Thursday, March 3, 2011

Macam mana cara nak halau housemate ek?


Aku ada seorang housemate. Beliau sangat pelik orangnya. Dah hampir 4 bulan dia tinggal satu rumah dengan aku tapi aku rasa macam nak suruh dia keluar dari rumah tu je (dalam kata lain, HALAU). Kenapa?


Housemate aku sorang ni lain sikit orangnya. Dulu masa dia datang sebey rumah, dia cakap dia asal dari Kedah, kira orang Kedah la ni. Tapi bila dia dah masuk rumah tu, baru la aku dan housemate aku lagi sorang tu tau yang dia orang Kelantan! Hurmmmm ape kes dia nak tipu? Baru masuk dah nak tipu? Tak bagus...tak bagus...



Sepanjang dia duduk kat rumah tu, kami tak pernah kenal dia. Yang kami tau dia suruh panggil dia Kak S dan keje kat KL Sentral nun. Tu je yang kami tau pasal dia. Sebab kami tak pernah berborak.



Paling aku tak boleh bla adalah sikap dia yang hanya duduk berkurung dalam bilik je. Tak bosan ke dia? Kalau dia balik keje, time tu kami ade kat luar tgk tv, confirm dia terus masuk bilik tak keluar. Entah makan entah tak, masuk toilet pon tak? Ade toilet n dapur kot dalam bilik dia tu. Pastu time aku dah masuk bilik nak tido, baru la dengar dia keluar bilik pegi mandi atau pegi toilet. Pelik aku. Macam nak mengelak dari jumpe kami pulak.


Awal-awal masuk dulu, aku ade gak la rajin nak tegur-tegur cuba nak berbaik-baik, tapi dia dingin je. Last-last malas aku nak tegur dia lagi. Dia yang baru masuk situ kena la hormat kami yang dah lama duduk rumah tu. Kepala besar betul minah tu!


Bukan takat tu, penah sekali dia tanya kat tuan rumah boleh tak buang perabot kami tu sebab nak letak barang dia. Dia ingat perabot tu tuan rumah punye ke? Sesedap rasa je nak buang. Barang dia pun bersepah-sepah kat ruang tamu tu lagi. Rasa mau camapak je. Buat sakit mata.



Eee.... Sebenarnya kami tak berapa yang suka ngan minah ni. Rasa macam nak halau dia. Tapi tak tau camne nak buat sebab kami ni jenis yang sopan santun.



Boleh tolong bagi cadangan tak?



27 comments

March 3, 2011 at 12:15 PM

huiissshh.. sanggup tahan nak ke toilet dr jumpe korang.. dasyatt.. mau sembelit n batu karang tuh.. kahkah

March 3, 2011 at 12:35 PM

uishh, ssh tue dpt hosmet mcm tue..
kalo nak halau sng jer cik panadol,
face2face den suh dia kuar dari umah tue..
hahahaha

March 3, 2011 at 12:40 PM

serang je bilik die tu.. then tros terang ngan die.. naik lemak jew org cmtu.. hik3

March 3, 2011 at 12:43 PM

mmg la susah nk ckp ngn org dingin je..

xp pe kate sindir secara halus..okey le tu..xpun ckp slow.

one day dia akan trime.

March 3, 2011 at 2:48 PM

laa betui kaa?? halau je die, pastu leh la suh die tgl dgn wa..hikhik

p/s: lu kan dh main besi skg..lu tayang je montot2 ehh otot2 lu tu..hahaha

March 3, 2011 at 2:51 PM

hmmm.... xtau ape motip dia dok berkurung tuh... mb dia malu kot, yg korg dh tau dia tipu....

cuba slow talk ngan dia nape dia cenggitu, ckp la korg x suka, dh la dok serumah, x bertegur sapa, kalau x suka dok umh ni, baikla dia blah...hehhehe.

bleh ke ckp cenggitu ???? :P

March 3, 2011 at 3:06 PM

1st kena slow talk dulu. kalo x da kesudahan, suh la dia kuar je. ckp baik2 dgn dia. susah gak 1 rmh x bertegur sapa nih.

"mysterious lady" la dia tu??

