Saturday, December 11, 2010

Tak besh kena buli....

Korang penah kena buli? Musti penah kan... Macam aku ni memang jadi penggemar kaki buli untuk membuli. Yang selalu buli aku tentunya budak-budak opis aku. Al-maklum le bunga sekuntum.Eceh hahaha....


First time aku keje kat company aku ni, aku agak malu-malu kucing sikit. Yela kalau company sebelom ni aku keje ngan budak-budak pompuan je, tetiba bila masuk company ni.... Wallah! Semua lelaki! Terkial-kial aku yang biasekan diri. Ingatkan kat opis je kena sesuaikan diri, rupa-rupanya bila turun site pon kena sesuaikan diri jugak! Adush!!



Alhamdulillah aku leh masuk ngan diorg. Tapi kena la buat muka selamba, tebalkan muka semua tu. Takde istilah control cun or segan silu dengan diorg. Kalau tak, memang takleh wat keje la. Sebab tu orang tengok aku macam agak kasar sikit. Yang cakap aku lesbian pon ada kan!



Di sebabkan aku seorang je gadis idaman company tu, maka aku memang selalu la kena buli. Bila kena suh buat apa-apa mesti nama aku yang kena sebut. Sikit-cikit Cik Panadol!



Rasa nak buat camni je kat budak-budak opis bila diorang buli aku!


Kalau korang nak tau, antara cara-cara diorang buli aku adalah dengan meninggalkan aku sorang-sorang kat site. Tak kira malam atau siang. Diorang? Diorang boleh pulak balik umah/bilik! Sampai hati.... Pastu diorang suke selalu pegi makan tanpa ajak aku! Balik-balik je dengan mulut bau petai, leh diorang cakap, "La...nak makan gak ke? Ingatkan taknak makan....". Sedangkan time tu sehari suntuk aku tak makan ape lagi. Cian aku kan....


Haa... Aku seorang yang sikit blur atau lambat pickup kalau orang sebut perkataan-perkataan yang complicated ni... So diorg suke le buli dan kutuk aku dengan perkataan2 atau ayat-ayat yang akan buat aku tak paham. Terutamanya ayat-ayat yang kononnya kaum lelaki je paham! Ternganga2 aku sorang-sorang. Diorg pulak sakan betul gelakkan aku...



Ni la kaki buli aku kat JB ni!


Paling aku tak suke, diorang sangat kuat mengejek aku. Ape je yang aku buat (selain pandang laptop), ade je modal diorang nak mengejek aku! Tak kira la apa pun yang aku buat. Aku gerak sikit dah kena perli. Pelik aku. Tu la yang aku alami sejak bekerja kat company ni. Aktiviti membuli aku ni akan bertambah menjadi-jadi kalau aku kat site dan ada ketua besar diorang. Sabar....sabar Cik Panadol.


Tu baru sikit... Macam-macam lagi yang diorang ni penah buat kat aku. Nasib baik le aku ni bukan jenis yang senang kecik ati. Walaupun kadang-kadang tu ada sikit-sikit rasa geram ngan diorg ni tapi sekurang-kurangnya aku terhibur dengan perangai dan kerenah diorang ni. Takde la aku keje rasa bosan je.....


p/s:

Maaf sebab jarang dapat online sekarang. Sangat sibuk. Mekasih kepada yang sudi kunjung aku setiap hari terutamanya bro aku sorang ni. To mamat ni, lu punye entry sangat mengharukan!



p/s/s:

Kat KL tengok mat rempit berlumba. Kat site aku kt JB ni lagi rare. Tiap-tiap malam aku tengok Indon dan Bangla berlumba forklift! Siap drift kat ramp sampai atas! Memang happening gile la kat sini!

15 comments

December 11, 2010 at 12:16 PM

bwk la blk mamat bangla sorang buat laki pana!

Mak pun nak 1 tau..

miahahaha...

December 11, 2010 at 12:23 PM

comel jek kene buli..

haha..

December 11, 2010 at 1:01 PM

huhu....that my sis..bagus2..nampaknya kao boleh terima keadaan dah...patutlah curly tak ade kao dia kalang kabut...barulah dia nampak value yg ada pada kao...haha apapun biasalah orang kat site....dia orang pun boring jugak...pasal tu diaorg buli kao...tu perangai lelaki...benda baru...nanti lama mesti jadi kawan baik...apapun jaga diri.....all the best to you...nnt balik mintak naik gaji lagi...claim lebey2 k...:))(saja tulis pjg2kasi syiok baca hihi

December 11, 2010 at 11:40 PM

lagenda

haha mak nak sorang ke? mak yg mcm mane? yang berbulu dada boleh tak?

December 11, 2010 at 11:41 PM

-koroe-

comel? seksa tau...

December 11, 2010 at 11:45 PM

assoyfinger67

alhamdulillah bro, takat ni ok lg ngn bebudak ni...tp bile dah baik ngn diorg, kne skandal pulak...pening2...

curly tu jd cmtu sbb tak sabar nk tunggu sy belanja...tu yg sanggup mengampu dalam entry dia tu! haha

December 11, 2010 at 11:59 PM

jgn sangkut dgn mat bangla dah yer.. huhuh

kena buli?
apa kata ms buli dorang blk.. huhuhu

December 12, 2010 at 10:41 AM

hahaha..wa mmg dh pakat dgn dak jhr, bior lu nangis kt sinunn..wahh!! lu cam dh mnat kt mat indon n bangla je nmpaknyeee..hikhik

December 12, 2010 at 10:54 PM

sop

haha simpang malaikat 44 kalo sangkut mat bangla bro...

buli balik? satu lawan ramai, mane leh menang....:(

December 12, 2010 at 10:56 PM

mr curly

ooo...lu dah pakat ngn bdk johor ye...

cis...cancel open table!!

December 13, 2010 at 9:35 AM

cop3..ekceli kau keje ape ni cik pan?

December 14, 2010 at 1:18 AM

haha...kaki buli suma nyer bertopeng. mmg seram
hehe...
Jangan luper tolong vote No. 382 --- pilihan 10
Much thx
Undi No. 382 sekarang!!

December 14, 2010 at 1:56 PM

fairuzhani

haha...aku kuli la cik fai...

December 14, 2010 at 1:57 PM

princess MOMOY

kaki buli memang tak tunjuk muka terang-terangan sis...bertopeng bru nampak ganas!haha

December 20, 2010 at 1:52 AM

rasa-rasa diorang ada bulu pinggang tak?

Post a Comment
Twitter Bird Gadget