Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday #4

35 comments
Wah!! Apa yang diorg nak buat?



V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V











Oooooo.....

Ingatkan _____________(Sila isi tempat kosong.)





Tuesday, July 26, 2011

Hari Mengetes Sweetie Cheese yang best!

18 comments
Alah bising la korang ni. Kejap-kejap mintak aku tempek gambar Hari Mengetes Sweetie Cheese aritu. Aku sibuk la. Tak nampak ke? Hahaha


Ok la. Untuk tidak menghampakan sesiapa yang datang aritu, ni aku kasi tempek gambar-gambar time event tu. Aku tak banyak amik gambar time tu sebab dah ada pro photographer yang tolong amikkan gambar. So nak tengok gambar lenlain tu, tunggu photographer tu upload la ye...


Ni la Cep Sweetie Cheese yang sangat handal buat kek. Ade gaya cep ke dia ni? Hahaha jangan memain. Sebut je kek apa korang nak, semua dia boleh buat. Tapi jangan la order last minit. Cep ni marah wooo.... Urm Cep raya ni saya tempah kek ye....

Aku baru perasan, walaupun ni hari utk mengetes kek, tapi aku takde amik gambar kek la haha. Haritu, Cep bukan bawak Sweetie Cheese untuk di test. Ada jugak kek resepi baru dari dia, Mango Delight dan Cadbury Layer.

Aku bukan la penggemar mangga jadi mula-mula agak susah nak cuba Mango Delight tu. Tapi bila dah try sekali, siyes shedapp! Sempat la aku mengetes sampai 2 potong. Eh ni event mengetes utk sape ni?

Mango Delight

Cadbury Layer atau mane melayu nya Kek Lapis Cadbury pulak mmg antara faberet aku. Adeh! Takde gambar pulak. Ala kek ni ala-ala kek lapis sarawak tp kek lapis tu di lapis-lapis dengan coklat cadbury! Memang best! Eh ni bukan nk 'kipas' cep ye. Kalau ikutkan resepi sebenar kek ni, kelapa antara bahan yang dimasukkan bersama. Tapi kalau aku yang order, cep tau aku takmo kelapa tu. Haa banyak songeh kan aku. So cep ni boleh otter-otter gak la kek tu. Cep lain korang boleh mintak buat camtu ke?


Ok meh layan gambar yang sempat aku amik sebelum aku hanyut dek keshedappan kek-kek yang di bawak cep!

Mr Curly jadi tukang amik video yang tak propesional. Entah jadi entah tak video yang dia amik. Aku pulak sakan dok gedik-gedik depan video tu haha.


ReramaUngu. Orang paling awal hadir. Dia hadir dulu sebelum kek sampai. Siap tolong bungkus goodie bag lagi tu. Dia pon ada order gak SC ni. Tu pasal datang jugakkan. Dia ni penah jumpe sekali masa event Bisik-bisik dulu. Time tu tak sempat nak borak-borak lebih. Pas je Bisik-bisik, kitorg selalu cemolot kt blog, twitter ngan FB. Last-last time ni la baru dapat borak puas-puas ngan dia. Enjoy sangat.


Bdk Johor sanggup datang walaupon masa tu dia tengah dating ngn 'seseorang'. Tapi kecik ati sebab dia tak bawak pon 'seseorang' tu datang sekali. Sanggup hantar 'seseorang' tu balik dulu sebelom join kami. Hahahaha...


Yang tudung merah menyala ni pemilik belog FazilZurakil. Datang dengan family dia ni. Ramai jugak la yang eskot dia aritu. Siap beli kek tu on the spot lagi. Sambung mengetes kat umah ye sis....


Ni la budak kecik yang membuatkan aku segan nak amik gambar bebanyak haha. Pro amik gambar ni haha. Tu yang aku rasa kecik je diri ni kalo nak bandingkan gambar yang dia amik dgn yang aku amik. Aku rasa kecik? Rasa je tau! Padahal, kalo aku dok sebelah dia, bapak besarnye aku! Hahaha.... Hish dia ni memang serius kecik la... Selama kenal dalam blog, rasanya dia takde la kecik cenggini. Bila dah tengok depan-depan, serius kecik! Padan la orang panggil dia Kecik haha. Meh blaja ternak lemak dr Geng Gebu Gebas ni! Hahaha....


Ni la Cikgu Wan. Datang merempit sensorang. Memula malu nak makan, penat suh dia makan. Lepas je Kecik datang, baru la nak makan. Rupa-rupanya ada maksud tersirat. Cikgu ni dok geram ngan si Kecik ni haha.... Siap nak cubit pipi dia! Amboi Cikgu...Lupa dah ke kat Teynteyn tu hahaha.... Ok-ok nak mintak ampun kat Cikgu jap. Kang kena hentam pulak hahaha. Masa awal-awal tu macam memalu sikit Cikgu ni, lom panas lagi kot. Tapi bila dah takde kemaluan lagi, baru la tau Cikgu ni banyak mulut gak. Macam-macam tips dia share. Memang tak kedekut ilmu la jugak otai ni haha. Mekasih Cikgu!


Selain mengetes, kitorang sempat gam berjimba-jimba bersama. Borak-borak, kutuk mengutuk sepanjang sesi mengetes. Lepas makan, dok lepak-lepak sambil bual-bual. Mak, jangan jeles sy dapat cemolot ngan RU! Hahaha


Pengkerusi dengan props nya.


