen diana.. berminat nmpak! trpaksa lar wa kasi potong dua hadiah tu. sebelah tuk mr curly, sebelah lg tuk lu. hehehe

ai cik panadol..gelak sakan kt wa nmpak! hehe

November 12, 2010 at 12:42 AM

bertuah dpt cabutan bertuah :)

November 12, 2010 at 2:35 AM

bdk johor

hahaha...kak dia tu sbnrnye mmg minat kt lu tp die gunakan alasan hadiah tu untuk menunjukkan minat dia terhadap lu...

ala kak diana tu dah berminat, ape salahnye...kekekekeke

November 12, 2010 at 2:36 AM

sca ndx

hey tuah.....baik kau turun sebelum aku naik!

hahaha memang bertuah....

November 12, 2010 at 6:53 AM

gud luck utk diorang :)

November 12, 2010 at 5:21 PM

salam cik panadol... nanti ambil hadiah diblog saya....

November 13, 2010 at 7:35 AM

yg pntg, kerjasama! ;D

November 13, 2010 at 10:55 PM

sasa al-sharif

ko patot ucap kt diorg utk tahun depan...

November 13, 2010 at 10:56 PM

wanzi

mekasih utk hadiah tu bro! cute...

November 13, 2010 at 10:57 PM

maCy

hahaha...aku leh bg kerjesama utk jd pengomen tegar je...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget