Friday, September 9, 2011

Jom Masuk U!

Mood raya belom habis dah kena daftar masuk U?

Hahahaha memang aku gelak sakan bila tgk tarikh pendaftaran cuma seminggu lepas raya. Belom sempat nak habis beraya, dah kena daftar study. Senior-senior yang jadi fasilitator tu lagi la pulak. Ada yang aku dengar raya kedua dah balik U semata-mata nak uruskan student-student baru yang akan mendaftar.


Bebaru ni aku p UPM untuk pendaftaran pelajar baru. Aku p hantar adik aku daftar lor. Di sebabkan aku tak penah masuk UPM dan aku gerak sorang dari KL, aku kesesatan jugak la mase nak cari tempat tu.


Pendaftaran adik aku bermula petang. Memang ramai org la aritu. Jalan dalam UPM tu sesak. Kat kolej adik aku, kereta tak boleh masuk sampai kolej. So kena la park jauh dari kolej. Time nak angkat barang, nasib ade bas yang leh anta kami sampai kolej dia.


Jakun sikit sebab dah lama tak naik bas. Nak-nak lagi ni first time naik bas UPM!


Pakcik aku yang bertugas membawa teddy bear adik aku yang gedabak tu! Macho beb lelaki bawak bebear....

Kaum Makcik-makcik sedang berlepak-lepakan sementara menunggu adik aku abis mendaftar.


Ni baru lepas daftar. Sementara nak panjang tingkat 3 bawak bebarang ni masuk bilik adik, rehat jap la hilangkan penat. Adik aku bawak barang macam nak pindah!

Bilik adik aku kat tingkat tiga. Bersedia la untuk jumpa dengan "Mak Cik Karipap"! Kecik der bilik dia. Maybe sebab dia kasi katil single cmni kot. Kalo kasi katil double decker maybe takde la rasa sempit sangat.

Aku sempat bergambar sebelum balik. Selesai kemaskan bilik utk dia. Pasang cadar, pasang tikar getah, rearrange katil dan meja bagai. Orang lain aku tgk lom kuarkan ape2 lg dari beg diorg. Adik aku dah keluarkan semua dah! Express beb....

Di sebabkan UPM tu dekat je ngan umah aku kt KL ni, maka lepas ni aku la yg akan menjadi sasaran adik aku. Sesubuh atadi dia dah mesej aku cakap nk seterika. Pasni entah apa lg yang dia mintak. Sabar je la....



p/s:-

Dia dah pesan weken ni p tgk dia. Adeh ko ni...baru masuk dah rindu kat aku ke?




39 comments

September 9, 2011 at 9:02 AM

teddy pon hangkut.hehehe

September 9, 2011 at 9:28 AM

Awak ni...seorang kakak yang baik. Untunglah si adik dapat kakak macam nih. Teringatlah memori indah kehidupan sebagai seorang siswi UPM tahun 1980-1984 dalam bidang Agric Bis. Saya tinggal di Koleh 5 block Kalui. Masa tu...seluruh block Kalui adalah khas untuk ahli ROTU. Memang gempaklah...Pengetua kolej adalah Dr. Alang Perang(orang negeri 9). Oleh kerana saya adalah anak angkatnya, banyak masa dok rumahnya dari asrama. Indah dan memang indahlah memori di UPM. Jom bertandang keblog saya pula dan komen sebagai tanda ukhwah kita.

September 9, 2011 at 9:30 AM

UPM mmg besor giler.. kalau nak menapak pun siap berpeluh.. hehhe.. all the best utk your sis..:)

September 9, 2011 at 9:57 AM

takpe2 adik ko biar aku yang jagakan.percayalah!hahaha

September 9, 2011 at 9:57 AM

wah...siap bawa teddy bear tu lagi...ellen pun pernah ja stay kat sana...ada di buat kat sana..ntah apa..lupa..tp bilik dia memang kecik kan sis..hahaa...

bestnya dapat kakak mcm sis ni..hehee

September 9, 2011 at 11:15 AM

rara pinkmafia

hahaha bebear tu wajib!

September 9, 2011 at 11:15 AM

Ingat panadol yg masuk U tadi. Hihi.

September 9, 2011 at 11:16 AM

hehehe, tetiba dah ada anak yg dh beso panjang yg nak di jaga... :)

September 9, 2011 at 11:16 AM

hafidzyoungscientist

wah ex-UPM ke? syok la rapat ngn lect...ROTU tu best...adik sy nk join tp tak dapat keizinan parents sy hahaa

September 9, 2011 at 11:17 AM

bspotgurl

haha mmg pon...aritu pon jln sikit dah berpeluh...elok utk kuruskan badan!

September 9, 2011 at 11:18 AM

afzalsukasuki

hahahaha tak sanggup aku nk suh ko jagakan adik aku tu....lain macam je tu hahaha!!

September 9, 2011 at 11:18 AM

Ellen

hahaha dah dia nangis2 nk bwk bear tu...ikutkan je la...

