Sunday, November 21, 2010

World Walking Day vs GB2MK


Menggatal nak join aktiviti 'kesihatan' la kononye, geng-geng aku sanggup bangun awal pagi semata-mata nak jadi sebahagian daripada peserta World Walking Day, kat Tasik Titiwangsa pagi tadi anjuran Nestle Malaysia.



Kalau tak kerana Milo lori yang bakal terhidang kat acara tu, kami takkan berada kat situ seawal pagi hujung-hujung minggu ni. Mana taknya, bangun tido pon kadang-kadang pukul 11pg bru nak bangun! Meh layan apa yang kami buat kat sane.


Semangat punye pasal, pagi-pagi lagi kami dah sampai. Kami antara peserta terawal sampai ok.



Nak register dan amik t-shirt punye pasal, terpaksa beratur panjang.




Tada....Bersama Mrs Curly dan Mama Zarra sedang tayang baju lepas tukar dalam kete belakang tu haha. Comel tak baju ni? Ke orang-orangnye yang lagi comel kekeke.....



Yang awal dapat la merasa Milo kotak ni. Kasi promot sikit geng!



Ni la suasana sebelum tempat ni di penuhi orang.



Sebelum start berjalan, kne la wat warm up sikit dulu. Kasi tegang regang otot-otot tu. Lain la kitorg ni. Rajin bersukan. Tak warm up pon takpe...



Acara pon nak bermula. Mengedik dulu la kat start point.


Simbol-simbol yang kami buat tu menandakan yang kami akan menguasai perjalanan ini! Bdk Johor pulak belom start jalan, dia dah habis air sebotol!




Dan perjalanan pon bermula.


Dalam perjalanan, rasanya geng kami la yang paling banyak bercakap dan ketawa. Pasal tu la tak dapat tempat 500 terawal ke finish line hahaha. Tambahan pula acara sampingan yang di panggil "Mari Tengok Bontot Orang" lagi la melambatkan ketibaan kami.



Ramai gak yang join. Family-family pon ramai yang bawak anak-beranak datang berjalan. Bravo!



Tersadai lepas abis 'race'. Macam-macam gaya ada! Mr & Mrs Curly sedang serius memerhatikan perjalanan acara perasmian, Mama Zarra pulak kelaparan dan Bdk Johor urm...aku tak tau dia senyum pada sape.



Tunggu lucky draw, tapi nampak gayanya kami semua tak bertuah hari tu. Sekurang-kurangnya takkan jadi bahan buli kalo mamat tu tak dapat lagi. Hahaha.....


Hopefully, lepas ni mane-mane organizer yang nak amik geng kami sebagai duta acara, boleh la hubungi kami secepat mungkin ok.


p/s:
Lepas race seperti biasa acara sambungan kami semestinya, MAKAN!!



36 comments

November 21, 2010 at 9:17 PM

hahahaha..luorg xbertuah ari ni..dh tokono badi wa la tu..huhu

November 21, 2010 at 9:26 PM

Apapun tahniah kerana melakukan sesuatu yang bermanafaat....!

November 21, 2010 at 9:45 PM

mr curly

cet!

xpe2...len kali kite tgk sape yg betol2 tak bertuah...

November 21, 2010 at 9:46 PM

assoyfinger67

alamak bro...adakah itu bermakna bahawa selama ni kami tak pernah buat sesuatu yg bermanfaat? huhu

November 21, 2010 at 10:49 PM

waaa..bestnye dapat join aktiviti2 macamni. huhu

November 22, 2010 at 12:34 AM

semangat nye u, impress

November 22, 2010 at 9:47 AM

anna boleyn

haha mmg best sesekali sekala wat aktiviti cmni...len kali meh join same ye...

November 22, 2010 at 9:48 AM

nora

semangat tu yg penting...kalo pon kami kt atas katil lg, yg penting semangat musti ada!

November 22, 2010 at 9:59 AM

hehehe langsung x dpt ker cabutan brtuah tu ngeee~

November 22, 2010 at 9:59 AM

penat wa x ilang lg nih...bdn wa lmbik je...ntah2 wa kena smpuk ngan pnunggu yg wat mata wa bengkak ari tu la.....PANASSS tul tasik ttwangsa nih...hikhikhik.

