Monday, June 27, 2011

Layan Cendol Pilah!


Cendol Pilah?

Sape penah dengar pasal Cendol Pilah ni. Aku rasa sape orang Negeri Sembilan mesti tau punya. Cendol paling power kat Kuala Pilah. Kedai cendol ni terletak kat 'busten pilah' nun.


Aku memang layan cendol ni sejak kecik lagi. Bila pegi Kuala Pilah je, mesti wajib singgah makan dan tapau cendol kat kedai tu. Sampai sekarang, Cendol Pilah ni masih wujud. Dulu dari kedai kecik, cikai-cikai je, skrg ni dah makin ok kedainye. Kalau dulu tokeynye bawak cendol naik motor je, skrg ni dah naik van.




Oleh kerana dah lama tak makan cendol ni, aritu sempat jugak aku singgah memenuhi keinginan aku tu...


Ni la cendol pilah yang terkenal tu. Rupa memang simple, tapi rasa memang power! Semangkuk ni RM1.30 je...





Sorry la tak ajak korang... Masyuk sangat layan cendol tu.



Licin punya...Bukti kesedapan cendol tu lalala~




Tak puas makan aritu. Maybe balik kampung lagi nnt mau singgah lagi la. Mamak tu dah mandrem aku dengan cendol dia agaknye ni hahaha~





60 comments

June 27, 2011 at 9:03 AM

gila sedap cendol tu yek! nnt tapau mak 4 bungkus yek..

June 27, 2011 at 9:08 AM

amboii..smalam aku pun layan cendol gak..pun sedap..hehehe..

lenkali ajak la aku skali cik...pegi tak mengajak..lalalalalalalalahaha

June 27, 2011 at 9:25 AM

ni la kojo eh kalau blk kg..ahhahaha..
cito cendol yo la bln nih..ekekeke

June 27, 2011 at 9:55 AM

oh..
nasi lemak berempah kat baustand
penh rase?

June 27, 2011 at 10:08 AM

wa layan cendol palong onam semalam..
kombong tekau.....

June 27, 2011 at 10:13 AM

amboi..sampai licin tu!! :)

June 27, 2011 at 10:57 AM

banting, selangor pon ada cendol femes gak..sama ar mamak gak..huh..apakah?? tapi memang sedapssssss

June 27, 2011 at 11:03 AM

perghhh..untunglahh makan cendol..gile lame ta makan kot :D

June 27, 2011 at 11:21 AM

adoiii..terlir laahh..ishkk..sila blanje yer..ahhaha

June 27, 2011 at 11:45 AM

haha..nice view of cendol..angle terbaik..cendol baik punya..

June 27, 2011 at 12:56 PM

cedapppnya cendollll.

June 27, 2011 at 1:27 PM

huhu first time masuk sini.. cendol memang sedap.. dah lama tak makan cendol,,sejuk.

Latest Entri :
Senyum

June 27, 2011 at 1:27 PM

rase haus lak gua plak.

June 27, 2011 at 1:44 PM

kat kangar perlis ada satu tempat cendol best..!! memang sedap sesangat..!! hahahhaa.. tetiba plak lapar cendol nihh...!!

June 27, 2011 at 1:47 PM

weeeeeeeeee.....menambahkan lelemaks yg semakin menggebu...ekekeke
cendol akak tak bape suke..kalo abc or laicikang memang takleh tengok..

June 27, 2011 at 2:38 PM

sodapnyer cendol

June 27, 2011 at 2:52 PM

lagenda

belom sampai lg cendol tu kt tngn mak, dah habis sy lahap mak hahaha

June 27, 2011 at 2:53 PM

RerameUngu

hahaha kan aku ngajak kt fb...

June 27, 2011 at 2:53 PM

apek poyo

hahaha baru nk melayan apek...nk raso cendol apek, ontah bilo2 dapek eh...

June 27, 2011 at 2:54 PM

Terbelog

nasi lemak berempah? tak penah pulak dgr...belah mane tu?

June 27, 2011 at 2:54 PM

kakngah

palong onam? jauh eh lak ai....

June 27, 2011 at 2:55 PM

Mrs.Yie

hahaha wajib licin!

June 27, 2011 at 2:55 PM

Yoa Ngadenin

hish, takde mandrem2 la....

June 27, 2011 at 2:56 PM

syrupmasin

gi la carik semangkuk dua dik oi...