March 3, 2011 at 4:33 PM

buat surat lowyer pun boleh MS.. :) huhuh

March 3, 2011 at 5:00 PM

laaa..macam ni punye orang pown ada ka...hoho cakap direct ngn dia...bincang2 pastu tengokla respon dia..kalau nak tolak ansur ok..sebab kadang orang tu xtaw perangai dia buat orang saket aty...cik panadol,comot orang kedah..ini betol2..xtipu..teeeheee

March 3, 2011 at 5:01 PM

waaa~ cmtu pnye org pn ade ke?

March 3, 2011 at 5:06 PM

aku rasa cara paling senang dan kejam tanpa menggugat kesopanan ko tu - time dia tadak ko hangkut SEMUA barang dia letak kat luar pagar. pagar taruk padlock baru yang dia tadak salinan duplicate.

sekian.

March 3, 2011 at 5:11 PM

susah jugak tinggal org cam ni kan. takmo bertegur sapa ngan org lain. nak cakap camna, tegur lah elok2...yg CP tak suka dia buat camtu. pastu kalau nak dok situ jgk kenalah pandai bawak diri. jgn nnti jadi apa2 kat dia...baru sibuk nak cari housemate kan~

March 3, 2011 at 8:57 PM

Pelik gak manusia tu yek?? Garu kepala mak bila baca masalah ko ni cik pana..

Kita bakoo..bakoo..bako ajelah dia!

March 3, 2011 at 9:47 PM

betol tu mak. ape susah..!! kita kasi bako jer.! bako..bako..bako!! hahaha

March 3, 2011 at 10:57 PM

ad jgk spesis mnusia yg cam tue ea? senang2 letak je tikus lam blik dye.. sumpah dye lari dri rmh.. har har har

March 3, 2011 at 11:14 PM

jgn la halau. terus terang ja tanya dia apa pasal perangai mcm babi? ecewah.. jgn tiru

March 4, 2011 at 12:36 AM

woo..dasattt..cemane dia leh sesat jadi rumet cik panadol ni???
bakoooo dia!

March 4, 2011 at 9:23 AM

pernah jumpe org mcm ni.... last2 aku halau je... pastu rase bersalah... pegi mintak maaf... huahuahua....

aku rase korang kene g slowtalk ngan dia.. pastu kalo tak jalan gak.. buat tatau je lah... masing2 bayar sewa kan... hukhukhuk...

korang... tolong aku plak... camne nak halau jiran aku nihhhh?? hahaha..

March 4, 2011 at 11:04 AM

den ghaso dio tu takdo idung la..baik tgk btl²..
lg satu raso dio ni ado koj tak elok kot..ni kalau raso nak halau dio keluar..ngumpat tu kuat² sikit..baru terasa..akakakak

March 4, 2011 at 11:34 AM

muahahaha.... payah kalo mak ngan dak joho dah bersekongkol.... moh kita bako....hehehehehe

March 4, 2011 at 3:42 PM

cuba lah bt2 ramah dg dia ajak makan sekali ker.tgk reaksi dia mgkin dia ada masaalah kot.pstu pndai2 la buka crta yg kau tak sng hati dg cra dia tu.cmna?...blh x

March 4, 2011 at 3:42 PM

waahh..misteri nye minah kpala besa tu..org mcm ni kene dok dlm utan je kalo x nk campo org..

anto dia masuk tanjung rambutan je..haha

March 5, 2011 at 2:05 AM

salam..
sme2 byr sewa kn..xbek la kowt nk halau2..
slow talk mgkin blh mmbntu..
*just an opinion..

March 5, 2011 at 9:21 AM

ye betul tu...slow talk dgn dia..cer cite cer cite psl lu cm tu :)

March 5, 2011 at 8:57 PM

kna slow talk ni.. bru bole tau naper dia jd cmtu...

latest en3: ~ kawaii handmade giveaway ~

March 6, 2011 at 12:56 PM

aha!!!idea!!
buat jek surat rasmi..
Notis Keluar Rumah 24 jam!!

ini jalan yang terbaik kot?dia tatau sape yang sign..boleh ke macamni???
muahaha..

March 31, 2011 at 3:42 PM

ai ada idea... lepaskan binatang2 berbisa ke dalam bilik dia melalui bawah pintu ketika dia ada di dalam bilik... bukan itu sahaja, asapkan bilik dia dgn asap2 dr bekas telur selama 24 jam... pasti dia akan keluar dr umah itu.. wahahahahahhaa... miahahhahhaha... kijammm.... bakoooooo je...

Post a Comment
Twitter Bird Gadget