Monday, October 3, 2011

Piala Sultan Selangor 2011

Bila Pengkerusi kelab anda seorang penyokong pasukan bola sepak yang sah-sah lain dari pasukan yang korang sokong, apa akan jadi ye?

Haaa ni lah akibatnya kalau pengkerusi kelab korang merupakan seorang penyokong bola sepak Selangor. Habis semua ahli di wajibkan temankan dia ke stadium aritu sempena Piala Sultan Selangor 2011.



Pengkerusi paksa ahli beli tiket games ni. RM10 tau...Mahal! Lepas duit makan aku 2 hari!


Hobin Jang Hobin! Nogori Semilan buleh! Opsss.....
Budak-budak Nogori ni jakun sikit sebab first time pegang bendera Selangor.


Time ni tunggu games antara Veteran Selangor vs Veteran Singapore. Ala dah nama pon veteran, game pon 40 minit jek. 20 minit utk separuh masa. 1st half mmg siyes best wooo. Menang menghiburkan! Tapi aku rasa diorg tu mesti berharap 20 minit tu cepat habis....


Pengkerusi marah aku sebab aku gelakkan team Veteran Selangor main.


Adeh! Kamera aku tak power pulak nak zoom sampai kat mamat bawah tu.


Masa break untuk 2nd half, ada persembahan. Memula diorg pasang lagu Isabella. Ingatkan diorg pasang radio je. Time tu memang satu stadium nyanyi reramai la. Abis je lagu, tetiba leh pulak si atok Amy yang rock ni kuar lari ke tgh padang. Huh memang fit lagi dia. Tokojut den! Pastu dia nyanyi lagu Fantasia Bulan Madu pulak.

Adeh dah macam konsert pulak dah. Tapi aku konpius sikit, nape la dia pilih lagu-lagu slow gitu utk nyanyi kat game bola. Kasi la yang rock sikit. Pape pun aku tabik spring kt Amy ni. Suara tetap maintain.....



Habis sudah game untuk pemain-pemain veteran. Score 3-1 ok la tu. Aku lagi suka group veteran yang main first half tu dari group yang main second half.


Start game untuk Pilihan Selangor vs Pilihan Singapura pulak, makin ramai orang yang datang. Area kitorang yang memula tadi kosong, tetiba jadi penuh.



Bdk Johor pon terpaksa berpaling tadah kejap untuk memenuhi permintaan Pengkerusi supaya menyokong Selangor malam tu.


Dek gol sendiri, team Selangor kalah lagi malam tu. Hish, main-main diorg tu. Tengok game veteran tu lagi best dari team pilihan tu main.


Sementara nak kasi orang lain keluar dulu, kitorang lepak2 dulu la. Pengkerusi sempat makan nasi goreng tapau dari rumah. Yang Bdk Johor pulak dok makan bendera Selangor tu. Lapar sangat la tu memasing.


Apa-apa pun, kami masih penyokong setia pasukan bola sepak Negeri Sembilan ok.


p/s:-
Ahli kelab, Kejohanan Piala Kak Pah bila mau start daa......



11 comments

October 3, 2011 at 2:26 PM

uishh...curang ke Selangor nmpak??apsal xajak skali?? ;)

October 3, 2011 at 2:54 PM

huhuhu...meraih sakan la monang...ado ko atok amy?
haduiyaiii..mesti lagi gempak kan?

October 3, 2011 at 2:59 PM

wah wah syok nyerrr....

October 3, 2011 at 3:01 PM

heee... dapat tiket free tpi malas la plak nak pegi :P

October 3, 2011 at 3:14 PM

tp sdey slangor kalah...=(

October 3, 2011 at 4:17 PM

pasni wa nk suh yg veteran tu je main tuk team Selangor..wlaupn dorg lari mcm itik tp main ala2 barca tuuuu..hikhik

wa xkire, pasni luorg mesti sokong S'gor gak..kalu x choice no 2 adelah team Kelate..so mane mau??..tu pn set2 kawe tu..hahaha

October 3, 2011 at 6:37 PM

btol ke amy tu ? hihi

October 4, 2011 at 12:15 PM

amboi..siap ada amy nyanyi la ke?hebat.lama dah akak tak nmpk budak johor berblog.busy sgt ke dia?huhu.

October 4, 2011 at 2:33 PM

Amy Search datang? bestnyer..

October 4, 2011 at 3:35 PM

haah...dah trun sh alam..x la pulak nk roger2 kan..hayoooo...

October 4, 2011 at 4:59 PM

tieha orang pahang...peaceee #tetibe

Post a Comment
Twitter Bird Gadget