June 27, 2011 at 2:56 PM

CouLeur de Chiqu3

lanje?boleh2...meh turun pilah!

June 27, 2011 at 2:56 PM

jaya jr

haha thanks...

June 27, 2011 at 2:57 PM

rara pinkmafia

mmg sedap...

June 27, 2011 at 2:57 PM

eiela

kalo dah lame tak makan, sila carik cendol skrg...

June 27, 2011 at 2:58 PM

khairul akmal azman

hahaha tgk gambar je la bro...

June 27, 2011 at 2:59 PM

wan_cikgumuzik

hahaha rase mcm penah g makn kt sane...tp tak ingat...:)

June 27, 2011 at 2:59 PM

risa

semangkuk je kak....
tp kalo ade abc or laicikang, mmg tak pandang dah cendol ni hoho

June 27, 2011 at 3:00 PM

Isteri Encek Bard

org ajak join aritu taknak dtg hehe

June 27, 2011 at 4:01 PM

adoihh tk boleh tahan lama tk kena cendol ni keta rosak nk rayap pung susah huhuhu

June 27, 2011 at 4:20 PM

sedapp :D

June 27, 2011 at 5:25 PM

waaaaa .. terliur.

June 27, 2011 at 5:47 PM

ohh cendol... paveret tuh..

June 27, 2011 at 9:27 PM

woaaaa... cendol pulutttt

June 27, 2011 at 11:11 PM

perghh..layan abes la.tgk pun da x tahan ni.. T_T jauh beno pilahnya..~

June 27, 2011 at 11:15 PM

wah ...memang sdp cendol ...tangkap leleh wei ..hihi

June 27, 2011 at 11:18 PM

kalau pandai agak2 berapa banyak gula merah mesti cendol jadi sedap..

June 27, 2011 at 11:21 PM

ohoho..sedapnya tgk cendol..esok nak pi cari juga...dah mcm ngidam la pulak rasanya...

June 27, 2011 at 11:46 PM

sampai hati..pergi tak mengajak :(

June 28, 2011 at 12:17 AM

ms- layan cendol sorang2 ye... tak ajak pak ucop sekali..... tengok cam sedap jer....

June 28, 2011 at 12:23 AM

ek eleh .. da dihabiskan .. bg la sy sikit .. huhu T.T

June 28, 2011 at 12:52 AM

Pernah g sekali masa bertunang dulu2..haha

June 28, 2011 at 1:26 AM

alahai, terliur pulak tgk cendol tu hah.

June 28, 2011 at 9:34 AM

huwaaaaaaaaaaaaaa
ni yg kena g cari cendol ni x leh jd..sedap tu

June 28, 2011 at 10:09 AM

nak cendol jugak... huhu

June 28, 2011 at 10:11 AM

dah lama tak makan cendol....sbb kat kuching xder cendol...;(

June 28, 2011 at 10:32 AM

Laaaa...liciiinnn...baru nak mintak sket..ish3. Terpaksa la gi busten pilah tu nanti..terliur gak nengok gambar tuh..

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/pendengki-adalah-pengecut.html

June 28, 2011 at 11:31 AM

alamak tgh puasa ni terliur la pulak :P

June 28, 2011 at 11:56 AM

sedap nyeeeeeee...

June 28, 2011 at 12:01 PM

perrhhhh memang bebetol licin tuh!











lots of luv:
DIARY-KECILKU

June 28, 2011 at 1:46 PM

guwa dulu blaja kat matrik pilah. keh3.

June 28, 2011 at 4:27 PM

tuuuu diooooo... licin mgkuk mcm baru dilap.. berkilat, kilau, silau!

June 28, 2011 at 7:28 PM

kek mano tu cik pana, akak balik kg pon lalu pilah, x pasan plak..heheheh

June 28, 2011 at 10:51 PM

uih, sedap tu!! nak cendol sedap, susah nak cari kat labuan ni..huhu..

June 29, 2011 at 12:39 AM

sedap plak tngok cendol mlm² nih..

June 29, 2011 at 1:35 PM

A good post.

http://www.phenterminehome.com/

July 1, 2011 at 10:32 AM

mcm sedap je.. i ske cendol kat Kota dmnsra.. mlayu so xde mandrem kot.. hehe..

Post a Comment
Twitter Bird Gadget