Friday, January 28, 2011

Alahai bos.....

10 comments

Aku tension! Sumpah tak tipu.

Aku marah bos aku tadi. Siap sound dia hahaha.
*Sila contohi Cik Panadol. Nanti senang kena fired*



Aritu bos cakap mau kasi bonus. Before CNY tapi last-last dia cakap maybe lepas CNY atau next month! Watafak!!



Kepada bos,

Haiya bos...Wa sulah kija keras woo sepanjang 6 bulan lepas. Takkan tale pape kot. Atleast, bagi le monus cepat sikit. Kasi semangat sikit kat wa nak kija. Sulah la lu talak kasi wa cuti. Kalau macam ni, lu memang saja mau kasi wa jadi malas kija la bos!

Demn!

Lu ingat ha bos... Lu punya pelojek manyak mau masuk kan. Suma mau urgent kan. Wa mogok talak mau settle cepat nanti, memang lu mampus le mau jawab sama client! Wa punya peloduktiviti sama wa punya kelajuan wa buat kija bergantung kepada lu punya kepantasan membeli monus kat wa! Makin lu lambat kasi monus, lagi perlahan la wa settle lu punya pelojek. Sikalang talak ada olang mau handle suma pelojek tu. Lu dah janji ngan client. Kalau lu tak deliver on time, lu yang kena "F words" sama client. Tu bukan masalah wa.

Sikalang lu sulah kasi wa marah sama lu. Lu tengok la apa wa akan buat selagi wa talak dapat monus wa....

Ingat bos! Ini ugutan! Hahaha......

Happy Chinese New Year in Advance Bos!!




Whack Your Boss 2


Cik Panadol memang kijam!


p/s:

Kalau bos aku baca ni, mati aku woo......



Thursday, January 13, 2011

Jom serang Kenny Rogers ROASTERS! - Part 2

11 comments

Hahaha aku dah cakap aku nak serang gak kan! Port peberet diorang musti la Times Square. Meh layan gambar.


Gambar ni di ambil untuk mengimbau kembali saat peristiwa kutu berlaku!


Time ni aku tengah bermanja-manjaan dengan Mama Meow dalam usaha mengusha purse merah dan compact camera baru beliau yang berwarna merah!


Masing-masing tengah melayan perasaan sebelum Kak Limah datang menyerang kami!


Bdk Johor teruja tengok amoi-amoi yang pakai baju merah kt restoran tu selamam. Rambang mata dia tak tau nak usha mane satu!



p/s:
Aku malas nak amik gambar banyak-banyak sebab aku kelaparan. Aku pikir nak makan je time tu!



Wednesday, January 12, 2011

Jom serang Kenny Rogers ROASTERS!

17 comments

Sape nak ikut aku gi Kenny Rogers Roasters, sila anggat tangan. Sempena 12 Jan 2011 ni (arini la tu), KRR ade buat promotion! ROASTERS Eating Day (RED).


Time to don RED all over again this 12 January 2011 as the annual ROASTERS Eating Day (RED) is back! Wear RED – the colour of life, to celebrate good health and vitality through good eating and healthy living with Kenny Rogers ROASTERS (KRR).


The ticket to a year full of vitality starts with an active lifestyle fueled by a wholesome and healthy diet. KRR is in support of maintaining your resolution to a healthy 2011 for you and your loved one. Celebrate health and vitality by wearing something RED to any KRR restaurant and get two (2) Kenny’s Quarter Meals for the price of one.


Whether it is a RED lipstick, cap, t-shirt or trousers, celebrate health and vitality of you and your loved one or friend by wearing RED – the colour of life to KRR!



Aku pun baru je tau ni. Gerak hati aku ni macam tau-tau je. Patot la pagi tadi terus sambar baju merah. Dah alang-alang memenuhi syarat untuk promosi ni, aku teringin gak nak gi. Hahaha cepat!



p/s:
Geng Balik-balik Muka Korang! Mau ikot tak? Wa nak open table lagi ni! KEKEKE


Monday, January 10, 2011

Cik Panadol belom serik, semua ahli kelab terlibat sama...

10 comments
Orang kata kalau kita dah suka tu, apa je orang kata pasal kita, kita takkan peduli kan. Ala macam gak korang, kalau korang punye girlpren/boipren tak cun, tak hensem, musti orang orang akan mengata. Tapi bila dah suka, dah cintun, buruk camne pon dia, korang tak peduli apa orang lain akan kata kan.


Macam tu gak la aku. Walaupun aku ade sikit-sikit lagi fobia nak pakai baju kaler merah lepas insiden di sangka penyokong Indonesia tahun lepas, namun aku tetap tak serik. Camne nak serik, kalau bukak almari baju je nampak merah. Aku kalah ok kalau bab kaler merah ni.



Disebabkan jadual kehidupan aku yang agak kelam kabut sekarang ni, maka ahli-ahli geng telah menuntut janji dari aku. Open table! Ye diorang kalau bab-bab makan ni mane leh lupa.


Muka-muka yang telah menghantui hidup aku selama ni.


Setelah dipersetujui oleh semua ahli dan memandangkan masa aku pun percuma, maka aku bersetuju untuk open table walaupun niat di hati takmo la pegi tempat camtu. Tapi atas sebab Kak Limah, terpaksa aku ikutkan jua.


Atas permintaan aku selalu pengerusi meja makan malam tu, aku telah mewajibkan semua ahli memakai baju kaler merah! Kalau tak pakai aku reject dari meja makan! Hahaha... Nasib baik semua telah 'masak' dengan obsesi aku ni. Mekasih semua! Korang memang sporting!


Walaupun kami menjadi tatapan semua orang kerana kaler merah tu amat menarik perhatian, kami 'wat donno' je la. Bdk Johor siap sempat usha awek-awek yang tertarik dengan penampilan kami. Biase la tu, orang baru akhir baligh.....



Disebabkan Kak Limah, maka kami mengambil keputusan untuk makan di Secret Recipe. Motif pemilihan tempat makan, sebab kedai tu kaler MERAH! Hahaha...


Mrs Curly dan Mama Meow yang teruja dapat pakai kaler sedondon. Mama siap dressing ala-ala cheerleader lagi!


Ok tipu.... Kitorang takde choice sebenarnye. Mrs Curly & Mama Meow mau makan Japaneses food, mau makan sushi. Tapi aku pulak tak makan benda-benda tu. Last-last, kedai merah tu jugak jadi pilihan. Takpe....Len kali wa open table kedai lain ye....

Sesi makan-makan pun bermula...


Mama tengah practice untuk masuk pertandingan makan!




Malam tu juga Mama Meow telah berkenan nak belanja tengok movie. Di sebabkan Kak Limah, kami banyak panggung selama 2 hari tapi hampa bila semua slot penuh. Nasib baik malam tu kami bernasib baik walaupun sit tak berapa nak best. Kak Limah punya penangan memang power! Kak Limah yang power ke atau 'Hantu Kopek' tu yang lagi power! Kekekeke....



Anyway, memang best malam tu walaupun aktiviti tak dapat diteruskan memandangkan Mama kena balik awal sebab anak-anak dia belum makan.



Ok lepas ni turn sapa pulak?



p/s:

Macam mane Mama leh tertido pulak time tengok citer tu ek....


Twitter Bird Gadget