Tuesday, February 8, 2011

Bdk Johor datang nogori!


Hari tu aku dan pengerusi Geng Balik-balik Muka Korang telah menunaikan hasrat Bdk Johor untuk melawat Negeri Sembilan *kononnye*. Di sebabkan plan last minute, jadi pengerusi kelab telah memilih untuk bermandi-manda dan bercumbu-cumbuan di Ulu Bendul, Kuala Pilah. Aku paham kenapa pengerusi pilih lokasi tu. Sejuk! 'Mereka' suka tempat sejuk-sejuk ni.....

Aku yang berada di pendalaman sanggup menghadirkan diri dalam perjumpaan khas ni. Mereka yang telah sedia membawa pakaian mandi kelihatan teruja ketika aku sampai. Kegembiraan terpancar di wajah pengerusi dan Bdk Johor.

Sampai ke lokasi, mereka terpaksa membatalkan hasrat mereka untuk bersejuk-sejukan. "Ramai sangat orang...", kata mereka. Sekadar bermain-main air, menyimbah air ke muka antara satu sama lain, aku lihat kekecewaan terpancar di muka masing-masing. Kekeke....


"Wa akan pastikan Ulu Bendul ni akan ada tempat 'privasi' khas untuk wa...."


Mrs Curly makan hati bila kehadiran beliau tidak di endahkan oleh Mr Curly. Laling beliau sibuk melayan Bdk Johor, memang first class service Bdk Johor dapat aritu!


"Hey, ape simbah-simbah air ni noks! Habis la make up mak~"


"Osoh buruk eh perangai Bdk Johor main air, kan laling..."


Ada orang yang kejung melihat aksi mereka ni.
*Dalam plastik kuning tu adalah 'seluar kecik' pengerusi! Budget nak mandi bersama Bdk Johor*



Takpa la Bdk Johor, lain kali kami bawak ke Jeram Tengkek atai Jeram Loi pulak ye. Situ tak ramai orang. Port terbaek untuk korang!



p/s:-
Lokasi di pilih kerana kampung aku dan kampung Mrs Curly takda air dah 3 hari dah. Dia siap budget nak berkemban basuh baju pulak kt situ! Tapi demi menjaga ke'cun'an, beliau batalkan hasrat murni tu.



19 comments

February 8, 2011 at 9:27 PM

haha.. sian tak dpt mandi.. sabar.. len kali gi lagi.. tak yah kecewa2 lagi..=)

February 8, 2011 at 10:53 PM

lama x p ulu bendul... air nyer masih bersih cantik kah? :)

yo ko xdo air 3hari? huhuhu

February 8, 2011 at 11:45 PM

hahahahaha.. lawak la.

February 9, 2011 at 9:45 AM

edda(",)

lain kali mau mandi tempat lain ler....situ tak 'privacy'!
kekeke

February 9, 2011 at 9:47 AM

melati qistyna's mummy

ok jugak la kot...sy pon dah lme x g sane...aritu pon g selepas lebih 5 thn xjejak sane...sedangkan bile blk kg lalu je kt situ....

iyo kak xdo air 3 hari...tangki air JBA tonggolam, bnyk keladak, diorg tutup air....nk mandi tadah air hujan yo...

February 9, 2011 at 9:48 AM

dya adriza

amboi...gelak sakan nampak!

February 9, 2011 at 9:51 AM

ulu bendul? sungai eh dik? akak tak nah gi sana.

February 9, 2011 at 9:57 AM

wah.. best nyer menghayati keindahanan alam.. :)

February 9, 2011 at 11:46 AM

hehehe...lama dah x p mandi air terjun...
teringat plak kenangan kat Jeram Linang n Jeram Pasu..

BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM

February 9, 2011 at 1:25 PM

best nya..huhu..lama xmndi manda di tempat sejuk. huhu

February 9, 2011 at 4:02 PM

wa sbg pengkerusi ingin bgtau, pasni sume ahli2 kelab diwajibkn mandi kt situ tp dgn syarat yg laki2 mesti pkai bikini..pompuan spendar je..pandai2 la luorg nk godek2 camne pun..hahaha

February 9, 2011 at 8:26 PM

hahaha cikpanadol sanggup ke pakai spender saja? arahan pengkerusi tu.kehkehhh

February 11, 2011 at 2:00 PM

kakchik@ella

ni jeram la kak chik...meh la g sane...

February 11, 2011 at 2:00 PM

sop

haha memang best tp bila ramai org sangat jd tak best...

February 11, 2011 at 2:01 PM

ammboi.blogspot

sesekali cuti pegi la mandi air terjun...tenangkan pikiran tu....jgn asyik nk berblog je...!

February 11, 2011 at 2:02 PM

najihah sahami

sejukkkk....

February 11, 2011 at 2:03 PM

mr curly

ala kalo kne pakai spenda je, rugi la bikini yng wa beli aritu...wa beli khas utk g mandi kt Ulu Bendul tu tau!

February 11, 2011 at 2:04 PM

cikbelog

kite tanye pengerusi dulu samada dia sanggup tak pakai bra!hahaha

February 13, 2011 at 3:54 PM

mr curly..!
wa membangkang cadangan lu tu..!!
hehe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget