Wednesday, December 1, 2010

Arghh tidak!!


Berlintas lansung dari JB.



Aku masih lagi dalam mood outstation. Mekasih pada kawan-kawan yang masih setia disini walaupun aku jarang dapat online. Ada jugak yang tertanya-tanya bila aku mau balik KL. Aku bukan taknak balik, tapi demi memenuhi komitmen kerja, aku terpaksa stay sini lagi walaupun hati meronta-ronta mau balik.




Ni ada beberapa sebab kenapa aku nak balik KL cepat!



Arghhhhhh! Korang tengok la tempat ni..... Memang dalam pembinaan lagi. Pekerja kontrak bersepah sana sini! Aduish... Camne mau keje ni!




Bangla-bangla ni sambil sembur air mse basuh lantai tu, aku syak ade 'air' lain gak yang tersembur keluar! Hampas mereka....!!


Turun naik sampai tingkat 7 naik tangga ye. Eskelator ngan lif lom siap!


Tengok bilik server diorang ni! Masuk sini pon kena pakai face mask! Udara berhabuk, mau bernafas pon semput!
Aku paling tak suka bila ramai pekerja-pekerja kontrak ni leh dok lepak belakang cermin bilik server tu aku time aku tengah wat keje sorang-sorang! Sangat menakutkan ok. Indon, bangla, Myanmar semua ada. Sebut aje! Aku tau le kat sini aku sorang je perempuan tapi macam le korang tak penah tengok perempuan! Eeee....seram wooo!


Ini bilik server, bukan stor atau tempat pembuangan sampah!


Tu belom lagi pasal nyamuk. Aku rasa macam keje dalam hutan belantara pulak kat sini. Nyamuk Aedes besar gedabak punye la. Sekali sedut darah aku, mau 10ml gak abis tu! Petang semalam baru fogging kat sini sbb ade kes pekerja kontrak sini kena denggi. Jangan aku pulak yang kena lepas ni. Tolong....
Dara Darah wa sudah bersatu padu sama darah Indon, Bangla, Myanmar semua tu lorr....


Lagi satu hal yang membuatkan aku terseksa duduk sini. Toilet! Ok untuk pengetahuan korang, kat tapak site ni takde tandas awam ye. Setiap corner, tempat-tempat tersorok, tempat-tempat gelap atau di belakang pintu merupakan tandas awam. Paling teruk aku penah nampak satu botol air mineral berwarna kuning! Yuck!!! Kalau ada pun cuma tandas bergerak yang kaler biru ni. Hari ni aku tgk ade kat basement, esoknye pulak aku tgk tandas tu dah naik ke tingkat 5! Gosh....sumpah aku takkan masuk tandas tu. Biar la aku sembelit ke, buasir ke, untuk masuk ke dalam toilet tu tidak sama sekali.




Tiap hari bila dah masuk dalam site ni, bila keluar mesti kena kibas-kibas baju dulu. Baju, seluar, rambut semua putih-putih kena habus simen. Kete aku? Jangan cakap la...Dari kaler merah, sekarang ni dah kaler putih! Kat sini aku tak leh nak cun-cun. Kalau pagi datang cun, baru sejam dah serabai! Selekeh gilo nak mampus aku kat sini. Hilang muka cumil aku kat sini. Jangan nanti aku balik kampung nanti, mak bapak aku dah tak kenal anak diorang lagi dah.




Ohh tidak. Aku tak tau berapa lama lagi aku leh stay sini. Sesiapa tolong jemput aku balik KL balik. Aku rindu kekesakkan KL!




p/s:
Kepada keluarga di kampung, sekiranya anakda mu ini tidak pulang ke kampung halaman dalam masa 1 purnama, carilah anakda di Lombok! Berkemungkinan anakda dilarikan ke sana.....



30 comments

December 1, 2010 at 8:47 AM

uwaaaa!!!..abisla sekehteri wa dilarikn ke lombok..huhu..wa mmg saje anto lu g jb tu ibarat kem motibasi tuk kelab kite laa..hikhik

December 1, 2010 at 9:28 AM

sabar jelah, dah tugas kan nak wat camne. kena KUAT. =)

Latest Entri :
Beautiful Heart Award
Bahagia Bapa Dipenjarakan

December 1, 2010 at 9:38 AM

boleh kurus cikpan naik turun tangge ek. hahaha

December 1, 2010 at 10:31 AM

haiyoo~ dear jgn la ckp camtu.. dilarikan ke lombok pulak.. huhuhu~ keje molek2 k.. stle trus balik sini,,

December 1, 2010 at 11:15 AM

keja site ye panadol?? construction eh? ke consultant? haha ..

