Thursday, June 9, 2011

Express Holiday - A'Famosa Water World

Masih cerita pasal holiday aku.



Hari kedua kat Melaka, bangun pagi menghirup (hirup ke?) udara segar. Padang golf yang menghijau tu, sejuk mata memandang walaupun hijau bukan kaler pilihan aku.



Buruk giler signboard Water World ni.


Rajin kan aku bangun pagi huhu. Sebenarnye bangun pagi-pagi ni ingat nk sewa beskal, ronda-ronda dlam A'Famosa Resort tu. Tapi entah nape tetiba malas. Lagi pon kul 9 pg kami dah nak gerak ke Water Park. Pegi sane terus pakai baju mandi, sebab kami memang tak mandi pon pagi tu! Hahahaha kantoi...




Pegi masuk Water World ni awal-awal best gak. Time ni tak ramai orang. Parking pun senang dapat. Di sebabkan dah ade tiket, terus redeem je la. Kalau tak, mau je panjang barisan kena beratur.



Tengok.. tengok...excited tak diorg ni....



Sebelom terjun tiruk dalam air, wajib gedik-gedik amik gambar sikit. Dah masuk dalam air tu nnt, takde mananye nak amik gambar lagi.







Kat sane sempat la main-main kat Wave Pool, Lazy River dia suma tu. Paling best bila masing-masing first time try Body Slide! Walaupun aku ni takot ngan tempat tinggi (ketar lutut aku nk naik atas tu woo), dan aku takot air namun dek mungkin pikir ni la first dan last time aku main benda ni, aku layan jugak la. Lain-lain tu malas nak main sebab malas sewa pelampung besar tu.




Ni lepas puas bermandi manda. Nak tukar baju, toilet ramai org sangat. Last-last decide utk sunbathing kejap dan terus balik hotel dengan baju mandi tu je! Hahahaha sempoi~



Sebelom balik pon sempat bergambar kejap guna prop kat pintu masuk tu.



On the way nak ke kereta tu, terserempak la pulak ngan gajah-gajah A'Famosa ni. Diorg nak pegi safari kot. Sempat jugak diorg amik gambar secara dekat ngan gajah ni. Aku? Ok aku takut gajah!

Gambar depan gajah.


Gambar montot gajah! Jahat kan diorg ni....


Seronok dapat mandi-mandi walaupun kejap. Nanti kite g TBR pulak ye...leh berendam puas-puas!




34 comments

June 9, 2011 at 10:34 PM

haha,setakat ni pernah lalu je sini..tak pernah masuk lagi..kui3

June 10, 2011 at 12:00 AM

gajah tu lagi chomel la..cute jer

June 10, 2011 at 8:19 AM

emmm...waterworld dia kecik je tapi bayor mahal tu dik nonnnn...hehehe
kalau TBR lak sekarang dah kena pakai gelang..tp memang anak2 akak suke sebab bangun tidur terus terjun kolam...hehehe

June 10, 2011 at 9:15 AM

hoh! siyes sonok tgk koran gboleh enjoy kuat2 kat sna...

June 10, 2011 at 9:55 AM

serius jeles.. asyik jenjalan jer... waaaaa

June 10, 2011 at 10:02 AM

hahahaha mcm2 style la korg hapening hehehe

June 10, 2011 at 10:16 AM

jaya jr

lalu je? ape barang lalu2 je hahaha...len kali singgah ler...

June 10, 2011 at 10:16 AM

kojie

kecik ati aku ko cakap gajah tu lg comel dari aku huhu~

June 10, 2011 at 10:19 AM

risa

a'ah kocok je tempat die...permainan pon xbanyak....tiket harga biase mmg mahal, tp aritu beli time matta fair dapat la rm20 satu theme park...kalo nk masuk water world, cowboy town n animal farm tu semua lg murah...dapat rm50 je utk semua tu...tp dek sbb xnk masuk animal farm tu, tu beli tiket satu2 je...

TBR pon dah kne pakai tag ke...susah la seludup masuk skrg ni...haha

June 10, 2011 at 10:20 AM

reramaungu

ala ko pon enjoy gak kan ngan family ko kt melaka nun... :)

June 10, 2011 at 10:21 AM

Isteri Encek Bard

ajak2 la en bard tu jalan2...xkan nk berkurung kt umah jek hahaha

June 10, 2011 at 10:21 AM

el>

kitorg mmg suke amik gambar gile2 cmtu...berdiri tegak? no way!

June 10, 2011 at 10:43 AM

arghhhh, jeles!!!! dari zaman study teringin nak pi. skang dah kerja masih tak sampai2.... he he....

June 10, 2011 at 10:46 AM

ai teramatlah jeles ok...terasa ingin bercuti sekarang ju..hukhuk

June 10, 2011 at 11:17 AM

cikpia

aduh ko ni cikpia...cuti2 tu ge la sane...urm weekday lg best kot sbb xde org...ko leh concur semua game!

June 10, 2011 at 11:18 AM

Puteri Kasih

pegi je bercuti...kalo nk plan2 ni selalu susah nk jadi...aku selalu nk g mane2 g on the spot je...

June 10, 2011 at 12:17 PM

waaa...bestnyeeee..nak tumpang naik gajah boleh?dapat duduk bahagia ekor pun jadi la..ekeke :)

June 10, 2011 at 12:29 PM

bile la nk sampai sane T___T

June 10, 2011 at 1:20 PM

Mrs.Yie

amboi puan yie...nk naik atas ekor gajah? boleh ke gajah tu tampung hehehe~

June 10, 2011 at 1:21 PM

syieda

ade rezeki pegi la...

June 10, 2011 at 2:22 PM

dh masuk 2 tahun stdy kat melaka..tp x prnah lg p sana..jeless wooo

June 10, 2011 at 2:50 PM

waa..gajah..teringin nak naek :D

June 10, 2011 at 2:59 PM

rase cm kecik x diri sebelah gajah tu..huhuu agak seram lahh

June 10, 2011 at 3:22 PM

cik Dil

adoi cik ni...weken2 pegi la...tp sedia kan duit lebig sikit la...hehehe

June 10, 2011 at 3:22 PM

syrupmasin

ee.....gajah tu menakotkan ok!

June 10, 2011 at 3:24 PM

misyamissyou

sy tak duduk pon dkt ngan gajah tu...takot..besar sangat gajah tu...

June 10, 2011 at 5:32 PM

first time aku msk sini thn 96 ke 97. belum akil baligh lagi.. kuikuikui!! pose maut kat pokok kelapa tepi wave pool tu.. ntah2 pokok kelapa tu pun dah pupus skrg...

June 10, 2011 at 8:21 PM

jeles la dgn cik panadol ne..ade je tmpt makan angin die pegi...hihi

oh montot gajah yg cumey..hihi

June 10, 2011 at 9:48 PM

amboi. berjalan tak ajak. mentang2 gaju besar. hahaha :3

June 10, 2011 at 11:48 PM

kakngah

wah mmg antara pengunjung terawal la kiranye kakngah ni ye...pokok kelapak tu ade lg kot...

June 10, 2011 at 11:49 PM

Aida Omar

time muda ni la nk berjalan..tu pon ikot pd ketebalan poket...poket tebal bru leh jalan-jalan hehe...

June 10, 2011 at 11:50 PM

fairuz

hahaha maneda gaji besar....

June 11, 2011 at 4:39 AM

takot mandi lame2..shrinking abis kulit gebu wa..keh3

June 11, 2011 at 8:13 AM

hepy holiday ya yunk >_<

Post a Comment
Twitter Bird Gadget