September 9, 2011 at 12:15 PM

hohoho...rindu beb..cm ai je..calling2 my sis klo nak ape..hahahahaha

September 9, 2011 at 12:40 PM

kakchik@ella

sy tak layak masuk U lagi dah...dah tua...otak dah berkarat...

September 9, 2011 at 12:41 PM

Melati Qistyna's Mummy

waaaaa....tau takpe...!!

September 9, 2011 at 12:41 PM

ChaCha

dah rasa tempias dah ni pon...tiap2 ari msg ngadu memacam...baru masuk 2 hari hahaha...

September 9, 2011 at 12:47 PM

hahahaha..makin borek la tggjwp ko sbg kakak dan sbg penjaga yg plg dekat dgnnya. Hikhikhik..

September 9, 2011 at 2:08 PM

lagenda

seborek2 sy ni mak...borek lg nk menggendong adik tu samo hahaha....

nk buat cmne mak...tu pon tiap2 ari dok sms sy...biase la memula ni...pasni nnt xde la dia ingt kt akak dia ni....

September 9, 2011 at 2:43 PM

seorang kakak yg baik.....wahhh pakcik yg baik tolong popokkan bear tu.....nasib contest bersama bear dah tamat..klu idak lehh menang nie :)

September 9, 2011 at 3:26 PM

sib baik dokek je nak mintak streka .. kalau jauh ? aci je kene pos yek

September 9, 2011 at 3:26 PM

* awak , nk jmput dtg beraya kt umah kite le ahad ni ... i dh sms add kt mrs curly

September 9, 2011 at 4:51 PM

mn gambar adiknya?igtkan lelaki duduk tu adik cik pana..tp takan bw teddy bear kot hehehehe

September 9, 2011 at 6:30 PM

hahaha..
lepas ni mesti dia mintak lu bawak dapur lak. tak pun dia suruh lu jadi chef terus.
hahaha

September 10, 2011 at 12:23 AM

bestnyer kalau dapat kolej..jimat duit sewa + bill + wifi hahaha

September 10, 2011 at 12:45 PM

pacik jugak kena.. ahha

September 12, 2011 at 1:31 PM

huwaa.. tgk pic nie.. tetiba plak rasa rindu zmn belajar

September 12, 2011 at 2:26 PM

hoh..semanagt aku tgk gmbo..igt ko la yg smbung stdy..heheh

habis le brg2 ko pas nih..lebuh kt adik ko le..hehehe....

dier amik kos ape?

September 12, 2011 at 3:08 PM

stellaizz

adik aku tak ramai...terpaksa la berkorban sikit...adik aku tu mmg rapat sikit ngn pakcik kitorg tu...tu pasal pakcik steady je nk bawakkan bear tu hahaha...

September 12, 2011 at 3:10 PM

fazilzura

hahaha mmg dia pergunakan betol kaka dia ni sorg...tiap2 ari dok msg tanye bila nk datang tgk dia...

September 12, 2011 at 3:11 PM

el

adik sy yg pompuan pakain baju kurung peach tu...huh melampau la adik laki yg bawak bear beso2 tu p kolej hahaha...

September 12, 2011 at 3:12 PM

bdk johor

wa dah kena dah pon...weken je wa yg kne antakan makanan utk dia...nasib la dia tak suruh anta makanan tiap2 ari....adeh!!

September 12, 2011 at 3:13 PM

ZouL

mmg jimat la...tp akak dia ni yg xleh jimat...sikit2 pow akak dia cet!

urm wifi kt situ tahap slow gilos...umpama takda wifi jek!

September 12, 2011 at 3:14 PM

hamzah ian

hahaha pakcik tetap macho bawak bebear tu!

September 12, 2011 at 3:14 PM

C.M.A @ CikMoonAdnan

cik moon, p mask study balik la...hehe

September 12, 2011 at 3:18 PM

CouLeur de Chiqu3

aku dah tua la kck nk sambung study...brg aku mmg dah abis dah pon...tu smlm bru anto iron, kettle n toaster kt dia...pasni entah ape la dia mintak...

dia cos amik kimia petroleum...

September 12, 2011 at 5:46 PM

tua2 pon ader smbung study taw...
woaaahhh kasik reban kakak tuh.sume nk dihangkutnye..ehheah..dia kata xpe kak aku koje..ader duit byk blei lain..hahaha

pergh terbaik punye course !!

September 12, 2011 at 9:34 PM

Ingat ke ms yang masuk.... tahniah kepada yang berjaya menjejaki ke u...

September 12, 2011 at 10:10 PM

hehehe sweeeeetnyerrrr.. tetibe teringin nk ade kakak jugak... time kin dlu, tade sape yg sudi berbuat demikian okeh! dah la mak bapak dok kuantan, kte plak kt cyber. T-T kesepian tau!

September 13, 2011 at 8:37 AM

bapak besar bebear tu...

hoho..sabo je la bebanyak yer kakak...dah dekat, kena la hadap je...ngehehehehehe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget