Wednesday, October 5, 2011

Terima kasih Isteri Encek Bard


Waaahhhh! Blogger pemes jemput GB2MK datang openhouse/makan-makan kat rumah dia! Macam tak caye ye. Yela, sape tak kenal Isteri Encek Bard? #retis ni. Berkali-kali aku belek SMS tu untuk memastikan kesahihan SMS tu.


Tapi kalo bab makan-makan ni, sahih ke tak sahih, geng kitorg lebih suka amik yang sahih. Bab makan-makan memang bagi la kat kitorg ni. Memula SMS tu ingtkan dia salah letak tarikh. Yela dia ni kan
Ratu Typo. Takkan la dia nak buat openhouse lagi time dah abis raya ni.


Tapi kerana makan punya pasal, kitorang redah je la walaupon salah tarikh ke hape. Kalau salah tarikh, kami heret la tuan rumah lanje makan kat luar ke hehe. Sesat-sesat jugak la nak carik rumah dia ni sebab alamat no rumah punya la panjang. Hish nak dok Putrajaya ni kena terror ingat no rumah ye adik-adik.



Dek kerana dah sesat dan perut makin melapar, tuan rumah telah meminta Encek Bard sendiri pick up kami sebelum kami kesesatan lagi jauh. Rupa-rupanya takda la susah sangat nk carik rumah tu. Kami saje nak manje-manje dengan Encek Bard eh Isteri Encek Bard ni....



Budak momok ni dengan tuan rumah yang comey lotey ni.

Sampai rumah IEB, masuk-masuk je terus nampak makanan. Time tu tuan rumah aku tak nampak lagi. Makanan lagi menggoda aku haha! Ya ampunn tuan rumah. Aku bohong ok. Tuan rumah sambut baik punya. Siyes peramah gilos tuan rumah dan family dia.






Makanannye pulak memang mabeles. Macam mane la aku tak lebih utamakan makanan daripada tuan rumah. Nasi tomato, ayam masak merah, nasi himpit, kuah kacang. Simple tapi sedap. Pandai Encek Bard eh silap lagi, pandai Isteri Encek Bard ni masak.


Sesambil makan, bapak mertua IEB ni pulak sakan melayan. Al-maklum la kalau dah sekampung tu, macam-macam cerita la keluar. Dari cerita serius, sampai la cerita dalam kelambu! Ternoda sekejap otak aku aritu. Tu yang tak sempat amik gambar time makan-makan tu.





Lepas makan, lepak-lepak pulak kt balkoni penthouse IEB tu. Memang masyuk la. Dah kenyang-kenyang, mata mengantuk. Ingat nak stay terus je sampai malam. Lepas makan malam baru nak balik.



Diorg ni jumpa-jumpa terus ngam. Entah ape la yang buat diorg ni ngam agaknya. Tapi yang pasti, bapak mertua IEB ni memang sporting. Omak mertua dia jugak sporting.


Sebelum balik, kami melangkah keluar dengan harapan tuan rumah halang kami dari balik dan ajak kami stay sampai makan malam. Malangnya, tuan rumah lagi suka kami nak balik. Takpa la, janji perut kami semua dah muncit masa nak balik tu.


Terima kasih pada Isteri Encek Bard, Encek Bard dan keluarga sebab menerima kami sebagai tetamu dan menggegar penthouse tu. Lain kalo ajak la kami lagi ye. Kami amat berbesar hati menerima ajakan seumpama ini terutamanya xtvt makan-makan ni. Mekasih lagi sekali....




p/s:-

Teringat-ingat ayam masak merah tu.....


p/s:-

Terkilan tak dapat borak-borak ngan
Nyonya Lienz sebab masa kami baru sampai, dia dah nak balik....



21 comments

October 5, 2011 at 8:40 AM

waaa. sonoknyer g makan2.. huhu

derhaka pada ibu bapa??=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-jahanam-3.html

October 5, 2011 at 9:07 AM

Amboi..sonoknya makan2 yek!

October 5, 2011 at 9:42 AM

wahh meriah food kt situ..ada je korg kt mn2 eh umah IEB pun ada hahaha

October 5, 2011 at 9:55 AM

asyik kena panggil makan je.mana aci nih!hummpphh

October 5, 2011 at 10:31 AM

makan makan makan.....wahhh sonok nyerrr

October 5, 2011 at 11:23 AM

akak tak kisah kalau tak dapat makan pun...asal dapat jumpa en bard ehh silap isteri encik bard pun ok jugak...heeee...( isshhhh..curly tu..asal ada makan jer..ada jer dia...)..heee

October 5, 2011 at 11:46 AM

uik..ado mkn lagi..apo psl den tak kono jomput ..waaaaaaaaaaaaaa

October 6, 2011 at 9:46 AM

woahh..aura raya lg... !

October 6, 2011 at 10:46 AM

best nyer mkn2...

October 6, 2011 at 11:04 AM

untunglaaaaaa.. bestnyeeee dpt mkn3

October 6, 2011 at 11:06 AM

hihihii alamak luper nak tapaukan korang.. wakkakkaka.. elleh cik pana orang dah tak bagi balik dia nak balik... terima kasih to both off all kerana suni datang kerumah IEB

October 6, 2011 at 1:22 PM

amboi kalau makan laju je eh..hehe bestnya dpt makan makan...ngee~~

October 6, 2011 at 3:09 PM

alolololo takmo komen ahhhh
jeles wehhhhh...rindu grup geng gebu gebas ni!!!!!!!!!!!!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

October 6, 2011 at 5:59 PM

ahaha...jelezzzz~~~

October 7, 2011 at 9:52 AM

mak aiiii... sedapnya.... nak skit...

October 7, 2011 at 10:28 AM

Bestnye dpt mkn2..meriah tgk lauk2 tu..

October 7, 2011 at 12:44 PM

sedapnye mknn2 tu..

October 7, 2011 at 1:15 PM

waaaaaaaaaaa,..best2,..

October 7, 2011 at 2:39 PM

wah bestnya dpt makan dan berjalan2.

My Latest Entry: Saya akan cuba buat surat sokongan. @_@

October 7, 2011 at 4:24 PM

Jeles.

October 11, 2011 at 9:12 PM

amboinya dia pun .. baru nampak muka IEB kat sini memang comel..cik panadol pun comey peee

Post a Comment
Twitter Bird Gadget