Monday, March 7, 2011

Kereta aku kena pecah!!!

Pagi hujung minggu yang hening. Ketika itu ahli-ahli kelab sedang nyenyak tido kerana kepenatan selepas berjimba-jimba sehingga awal pagi. Aku, bangun awal. Rancangannya nak pegi basuh kete pagi tu. Dah lama seyh tak basuh kete.

Sampai kat kete, aku picik alarm kete. Tet tet! Bukak-bukak je kereta aku terkejut!




Kereta aku kena pecah!



Tak sempat nak tengok atau check apa-apa yang hilang, aku terus tutup pintu, kunci kereta tu balik dan terus balik rumah. Tindakkan spontan ok. Sebab aku takut!


Terus aku call Mrs Curly dengan harapan ahli-ahli geng dapat tolong. Dia yang masih tido time tu mamai-mamai je jawab call aku. Yang aku pasti time tu Mr Curly tak dapat tolong aku sebab ada hal yang perlu di selesaikan. Mujur ada Hero Idaman Malaya ni.


Dia yang masih tido time tu, sanggup bangun dari tido yang nyenyak untuk membantu aku. Mekasih SuperJep!


Dah nasib kena hari Ahad, mane la ada kedai yang bukak cuti-cuti ni. Nasib baik ada satu bengkel yang bukak. Tanya-tanya, nasib ada stock cermin Myvi. Tapi harga mahal la sikit tak leh kurang sebab hari cuti, supplier pun sume tutup kedai. Nak tak nak terpaksa la amik jugak cermin tu daripada biarkan kete tu tak bercermin langsung. Kang entah ape-ape lagi yang hilang. Risiko tu....


Sekarang ni park kat mana-mana pun ada kemungkinan nak jadi. Kat tempat orang ramai lalu lang pun leh jadi cam aku nye kes ni.


Barang-barang yang hilang? Hurm duit dalam dashboard aku tu ade la dalam beberapa belas hingget, tngo yang dah lama tak topup tu pun hilang. Paling aku marah, semua dokumen keta pun dia nak kebas!




p/s:-

Pagi ni pulak time nak pegi keje td, aku tengok 2 pasang sport shoes aku hilang dari rak kasut kat luar rumah aku tu. Menakutkan pulak nak duduk situ lagi. Banyak betul dugaan.......


p/s/s:-

The Curly's... tolong tanya Mr Tan boipren ai tu samada ada rumah kosang atau tak kat sana. Mau duduk di bawah pengawasan beliau ma....




16 comments

March 7, 2011 at 2:26 PM

Aduhai panadol ... kesiannya. mesti bengang dlm ati, kan.

March 7, 2011 at 3:27 PM

HUaaa..kesiannya ko pana!!!

Dah report polis x??

March 7, 2011 at 4:08 PM

Assalam.. sib baik sis x aper aper .. well dah buat report tak ? lain kali parking tempat yang selamat...
tapi Syukur lah jugak dia x hangkut kereta tu sekali kalau x mau sis kena menapak jer... letih...

well lain kali hati2 yer sis...

March 7, 2011 at 6:53 PM

wa dh jumpe mr tan, die ckp ade umah 0 btul2 sblah umah die..pengawasan 24jam, mau??..hikhik

March 7, 2011 at 7:12 PM

tak per ler..yang penting kao selamat K!Harap lepas nie rezki kao lagi murah...:)

March 7, 2011 at 8:37 PM

awak, parking kat mane kena pecah tu?
hishhh, takut la sy.. aritu dh baca blog kakak tu pn kena pecah keter gak, pn dorang target brg dlm dashboard.. parking time nk gi jogging..
adusssh, unsecure rasanya.. wlpn tak byk amount tu, nk pi tukar ganti cermin tu sekian hal.. hishhh, mintak2 dijauhkan lg la perkara sebegitu..

March 8, 2011 at 1:11 AM

takotnyer.. mesti fobia..

March 8, 2011 at 10:06 AM

huiii...melayang duit..nasib nyawa tak melayang..
simpati kat budak sengal nih..

March 8, 2011 at 12:43 PM

aduhai...takziah buat cik panadol..cik panadol duk area mn??hua...seram lak qiqi nk kna p slangor ni...haish.....

March 8, 2011 at 8:00 PM

Bahayanya...nasib baik awk xde pape...

March 8, 2011 at 10:01 PM

helo mr curly.. kalau dh sebelah umah, tu lg bahaya tu. silap2 mau mr tan tu tebuk dinding umah dia. hahaha

March 9, 2011 at 9:24 PM

bahaya betul kawasan tu...hati2...esok lusa, kalau jadi jugak kan, report jer polis.. :)

March 12, 2011 at 9:09 AM

nenoneno.

March 14, 2011 at 4:29 PM

aduii..ciannya sis...sapa agaknya yang kejam tu...

March 24, 2011 at 10:30 PM

yunk.. jaga diri bebaik. risau plak dengar cite ko nieh aiiihhh..

Post a Comment
Twitter Bird Gadget