December 1, 2010 at 11:30 AM

ala cianya.. meh2 aku jemput ko balik KL...leh kita ronggeng sesame..hahaha

tak tahan aku dgn tandas bergerak tu..wakakaka

December 1, 2010 at 11:38 AM

hehehhe, sian nyer... nape la bos antr sorg2, pompuan lak tu ke tapak pojek indon tuh :P

December 1, 2010 at 11:39 AM

hahahaha, ce anto si kerli tuh, mau nyer nangeh sensorg :P

December 2, 2010 at 2:33 PM

mr curly

kem motibasi? kalo lu anta wa g vacasen ke ok la sikit...lu kasi wa motibasi ngn indon2 ni...kul 10 mlm je wajib ade meeting sesama kaum!
hampeh!

December 2, 2010 at 2:33 PM

eiela

tu la pasal...terpaksa redah gak la semua ni...

December 2, 2010 at 2:34 PM

fairuz

haha...tau xpe...ko jgn jeles lak kalo aku kurus dari ko nnt...kekekeke

cet! beranagan nk kurus!

December 2, 2010 at 2:35 PM

[ai][sumi]chan

haha memang harap sangat dpat balik cepat!

December 2, 2010 at 2:36 PM

kakchik@ella

bukan kak...sy wat system je..patotnye xkeje kt tempat2 cmni....

waaa......!!

December 2, 2010 at 2:37 PM

gayahspears

tandas tu mmg teruk...nk masuk kne bawak air sendiri...pasti boleh pindah2 tempat pulak!!
yuckkk!!

December 2, 2010 at 2:38 PM

melati qistyna's mummy

haha nk wt cmne kak...kalo dok kt opis pon sy sorang je pompuan...g mane2 mmg kne buli je ngn dak2 opis ni....

December 2, 2010 at 9:46 PM

hahaha.. lu dh dtg tempat wa kn, mmg wa bg lu terseksa kt situ. so..sape2 yg dtg tempat wa ni.. wa akan bg layanan mcm kt teluk guantanamo. muahahaha.

December 3, 2010 at 12:17 AM

wah.. apa citer ni?
dah berkenan dgn pakwe lombok ker? huhuh

December 3, 2010 at 12:27 AM

xpe2 usaha tangge kejayaan. nak berjaye kurus, naik turun tangge je lah ye! kah kah kahh. slmt mencube! :P

December 3, 2010 at 12:35 AM

bdk johor

cis...layan tetamu mcm ni?memalukan org-org johor je!! baik lu tukar name la pasni....kekkeke

December 3, 2010 at 12:36 AM

sop

huh simpang malaikat 44 bro...xde manenye sangkut kt orang lombok.....

December 3, 2010 at 12:38 AM

fairuz

haha entah bile la ko dapat tgk aku kurus....what u see is what u get hahaha....

December 4, 2010 at 11:48 AM

hello cik panadol :)

just to let u know yang ministry of moment ada buat contest and they just extended the deadline till tomorrow at midnight. harap sudi join. :) InsyaAllah kalau menang, winner gets RM2,000 worth of photography package.


details ada kat blog roe.. very simple requirements dia. jemput join ya? :)

December 5, 2010 at 11:16 PM

nak kurus bole jela.. pakai produk dR.Rozmey. :P

December 6, 2010 at 9:41 AM

haha...xmo la aku pakai produk tu...nnt badan tak gak kurus2, tp rambut aku pulak yg sebijik rambut dia hahaha...

December 6, 2010 at 1:35 PM

mesti abg2 mat tu minat giler kat cik panadol kan.. huhu...

December 6, 2010 at 1:55 PM

siannyer keje ko kat jb tuh...x dpt ku bayangkn tekanan mental ku kalu keje kat tmpat cam tuhhh...

banyakkn sabar...ko jgn lak g ke lombok...kang hilang partner tenisku...

December 6, 2010 at 10:38 PM

mizzzz u...rabu p lagi....nnt slim lah kao...jgn kao terpikat ngan bangla tu dah....cari Malaysia man yer huhu

December 10, 2010 at 12:27 PM

ammboi.blogspot

cet! jangan sebut perkataan tu...geli wooo...

December 10, 2010 at 12:29 PM

zarra

mmg tertekan...dah takde rupe org dah aku skrg ni...dah macam rupa minah indon pon ade!

waaa!!

December 10, 2010 at 12:32 PM

assoyfinger67

haha....insya-Allah mintak jauhakn dari terpikat ngn diorg tu...btw, cik panadol mane leh kurus2....nnt xleh join geng gebu gebas tu nnt! haha

Post a Comment
Twitter Bird Gadget