Monday, January 10, 2011

Cik Panadol belom serik, semua ahli kelab terlibat sama...

Orang kata kalau kita dah suka tu, apa je orang kata pasal kita, kita takkan peduli kan. Ala macam gak korang, kalau korang punye girlpren/boipren tak cun, tak hensem, musti orang orang akan mengata. Tapi bila dah suka, dah cintun, buruk camne pon dia, korang tak peduli apa orang lain akan kata kan.


Macam tu gak la aku. Walaupun aku ade sikit-sikit lagi fobia nak pakai baju kaler merah lepas insiden di sangka penyokong Indonesia tahun lepas, namun aku tetap tak serik. Camne nak serik, kalau bukak almari baju je nampak merah. Aku kalah ok kalau bab kaler merah ni.



Disebabkan jadual kehidupan aku yang agak kelam kabut sekarang ni, maka ahli-ahli geng telah menuntut janji dari aku. Open table! Ye diorang kalau bab-bab makan ni mane leh lupa.


Muka-muka yang telah menghantui hidup aku selama ni.


Setelah dipersetujui oleh semua ahli dan memandangkan masa aku pun percuma, maka aku bersetuju untuk open table walaupun niat di hati takmo la pegi tempat camtu. Tapi atas sebab Kak Limah, terpaksa aku ikutkan jua.


Atas permintaan aku selalu pengerusi meja makan malam tu, aku telah mewajibkan semua ahli memakai baju kaler merah! Kalau tak pakai aku reject dari meja makan! Hahaha... Nasib baik semua telah 'masak' dengan obsesi aku ni. Mekasih semua! Korang memang sporting!


Walaupun kami menjadi tatapan semua orang kerana kaler merah tu amat menarik perhatian, kami 'wat donno' je la. Bdk Johor siap sempat usha awek-awek yang tertarik dengan penampilan kami. Biase la tu, orang baru akhir baligh.....



Disebabkan Kak Limah, maka kami mengambil keputusan untuk makan di Secret Recipe. Motif pemilihan tempat makan, sebab kedai tu kaler MERAH! Hahaha...


Mrs Curly dan Mama Meow yang teruja dapat pakai kaler sedondon. Mama siap dressing ala-ala cheerleader lagi!


Ok tipu.... Kitorang takde choice sebenarnye. Mrs Curly & Mama Meow mau makan Japaneses food, mau makan sushi. Tapi aku pulak tak makan benda-benda tu. Last-last, kedai merah tu jugak jadi pilihan. Takpe....Len kali wa open table kedai lain ye....

Sesi makan-makan pun bermula...


Mama tengah practice untuk masuk pertandingan makan!




Malam tu juga Mama Meow telah berkenan nak belanja tengok movie. Di sebabkan Kak Limah, kami banyak panggung selama 2 hari tapi hampa bila semua slot penuh. Nasib baik malam tu kami bernasib baik walaupun sit tak berapa nak best. Kak Limah punya penangan memang power! Kak Limah yang power ke atau 'Hantu Kopek' tu yang lagi power! Kekekeke....



Anyway, memang best malam tu walaupun aktiviti tak dapat diteruskan memandangkan Mama kena balik awal sebab anak-anak dia belum makan.



Ok lepas ni turn sapa pulak?



p/s:

Macam mane Mama leh tertido pulak time tengok citer tu ek....


10 comments

January 10, 2011 at 11:21 AM

teringat hantu kopek tuh! byk gila kopek beliau! agagaga :P

January 10, 2011 at 11:58 AM

eleh .. asyik hepi hour together2 je. entah bila la nak ajak kita eh? hihi ..

January 10, 2011 at 2:08 PM

Timakasih blanje secret recipe...sdap tul macaroni cheese nye...wa nak suh bts corner wat macaroni cheese tu spesel utk wa lak...

wa tlelap pasal bdk johor tu gelak mlampau sgt.....buleh trime ke alasan nih???huhuhu...

January 10, 2011 at 4:58 PM

mekaseh daun keladi .. daun keladi 1..hehe..orait! pasni leh la bts corner bukak lak..huhu..

zarra: bior le dak johor tu nk gelak ke, nk bengkok ke..yg penting bayar nye tetap 2..hahaha

January 12, 2011 at 10:45 AM

ni ahli kelab pe mek? aku nak join leh?

January 13, 2011 at 11:51 AM

n4dh!r4

cet! tang kopek jugak yg ko nampak!

January 13, 2011 at 11:52 AM

kakchik@ella

huhu ala selalu on the spot je plan kak chik...bukan xnk ajak...

January 13, 2011 at 11:52 AM

zarra

keke bts corner boleh buat ke makaroni cis tu?

January 13, 2011 at 11:53 AM

mr curly

yea tak sabar nk tunggu bts corner bukak!

January 13, 2011 at 11:54 AM

aibaks

ni geng balik-balik muka korang...nk join kne isi borang keahlian dulu baks...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget