Monday, March 28, 2011

Perhatian kepada penggemar tahu/tauhu....


Sapa yang suka tahu/tauhu? Ok aku pun tak sure ejaan sebenar benda tu. Ala benda kaler putih yang korang suke makan tu. Ada yang suka tauhu bakar, ada yang suka tauhu sumbat.


Tauhu bakar (Credit to En Google)


Tauhu sumbat (Credit to En Google)


Orang kata tahu baik untuk kulit. Di sebabkan ia di perbuat dari soya, pakar cakap tauhu boleh mencerahkan kulit. Tapi.......


Adakah korang akan makan tauhu lagi lepas tengok ni??




Wow....yum yum.....!!!


p/s:
Jangan salahkan aku sekiranya pasaran tauhu Malaysia jatuh merundum lepas ni! Tak tau gambar ni di ambil kat mane. Maybe kt Afrika nun kot. Malaysia ada import tauhu dari Afrika ke? Hurm entah betul entah tak.......Ok teruskan memakan tauhu!!

18 comments

March 28, 2011 at 5:33 PM

ayak!!! lu ni cik panadol.. menjatuh serta menghumbankan selera wa lar. hahaha

March 28, 2011 at 5:34 PM

Ya Rabbi panadol .. kisah benar ke ni dik?? pasni confirm tk mkn tahu bakar dan tahu sumbat lagi. geli!!

March 28, 2011 at 6:13 PM

hahaha..ni yg pkcik suko ni..pesal xclose up dr dpn..wa nk amik die lakon ni..hikhik

March 28, 2011 at 6:14 PM

ceh3..bdk johor tu cam malu2 lak, cam la xbese..huhu

March 28, 2011 at 6:37 PM

euwwwww.. hahah.. anyway, salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

March 28, 2011 at 8:42 PM

si kerli tu nk amik lakon cito po ? har3x...

euww.... mmg memotong selera tol lah....huhuhuh

March 28, 2011 at 9:19 PM

erkkk..benci!!!!

March 28, 2011 at 9:20 PM

5 star...tahu campur telur...yummy!!!hikx3

March 29, 2011 at 12:07 AM

Yakksss! Tapi cik Yana yakin, tauhu malaysia tak diimport. Setakat tauhu pun nak import, tak tahu la nak cakap ape. hahaha~

Entry terkini: Tulis Nota dan Dapat LipIce Percuma!!! :)

March 29, 2011 at 12:17 AM

alo mr curly.. lu mmg nk kena kasi bako ni. bako..bako..bakooooo!!
hahaha

March 29, 2011 at 12:00 PM

sumpah nk termuntah gla

buwekkkkk

Ok come visit my blog
Yg menariknya~~~
zaty luvlianncezz dh da fb!!

March 29, 2011 at 12:16 PM

Assalam... huargh ! den nie minat sgt makan tauhu... mcm nie geli geleman den....

March 29, 2011 at 2:02 PM

aiyak...Ellen memang peminat tauhu ni sis...nak fikir 20 x nak makan lagi kah tak...yakk!!

March 29, 2011 at 4:08 PM

huhu memang banyak dah cerita dengar pasal cara pembuatan tauhu ni yang kurang enak didengar...tofu pun agak2 mcm ni jugak ke diorang buat?

March 29, 2011 at 4:09 PM

uikkks...mmg den geli nih~

March 29, 2011 at 7:07 PM

alamak hilang selera nak makan tauhu lepas ni.....

March 29, 2011 at 11:09 PM

pergh...
seksi gila wat tauhu

March 31, 2011 at 3:39 PM

apa jadahnye seksi2 buat tauhu nih... panas kot... :)

Post a Comment
Twitter Bird Gadget