Tuesday, May 3, 2011

Ubat di kala tak sihat. Terima kasih Mak Lagenda!


Hola!

Arini aku gagahkan diri untuk mengupdate belog aku ni setelah sekian lama terbengkalai tanpa update terbaru. Tipu! sebenarnya sebab ahli-ahli geng dah sound nak bakar belog ni kalo aku tak hapdate. "Adoi macam mane nak hapdate kalo wa tak sihat".



Wah kira-kira dah masuk hari ke-5 aku tak sihat ni. Dua klinik dah pegi. Macam-macam ubat dah makan tapi tak gak sihat-sihat. Nasib baik la weekend aritu dapat balik kampung. Time tak sihat ni memang best mengada-ngada ngan Ayah ngan Ibu kat kampung tu haha.



Tea O suam dan Panadol Soluble peneman di kala sakit.


Dalam tak sihat ni, terubat sikit mood yang dah sedia takda ni bila dapat tau aku menang
contest anjuran
Mak Lagenda. Walaupun pada mulanya aku takde la serius sangat nk join, tapi dalam kepala otak tengah biol2 tu aku try gak la menganalisis bil shopping mak tu.


Ala dari clue dia "harga melebihi sebelah tangan" menunjukkan bahawa harganya lebih RM 500. Banyak tu der....
Walaupun aku lom ade anak, tapi aku tau baju bebudak memang mahal. Lain la kalo korang beli kat kedai pakaian Hari-hari ke, kat Mydin ke. Tapi taraf Mak Lagenda tu, mane hingin dia shopping tempat-tempat cenggitu. Takde kelas katanya. Tu yang aku estimate je RM 608.15 tu.


Aku tak tau pun aku dapat teka hampir tepat dan menang kontest tu sebab Jumaat lepas aku MC. Mrs Curly sms aku cakap aku menang contest tu. Haaa tu budget nak bodek la tu sampai sanggup sms aku! Hahaha...



Dalam mamai-mamai tu cepat je aku bukak belog Mak. Memula bukak kat henpon je, tak puas! Gigil-gigil bukak lappy pulak. Waahhhh.... macam tak caye ye leh menang.
Mekasih Mak!


Gambar kredit to Mak


6 voucher banyak tu. Mak cam tau-tau je aku mesti nak pegi ngan Geng Balik-Balik Muka Korang tu. Insya-Allah Mak. Tapi.......


Mak ade tinggal kan wasiat. Wasiat mak nak tengok Mr Curly sarung spender Ben 10!!! Aduh! Cenggitu sekali permintaan mak................


Tu la bro... Suke sangat tayang perot peknen tu dalam belog. Kan Mak dah stim tu!!!



Sekarang aku sudah pening!


p/s:
Sihat ke tak sihat aku ni? Leh lak tulis panjang berjela camni?



29 comments

May 3, 2011 at 11:44 AM

waaaaa .. nanges sbb kakchik tak menang. Hihi .. masuk contest pun idak camna nak menang, kan?? hihi. tahniah panadol.

May 3, 2011 at 12:21 PM

ceh!!..asal blk kg yo, nk membuto yo kojo lu kannn..cubo la bwk2 bjoging kek sawah kg lonek tu ko, hirup udare segar..hikhik

May 3, 2011 at 12:41 PM

wahhh tahniah and get well soon!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

May 3, 2011 at 12:49 PM

alololo..copek2 sihat yek cik pana..nnt leh bwk si curly tu ber ben 10 di gambang.

Adess..'tak de kelas kata mak?? hohoho..ada plak yg ingt kata2 ko tu betul2 kluar dr mulut mak kang cik pana..hahaha..panas den!

Hahahaha..pandai gak mrs curly tu membodek ko yek cik pana..

Ps/: Nnt kita setting time pi sama2 nak?

May 3, 2011 at 9:06 PM

hahaha....tips(yg tak berapa bagus)4 biji panadol dan dua teguk air coke..pasti hilang Migrain..tapi setahun hanya boleh buat 6 kali jer:D

May 4, 2011 at 12:29 PM

woh..boleh eh minum teh o dgn panadol?..tade effect ke?..lah...lupe pulak..kamu kan cik panadol..imun kuat..ahahaha

May 5, 2011 at 11:21 AM

wa.. tahniah la yer. boleh pergi ramai2..

semoga cepat sembuh! ;)

May 5, 2011 at 11:59 AM

makan panadolsoluble ngan teh O..peliknyer...

May 5, 2011 at 12:37 PM

tahniah mz panadol.. gamabr waterpark 2 dekat je ngan tmpt ira skunk ni....

May 5, 2011 at 2:27 PM

wah beznyeeeee..tak penah pegi lagi gambang waterpark..huhuhu

May 5, 2011 at 3:25 PM

congrats menang tiket bukit gambang, best tu.

btw, get well soon

May 5, 2011 at 4:23 PM

Cepat2 sihat seperti sedia kala lah ye.Jangan lupa jaga kesihatan

May 5, 2011 at 4:32 PM

tahniah! berkat demam tu, Allah sayang...
*cd joget lambak tu FOC yek? merci beaucoup ms panadol.. :-)

May 5, 2011 at 5:19 PM

kakchik@ella

thanks kakchik....tu le...len kali try je....menang ke tak tu semua rezeki... :)

May 5, 2011 at 5:25 PM

mr.curly

time cuti la masenye wa nak berehat dan bermalas2an....bukan cam lu...kne keje part time....

wa g lonek bukan utk menghirup udara segar...tp wa nak tengok bongai tu hahaha

May 5, 2011 at 5:25 PM

jiji-fify

mekasih :)

May 5, 2011 at 5:27 PM

lagenda

haha...harap2 copek la sihat...mak pun nak g gambang sekali ke?

eh bukan betol ke statement sy tu hahaha....

mak, bukan takat mrs curly, ahli2 kelab yg lain pun memang pandai membodek!

May 5, 2011 at 5:28 PM

assoyfinger67

hahaha tips tu memang bahaya....silap2 tak bangun pulak nnt.... :)

May 5, 2011 at 5:29 PM

::budak degl;;

hish budak ni...kalo minum ngan air kosong rase tak best...minum ngan tea o, rase tea o la hahaha....(kes takot makan ubat!)

May 5, 2011 at 5:30 PM

asada ryutaro

g ramai2 memang best...tak sabar ni!
mekasih ye...

May 5, 2011 at 5:30 PM

alin marlini

pelik? best....try ler....

May 5, 2011 at 5:31 PM

cik ira

wah....nnt rombongan kami ke sane, leh la jumpe ye!

May 5, 2011 at 5:32 PM

~...AmALinA....~

kami pun xpenah pegi....jom la kite pegi beramai-ramai...

May 5, 2011 at 5:32 PM

miss nina

terima kasih ye....

May 5, 2011 at 5:33 PM

Scarlett O'Hara

mekasih scarlett...

May 5, 2011 at 5:34 PM

blog-tips-kurus

maybe....
wah FOC? patotnye pihak yg melanun ni untung...pesal pulak pihak lanun kne rugi ni?

May 6, 2011 at 9:40 AM

cik..dah sihat ke belom???

ccepat2 sihat...hehe

May 6, 2011 at 10:52 AM

tak sihat ke cik panadal...... ubat dah ada tu ok kot lepas ni.... apa2 pun tahniah kerana berjaya terima hadiah dari mak langeda...

May 6, 2011 at 5:28 PM

get well soon panadol..erk..macam dah suruh panadol makan diri sndiri la plak :p

btw,saya baru lps telan awk sbb mslh org pompuan..jgn nanges ye:p

Post a Comment
Twitter Bird Gadget