Monday, February 14, 2011

Lama seyh tak makan kenduri...


Memandangkan cuti sekolah dah lama habis, musim kenduri kawen pun dah berkurangan. Lama jugak la aku tak menjengah kenduri-kenduri kawen ni. Yela asyik pegi kenduri kawen orang je, kenduri kawen aku entah bila-bila. Merajuk la mak!



Hahaha!!!



Sebenarnya malas nak pegi kenduri-kenduri ni sebab malas nak jawab soalan "Bila Nak Kawen?" tu. Mentaliti orang melayu ni sangat memenatkan.



Kalau kita tak kawen lagi, sibuk orang tanya bila nak kawen.
Bila dah kawen, orang sibuk tanya bila nak dapat anak.
Bila dah dapat anak, sibuk orang tanya bila nak tambah satu sorang.



Cik kak ni bila nak kawen ni?


Yang ni pulak bila nak dapat anak ni?


Ni bila nak tambah lagi satu ni?


Macam tu la seterusnya. Sifat mengambil berat mereka dah jadi sifat "busy-body" yang terlampau!

Ok abaikan perkara-perkara remeh tu. Yang penting kami kenyang makan kenduri kawen. Free beb. Bab percuma-percuma ni memang best je.!


Muka excited dapat makan sampai ada yang tercekik tulang ayam!


Kalau dah kawen dan ada anak, mesti keadaan aku macam ni nanti. Habis kecomelan aku!



p/s:
Tunggu kenduri kawen Cik Panadol pasni. Cik Panadol jemput semua makan free. Open table gitu!



10 comments

February 14, 2011 at 12:53 PM

muahahah... den tunggu beb, walau seribu tahun...Ameenn.....

p/s : awat mato si kerli tuh buntang semacam yo, x cukop ayam ko? hohohoho

February 14, 2011 at 1:55 PM

kita sama je cik panadol,,,,asal balik kg pg kenduri ada je orang tanya bile nak kwen..geram ase......da xtau nak jawap apa...=(

February 14, 2011 at 2:18 PM

Hepppp!! Jangan lupa sent a sepesel card for mak tau!

Pastu, tempat duduk mak paaaaaaaaling sepesel! Mak nak duduk kat kuris pengantin, sebelah pengantin lelaki.

Miahaha...

February 14, 2011 at 2:28 PM

musim cuti sekolah baru meriah dgn kenduri.. :)

February 14, 2011 at 7:20 PM

Lagenda : omakkkk.... ape ke hey nyer mak nak dok sbolah perantin lelaki tu.... MOTIP ???? muahahaha

February 14, 2011 at 8:12 PM

alo qistyna's, time tu wa tgh meneran kentut tp kene kemut supaye xkuar bunyi..hahaha

February 14, 2011 at 8:17 PM

cet! sabo le cik panadol oiii..wa tgh praktikkn mcm2 stail ni..hikhik

February 15, 2011 at 8:53 AM

Memamng betol le... kalau pergi kenduri kahwin memang best sebaba leh makan best n jumpa orang ramai... he3 kalau cik panadol malas nak pegi takut org tanya.... so baik saya tanya sini .. Bila lak cik panadol nak kahwin?

February 15, 2011 at 5:24 PM

jgn lupa jemput kita eh ... kita pun mcm awak gak. suka sgt mkn free. hihi

February 17, 2011 at 3:04 PM

wahhh kalau panadol kawen jemput tau angah tunggu2 nie hehehe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget