Tuesday, July 26, 2011

Hari Mengetes Sweetie Cheese yang best!

Alah bising la korang ni. Kejap-kejap mintak aku tempek gambar Hari Mengetes Sweetie Cheese aritu. Aku sibuk la. Tak nampak ke? Hahaha


Ok la. Untuk tidak menghampakan sesiapa yang datang aritu, ni aku kasi tempek gambar-gambar time event tu. Aku tak banyak amik gambar time tu sebab dah ada pro photographer yang tolong amikkan gambar. So nak tengok gambar lenlain tu, tunggu photographer tu upload la ye...


Ni la Cep Sweetie Cheese yang sangat handal buat kek. Ade gaya cep ke dia ni? Hahaha jangan memain. Sebut je kek apa korang nak, semua dia boleh buat. Tapi jangan la order last minit. Cep ni marah wooo.... Urm Cep raya ni saya tempah kek ye....

Aku baru perasan, walaupun ni hari utk mengetes kek, tapi aku takde amik gambar kek la haha. Haritu, Cep bukan bawak Sweetie Cheese untuk di test. Ada jugak kek resepi baru dari dia, Mango Delight dan Cadbury Layer.

Aku bukan la penggemar mangga jadi mula-mula agak susah nak cuba Mango Delight tu. Tapi bila dah try sekali, siyes shedapp! Sempat la aku mengetes sampai 2 potong. Eh ni event mengetes utk sape ni?

Mango Delight

Cadbury Layer atau mane melayu nya Kek Lapis Cadbury pulak mmg antara faberet aku. Adeh! Takde gambar pulak. Ala kek ni ala-ala kek lapis sarawak tp kek lapis tu di lapis-lapis dengan coklat cadbury! Memang best! Eh ni bukan nk 'kipas' cep ye. Kalau ikutkan resepi sebenar kek ni, kelapa antara bahan yang dimasukkan bersama. Tapi kalau aku yang order, cep tau aku takmo kelapa tu. Haa banyak songeh kan aku. So cep ni boleh otter-otter gak la kek tu. Cep lain korang boleh mintak buat camtu ke?


Ok meh layan gambar yang sempat aku amik sebelum aku hanyut dek keshedappan kek-kek yang di bawak cep!

Mr Curly jadi tukang amik video yang tak propesional. Entah jadi entah tak video yang dia amik. Aku pulak sakan dok gedik-gedik depan video tu haha.


ReramaUngu. Orang paling awal hadir. Dia hadir dulu sebelum kek sampai. Siap tolong bungkus goodie bag lagi tu. Dia pon ada order gak SC ni. Tu pasal datang jugakkan. Dia ni penah jumpe sekali masa event Bisik-bisik dulu. Time tu tak sempat nak borak-borak lebih. Pas je Bisik-bisik, kitorg selalu cemolot kt blog, twitter ngan FB. Last-last time ni la baru dapat borak puas-puas ngan dia. Enjoy sangat.


Bdk Johor sanggup datang walaupon masa tu dia tengah dating ngn 'seseorang'. Tapi kecik ati sebab dia tak bawak pon 'seseorang' tu datang sekali. Sanggup hantar 'seseorang' tu balik dulu sebelom join kami. Hahahaha...


Yang tudung merah menyala ni pemilik belog FazilZurakil. Datang dengan family dia ni. Ramai jugak la yang eskot dia aritu. Siap beli kek tu on the spot lagi. Sambung mengetes kat umah ye sis....


Ni la budak kecik yang membuatkan aku segan nak amik gambar bebanyak haha. Pro amik gambar ni haha. Tu yang aku rasa kecik je diri ni kalo nak bandingkan gambar yang dia amik dgn yang aku amik. Aku rasa kecik? Rasa je tau! Padahal, kalo aku dok sebelah dia, bapak besarnye aku! Hahaha.... Hish dia ni memang serius kecik la... Selama kenal dalam blog, rasanya dia takde la kecik cenggini. Bila dah tengok depan-depan, serius kecik! Padan la orang panggil dia Kecik haha. Meh blaja ternak lemak dr Geng Gebu Gebas ni! Hahaha....