November 22, 2010 at 10:28 AM

wow! mmg telah terbabit la ye?
BIG Congrates ms!!

November 22, 2010 at 10:54 AM

krole

cis!cabutan bertuah jangan sebut2 ye...hahaha

November 22, 2010 at 10:56 AM

zarra

haiya mama cmne leh lembik...tp wa rase bersemangat arini...sbb semalam ade warm up kot...selalu kalo kite main2 tu xde warm up....tu yg wat badan wa rase lembit....tp kali ni sgt ok! takde ape yg sakit2 arini....

jom join lagi mama!

November 22, 2010 at 10:57 AM

blog-tips-kurus

terbabit? acara ni wajib untuk ahli geng balik2 muka korang...itu di namakan komitmen! haha

November 22, 2010 at 11:21 AM

lu ok,mrs curly pun ok...pesal wa bekas atlit ni lak x ok????kena jumpa bomoh ni...penunggu tasik ttwangsa tu nye pasal la nih...adoiiiiii....!!!!

November 22, 2010 at 11:28 AM

mantap!!! hahaha

November 22, 2010 at 11:35 AM

zarra

maybe mama x sesuai senam kat tasik titiwangsa tu kot...atau pon semasa kejadian, pikiran mama tak tgh serabut...lg senang la 'benda' tu nk masuk...mmg kne jumpe bomoh ni mama....

November 22, 2010 at 11:35 AM

gayahspears

terbaek!

November 22, 2010 at 11:42 AM

aduhhh mama.. kate atlit??..huhu

November 22, 2010 at 11:55 AM

hahahaha...nak kena scan dulu ni...ntah2 penunggu tu tsyok ngan keseksaan mama ni....siyes la...sampai skrg ni masih lemah...

BERTUKAR...lampu merah still nyale nih...

November 22, 2010 at 12:01 PM

mr curly

haha tu la pasal...buat malu geng la mama ni...

November 22, 2010 at 12:06 PM

zarra

adoi...mcm mane la mama leh lemah-lemah badan ni...org lain ok je...

pengerusi, mane kita mau hantar mama untuk kasi power sikit?

November 22, 2010 at 1:17 PM

hahaha mesti tak tinggal kan?? bab makan?? yuhuuu angah pun kalau macam tue sama jer

November 22, 2010 at 1:28 PM

angahsayang2314

makan penting kan angah...kalo tak makan, cmne nak dapat badan yang mantap2 mcm kitorg ni....miahahaha!!

November 22, 2010 at 2:01 PM

wah havoc la!macam best je kalo dpt join ni =)

November 22, 2010 at 2:23 PM

wah.. sop x pergi la..
meriah nampak..
tahniah sbb sertakan diri.. :)

November 22, 2010 at 4:55 PM

cik shabah

apesal tak join aritu?

November 22, 2010 at 4:56 PM

sop

haiya bro...aritu bukan bro pon ade promot ke kt blog bro....nape tak pagi...kalo bro ade sekali kan lagi haru biru suasana....hehe

November 22, 2010 at 5:45 PM

ingatkan nak gi...tapi ada hal lainlah pulak..kalau idak leh jumpa kamu dan geng kan...

November 22, 2010 at 6:02 PM

kak ina kl

takpe la kak, dah xde rezeki akak nk join event ni kn...lain event kite jumpe la tu...

Insya-Allah...

November 22, 2010 at 6:22 PM

semangat betul korang dengan event mcm ni ek~ thumbs up!!

November 23, 2010 at 12:20 AM

dya adriza

haha ni first time la join...sbb tu semangat sikit...

November 23, 2010 at 9:59 AM

wau bestnye.. ai ni semangat nak pergi ade, tp semangat nak bangun tido awal tu yang failed

November 23, 2010 at 10:20 AM

ienafazlyna

haha bab bangun tido tu mmg susah...kalo xde semangat, jgn harap la nk bgn tido awal2 pagi tu semata2 nk g join benda ni...nk2 lg weekend kn...tarik selimut balik lg syiok!

November 23, 2010 at 11:29 AM

wahhh bestnya...rugi x g huhuhu..

November 23, 2010 at 1:18 PM

hantwo

haha apesal tak g...syiok la...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget