Wednesday, March 30, 2011

GTO Amazing Race 2011 - Part 1

Acara: GTO Amazing Race 2011
Tempat: TPM, Bukit Jalil - Negeri Sembilan - Melaka

Tarikh: 26-27 March 2011

Team Member: Cik Panadol, Pn Salina, Incik Afizi


Last weekend aku telah menggatalkan diri menjoin satu acara yang memang mencabar ketahanan fizikal dan mental. Penyertaan aku dalam acara ni telah memecah tradisi Geng Gebu Gebas yang objektif utama penubuhannya adalah untuk memperkenalkan acara Jalan-jalan Cari Makan dan aktiviti membina lemak je!



Amazing Race!


Yup... aku join Amazing Race. Tapi bukan la Amazing Race dalam tv tu. Jauh sangat cita-cita. Amazing Race ni di anjurkan oleh Standard Chartered je.


Memandangkan aku penah join Amazing Race ni tahun lepas, maka aku amat teruja bila di jemput untuk menyertai acara bagi tahun ni pulak. Huh...teringat kenangan willie naik motor kat Pangkor tahun lepas.


Flag off acara kat TPM Bukit Jalil. Lepas register dan briefing sikit, perlumbaan pun bermula.


Teammate yang berwibawa. Pn Salina dan Incik Afizi.



Antara kereta yang menyertai acara ni.



Opss....! Gambar ni bukan gambar memerut. Time ni tengah amik nafas haha. Aku masih tak sihat masa join ni. Selsema ok......



Gigih menghias kereta. Sebab ada hadiah jugak untuk pemenang kereta berhias.





Rajin betul diorg nak menampal-nampal cenggini.



Antara yang join race ni. Ramai gak. Aku agak ada gak la dekat-dekat 80-100 team.



Briefing dari Big Boss Standard Chartered. Pastu kena rebut amik clue!
Cet!!




First Clue.




Kami kena cari orang yang memakai banner Standard Chartered yang berada di sekitar TPM tu untuk mendapatkan clue seterusnya. 10 minit gak la pusing TPM tu cari orang tu. Nasib jumpa.

Hurm.....second clue agak mencabar. Jauh gak tempat yang bakal di tuju......




To be cont.....








5 comments

March 30, 2011 at 12:16 PM

pergh...cam menarek jer event nie... wa, kalau taw, boleh join...hehe

March 30, 2011 at 1:10 PM

uikkk..kali ni lu xmuntah2 lak ko??..huhu

March 30, 2011 at 6:42 PM

mustaffa khairul azzam

memang giler menarik....!

March 30, 2011 at 6:43 PM

mr curly

hish maneda muntah2...wa awal2 pg dah makan ubat mabuk dah.....

March 30, 2011 at 9:42 PM

Syabas CP(aktiviti nie lagi berfaedah dari buat tahuhu...hik3)...badan pun dah slim dah....tak lama lagi kena beli baju baru huhu

Post a Comment
Twitter Bird Gadget