Monday, June 6, 2011

Express Holiday - Part 1

Last weken aku telah mengholidaykan diri dengan expressnya. Aku tak pegi jauh pon. Just Melaka je... Bukan taknak jalan jauh tp dek ketiadaan masa yang sesuai menyebabkan aku pilih untuk pegi tempat yang dekat je. Lagipon leh bawah boipren aku yang merah ni bersama! Huhu~



Holiday ni dah lama aku plan. Aku booked hotel dan tiket masa MATTA FAIR bulan 3 yang lepas. Holiday ni untuk family aku sbnrnye, tapi di sebabkan ayah dan ibu aku tak sihat sgt, maka diorg pon malas nak pegi. Frust jugak la tp benda dah booked. Last-last aku bawak The Curly laki bini, dan adik aku. Lokasi pilihan, A'Famosa Resort Malacca.


Bertolak dr KL agak lewat atas sebab-sebab yang tidak dapat di elakkan.


Tokey cis kek kena duduk belakang. Praktis jadi bos besa2.
*Sebenarnye teringat kat Bdk Johor. Skandal dia tak dpt ikot kitorg aritu*


Sampai-sampai je terus check-in. See tuan manager yang layan aku time tu.




Kondo dia not bad besar la. Ok la untuk satu family. Pegi ramai-ramai best sikit sbb kondo tu agak sunyi sikit. Kalo time MATTA FAIR, kondo ni harga dia RM80/malam je time weekdays, tp kalo weekend kne tambah sikit la. Kalau harga biasa biasa kalo tak silap aku dalam RM400-500 jugak la semalam.


Dah settle unpack, ingat nak cari asam pedas tapi tak tau mane nk carik yang the best. Disebabkan tak tau mane hala tujuan, terus kami terjah pantai. Makan ikan bakar kat tepi laut best gak ni, tapi awal sangat pulak. Kedai pun tak bukak lg. Hampa harapan kami.


Last-last lepak makan kat Restoran Omak Den je la....Layan roti canai!




p/s:-
Next aku citer pasal apa xtvt aku kat sne...



20 comments

June 6, 2011 at 6:47 PM

wah bestnyer bercuti :)

June 6, 2011 at 7:06 PM

wah..wah..wah..klu ajak kitaorang ni reramai holiday sekali pung besh gak kan?

June 7, 2011 at 7:27 AM

jeles >_<
ish.. majuk tepi dinding...

June 7, 2011 at 8:53 AM

lorh naper tak bgtahu.....kojie tahu asampedas kicket kat ner

June 7, 2011 at 9:37 AM

wah, ado gak restoren omak den...hihi

June 7, 2011 at 10:23 AM

nak tau .. nak tau .. cer cite cepat.

June 7, 2011 at 2:56 PM

puteri kasih

best gak tp dapat g kejap je la... :(

June 7, 2011 at 2:56 PM

lagenda

huhu ni pon last minit punye confirmation ni mak...

June 7, 2011 at 2:57 PM

gayahspears

alololo gayah oi...jgn la majuk2 cmni...

June 7, 2011 at 2:58 PM

kojie

lor yeke...ala aku malas nk kaco ko..kn ko warded time tu...xpe2, next time kite g ye...

June 7, 2011 at 2:58 PM

alahai bestnya selalu dapat gi bercuti je ni :)

June 7, 2011 at 2:59 PM

suhaimi ahmad

ado la tok...kek nismilan yo xdo..

June 7, 2011 at 3:00 PM

kakchik@ella

adeh! sabor le KC....

June 7, 2011 at 3:03 PM

mrs. yie

maneda selalu...pokai la kalo asyik nk bercuti je...

June 7, 2011 at 8:56 PM

CP..cantiklah pic kao yg atas sekali tu..gambar boyfren kao tu ler...boleh buat header tu..aku sukalahhh...macam pro jer!!!:D

June 7, 2011 at 10:06 PM

assoyfinger67

hehehe sy pn suke sgt gambar tu...tu pasal tempek walaupun xde kne mengena ngn n3 huhu~

June 7, 2011 at 10:49 PM

wah.... coti sakan nampak... mesti best pegi sanakan?....

June 7, 2011 at 11:25 PM

wanzi

haha cuti kejap je bro..bukan dapat g lame pon...

June 8, 2011 at 10:58 AM

melaka memang best!! hehehe

June 8, 2011 at 11:16 AM

risa

kalo ade akak lg best!

Post a Comment
Twitter Bird Gadget