Monday, September 19, 2011

Rumah terbuka yang tak berapa nak terbuka...

Pada cuti Hari Malaysia yang lepas, aku dan keluarga telah mengadakan Rumah Terbuka sempena mood Aidilfitri yang masih kuat ni. Seperti tahun lepas, rumah terbuka ni diakan secara sederhana je. Masih takda gadis-gadis manja menari tarian No Body seperti juga tahun lepas.


Untuk pihak aku, aku tak jemput ramai sangat kawan-kawan. Sekadar kawan-kawan rapat je. Kepada yang tidak di jemput tu, harap maaf la...Bukan taknak jemput, tapi majlis ni tak berapa nak terbuka kan. Tu yang tak dapat jemput semua. Insya-Allah ada ada rezeki, korang akan di jemput. So tak dapat layan makanan, layan gambar je pon ok la kan.....



Makanan yang sedia menunggu untuk di bedal.


Nasi Baryani. Tetiba time open house ni pulak Ibu aku leh tukar sikit resepi masak baryani ni utk pertama kali. Nasib la masih ok lagi rasa dia walaupon ini cubaan pertama. Next time, aku nk suruh dia ikut resepi biasa. Lagi mabeles!


Nasi dagang pun hado! Sodap woo...


Dessert yang simple-simple je. Tapi orang yang datang ramai yang makan dessert dulu sebelum start melantak nasik. Motif? Melancarkan saluran pemakanan dan perut.


Antara kawan-kawan rapat yang datang. Di sebabkan ni kali pertama dioran datang open house umah aku, boleh pulak ingat ni majlis '2 dalam 1'. Cet!


Cef Sweetie Cheese dan Mama Meow tetamu dari jauh. Dapat singgah kejap je sebab kena balik KL malam tu jugak. Komitmen mereka di perlukan di Kuala Lumpur esoknya. Mekasih sudi datang jauh-jauh tu.


Ngada-ngada betol Adam si anak Stella ni. Satu family ni datang dari Jelai. Mekasih jugak sudi datang walaupun hujan-hujan malam tu. 'Eh payung Hello Kitty ko ada lagi kat aku ni!'


AJK Jemputan aku sedang menjalankan tugas memandangkan aku agak sibuk malam tu. Mekasih AJK Jemputan atas tugasan yang telah di laksanakan dengan jayanya. Leh up gaji macam ni.


Mak Lagenda dah bala tenteranya jugak ada datang malam tu. Tapi aku tak sempat nak amik gambar diorg sefamily. Bab kata mak, tetamu aku ni ramai (kononnye...).

Nasib la sebelum memasing balik, sempat gak la snap gambar reramai ni. Bila belek-belek gambar malam tu, ni la satu-satunya gambar yang ada muka aku. Jadi la....



Apa pun terima kasih pada semua yang sudi datang. Maaf kalau ada terlebih terkurang harap di maafkan, harap di halalkan.




p/s:-
21 Syawal, tapi aku masih dalam mood raya.......




30 comments

September 19, 2011 at 4:13 PM

sorry bro datang lewat 12 jam

September 19, 2011 at 4:54 PM

nasi baryani sodap gilerr.. nak tambah lg malu hahahahahahah.....makan pon sopan2 hik hik hik...apa pon thanks cik pana sudi jemput stella..


payung tu simpan lahh dulu nanti kot2 jumpa lg baru ambik :)

September 19, 2011 at 5:22 PM

Pasaiapa KC tak da eh? Opsss .. tak d jemput. huhuhu ..

September 19, 2011 at 11:22 PM

Bro Framestone

lewat2 pon sekurang2nye bro datang...
mekasih... :)

September 19, 2011 at 11:24 PM

stellaizz

laa...watpe nk malu2...mmg masak banyak, nk suh org makan...len kali makan je seberapa bnyk yg nak....thanks sudi datang ye...

segan nk simpan payung tu sbb kaler pink!!

September 19, 2011 at 11:24 PM

kakchik@ella

sori KC...bukan xnk jemput...tp mmg last minit bru plan nk jemput blogger.... :(

September 20, 2011 at 2:47 AM

selero nengok!

September 20, 2011 at 9:29 AM

yummyyy...aritu pegi opnhse umah bf, mak dia msak sdap gilak~~tp segan leerrr nk melantak, huhu mkn pon malu2..hahaha

September 20, 2011 at 10:21 AM

wahh syioknyee !!! syioknye..


*eh kt tmpat aku tu xde org gelek2 la..yg gelek2 tu org2 Kristian sana,yg berugama islam xberapaa layan gitu..

September 20, 2011 at 10:51 AM

sedapnye makanan kt situ...rugi x dpt dtg hehehehe

September 20, 2011 at 11:04 AM

selagi tak cukup 30 hari..selagi tu la kita beraya kan~ ^^

September 20, 2011 at 11:33 AM

Tulus Sweet

hahaha bab mkn2 semuo selero...

September 20, 2011 at 11:34 AM

kak lang

ala memula malu la...dah kawen nnt silap2 ngn pinggan2 kaklang telan!

September 20, 2011 at 11:35 AM

CouLeur de Chiqu3

aritu org ajak, kck ckp ade wedding...kalo tak leh join sekaki...

September 20, 2011 at 11:35 AM

el

haha sis duduk jauh..kalo tak, mmg sy dah jemput tau...

September 20, 2011 at 11:36 AM

Amanda Eltiqaz

SETUJU!!!

September 20, 2011 at 1:28 PM

Wahhhh..... Tergoda akak ngan menu2 tu, akak kt tepen masa nih...hehehehe

September 20, 2011 at 8:29 PM

aloooo..mane wa punye duit singget kt dade??..aduhhhh

September 21, 2011 at 10:56 AM

laa..x ajak ponn notami pegi braye! :( huhu..

September 21, 2011 at 11:17 AM

meriahnya ....walau kata tak ramai tp mcm ramai gak jemputannya.cantik baju cik panadol, nampak naik bila gmbr time mlm.sis suka

September 21, 2011 at 4:50 PM

Melati Qistyna's Mummy

yela, akak ade bg tau akak kt tepeng time tu...ade kawen kn...takpe la, next year akak dtg ye...

September 21, 2011 at 4:51 PM

mr.curly

bukan dah dapat ke aritu...

September 21, 2011 at 4:51 PM

Notami

erk! tak tau notami dok mane....

September 21, 2011 at 4:52 PM

Lydia Miza(Aidyl Azim)

hehe takde la rmai sgt pon kak...biase2 je tu...

September 21, 2011 at 6:19 PM

alaaaaaaaaaaa :( tahu la jijah makan byk..tak jemput pon....hahha

September 22, 2011 at 5:37 PM

seronoknya...

September 23, 2011 at 1:47 AM

aduhhhh..
kalau wa tau ada nasi beryani.. wa tentu akan cancel kan semua temujanji wa. hahaha

sori ye tak dapat memenuhi jemputan.

September 23, 2011 at 11:55 PM

sedapnyer~

September 26, 2011 at 6:11 PM

terliur tgk puding tu..

September 29, 2011 at 11:05 AM

semua menu sodap..tp apo kan dayo..tangki den kocik..raso sikit sikit yo laaahh..hahah

Post a Comment
Twitter Bird Gadget