Ni la Cikgu Wan. Datang merempit sensorang. Memula malu nak makan, penat suh dia makan. Lepas je Kecik datang, baru la nak makan. Rupa-rupanya ada maksud tersirat. Cikgu ni dok geram ngan si Kecik ni haha.... Siap nak cubit pipi dia! Amboi Cikgu...Lupa dah ke kat Teynteyn tu hahaha.... Ok-ok nak mintak ampun kat Cikgu jap. Kang kena hentam pulak hahaha. Masa awal-awal tu macam memalu sikit Cikgu ni, lom panas lagi kot. Tapi bila dah takde kemaluan lagi, baru la tau Cikgu ni banyak mulut gak. Macam-macam tips dia share. Memang tak kedekut ilmu la jugak otai ni haha. Mekasih Cikgu!


Selain mengetes, kitorang sempat gam berjimba-jimba bersama. Borak-borak, kutuk mengutuk sepanjang sesi mengetes. Lepas makan, dok lepak-lepak sambil bual-bual. Mak, jangan jeles sy dapat cemolot ngan RU! Hahaha


Pengkerusi dengan props nya.


Kecik mengada-ngada nak makan bersuap oleh Cep kek sendiri. Gedik ar Kecik haha!


Normal la gegel je yang gambar gedik-gedik ni. Boboi kaber line kononnye.


Urm sapa lagi ek yang datang? Blogger yang datang diorg-diorg ni la. Yang lain tu kawan-kawan opis memasing je. Gambar malam sebelom balik lagi gediks. Gegel dan boboi semua gediks. Tapi gambar takda kat aku. Kena tunggu Kecik upload ye....

Lastly, mekasih kepada yang sudi datang.




p/s:-
Dengar-dengar Cep nak buat Family Day pulak lepas ni. Haaa sapa mau join?



18 comments

July 26, 2011 at 12:18 PM

wallaaauweeeyyhh...ado gambar den kek sini..likeeeeee.....muahahahahaha

July 26, 2011 at 12:37 PM

wahahhaaha..seronok ye?

July 26, 2011 at 12:38 PM

wah beshnye :)

July 26, 2011 at 12:40 PM

tu apehal tiup belon pakai idong??? kahkahkahkah..!!!! best la korang ek dapat jumpa..bila nak datang ganu?? :)

July 26, 2011 at 12:47 PM

ado gambo ku jua ... I LIKE 100x (aci dak)..

wahh nak wat fmily day pulak , emmm rs2 uols jemput weols yg ramai berderu2 ni dak? heheheeh .. but sodis skit, psl en somi time ni x dpt join ..dia kene kejo kt icity.. mtv award nye psl ler..

uols balik smp mlm ye? wah2 sure meriah abis tu

July 26, 2011 at 1:08 PM

huhu jeles jeles~!

July 26, 2011 at 1:41 PM

ya Allah naseb lepas makan..kalu ta meroyan lapar :D

July 26, 2011 at 1:46 PM

weyhh best giler ! cikgu , mr curl ade jugak gitu..jeles sudah ! :p

July 26, 2011 at 2:48 PM

best nyer.....alang kah bahagia nyer dpt g..lehh kenal2 cik pana :)

July 26, 2011 at 2:52 PM

ai sangat jeles ok..hehehe..bestnyer tgk korang ni

July 26, 2011 at 2:59 PM

mmg meleleh ler tgk kek2 tu semua. Yg pntg, mmg xsbr nk tgk hasil gmbr2 si kecik tu

July 26, 2011 at 4:28 PM

ruginyer tak pergi.. mesti meriahkan..

July 26, 2011 at 7:49 PM

Salam kunjungan.. blog menarik, singgah la ke blog saya ;)

zu
http://www.zuwairiaiman.com

July 27, 2011 at 3:04 AM

hye , blogwalking jap .
tolong vote saya dekat http://iownthis87.blogspot.com/2011/07/vote-for-abazilah.html
tq :)

July 27, 2011 at 10:49 AM

bila nak jupe akk (style ogy) hehehehe
meriahnye..eheh dpt jpe RU eh...bestnyeee comolot peluk bagai jeles 18juta hahahaha

July 27, 2011 at 4:10 PM

ok..aku paling lambat komen..huhuhu...maklumlah byk bende nk sttle...

ape2 pon mmg syiok la..bile nk ber GIRL day out plak

July 28, 2011 at 9:32 AM

: kalau wife nampak ni sure dia pun nak cheese kek tue.. :)

July 28, 2011 at 12:30 PM

kecik kalah.. cikgu paing lambat komen ok..!!

wahhhhh.. bestnya lepak ramai2.. jeles2.. nanti kalau ada lagi, bagitaw yerr.. lalalalallaa

Post a Comment
Twitter Bird Gadget