Kecik mengada-ngada nak makan bersuap oleh Cep kek sendiri. Gedik ar Kecik haha!


Normal la gegel je yang gambar gedik-gedik ni. Boboi kaber line kononnye.


Urm sapa lagi ek yang datang? Blogger yang datang diorg-diorg ni la. Yang lain tu kawan-kawan opis memasing je. Gambar malam sebelom balik lagi gediks. Gegel dan boboi semua gediks. Tapi gambar takda kat aku. Kena tunggu Kecik upload ye....

Lastly, mekasih kepada yang sudi datang.




p/s:-
Dengar-dengar Cep nak buat Family Day pulak lepas ni. Haaa sapa mau join?



Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday #3

48 comments
Gambar bogel Cik Panadol tersebar!!



p/s:-
Rindu kenangan ni~




Monday, July 18, 2011

Jacob's Walk of Life 2011

21 comments
Semalam seperti yang telah GB2MK rancangkan, kami telah menjayakan diri untuk menyertai acara Jacob's Walk of Health yg berlangsung di Taman Botani, Shah Alam.


Seawal pagi kami dah berada kat sane. Sampai-sampai terus register. Dapat T-Shirt dan wristband. Sesambil nak tunggu acara start kul 8 pagi tu, sempat la layan lite bekpes biskus Jacob's ngan air Anlene yang free tu.


Ni masa tengah tunggu VIP ngan Fafau datang. Malas der nk pegi depan-depan stage. Dok port paling belakang lagi best.



Muka masing-masing tak cukup tido!

Gedik-gedik jap. Nak bergambar pon takde mood sebenarnya sebab ngantok hehe...

Lambat lagi nak start.




Pengkerusi sempat memberi sepatan dua kata sempana acara ini. Nak tunggu VIP datang bg ucapan, lambat lagi pulak hehe.


Time warm up badan sikit. Instructor dari FitnessFirst. Urm tak best pon warm up diorg haha....Tengok, ramai kan. Penuh satu padang!

Nampak tak Bdk Johor nun. Dia terpisah jauh dari kami sebab nak berada di kalangan awek-awek kat starting point tu. Tengok, sekeliling dia aweks ok! Yela ramai awek-awek UiTM Shah Alam time tu. Rambang mata la beliau. Sampaikan terpisah dari kami hahaha...

Ramai tak peserta yang join. Tua muda semua join. Yang baby-baby pon ramai. Memang best!

Happy je Mrs Curly ngn Mama Meow ni.

Muka steady Mr Curly dan Bdk Johor di awal-awal perjalanan.

Eceh! berjaya sampai ke kilometer terakhir. #Semput den mendaki bukit kek situ! Tu yang excited bergambar kat sign board tu. Tapi dah sampai kt line penamat, tak teringat pulak nak amik gambar kat signboard last tu.

Tangan Mama yang mengebas dan membengkak selepas selesai perjalanan. Ape pasal ek?

Rehat-rehat dulu sebelom balik.

Tengok gaya Bdk Johor ngn Mama yang kepenatan. Sepakat betol diorg!

Goodie bag yang kami dapat. Yang register online saja dapat tau.


Pasni tak tau lagi apa acara nak join. Pengkerusi, ape next plan utk kelab? Broga? Kinabalu? Water rafting? Hahahaha


Thursday, July 14, 2011

Segmen Pilihan Bersama-sama DJ Panadol

22 comments
Setelah tertangguh beberapa lama untuk penyebaran video terlampau ahli-ahli geng, maka untuk pertama kalinya aku mempersembahkan video terlampau ahli GB2MK untuk tatapan umum. Harap terhibur...


Lagu permintaan Cha, dari kumpulan Payung. Ramalan Ku Benar Belaka? Apa yang laling ramalkan tu? Di sebabkan lagu-lagu zaman rock leleh ni memang makanan azali Bdk Johor, maka dia di minta untuk menyampaikan lagu ni.






Lagu permintaan ManKete, Cinta Kristal. Urm sape nyanyi ek lagu ni? Awie? Rahim Maarop? Aku tak tau...Man tujukan lagu ni untuk Cha. Ehem ade pape ke? Hahaha.... Lagu di sampaikan oleh Mr Curly.






Permintaan seterusnya adalah dari Zureen. Budak suka sushi ni mintak lagu Madu Tiga dan di tujukan kepada Cikgu Wan. Dengan ucapan, "Ku tak mahu di madu!!"






Kalau korang tengok video-video tu sampai habis, korang akan saksikan aksi-aksi terlampau backup dancer.


Ada lagi beberapa video yang sempat aku rakam, tapi tak sempat nak upload. Nanti-nanti aku upload ye.
Maaf di atas kelewatan ini.



p/s:-

Segmen Pilihan Bersama-sama DJ Panadol? Adalah segmen tuju lagu yang akan di nyanyikan oleh ahli GB2MK. Siapa yang nak tuju lagu, boleh contact aku.



Monday, July 4, 2011

Kenduri Doa Selamat

48 comments

Alhamdulillah, minggu lepas kenduri doa selamat di kampung aku telah selesai berjalan dengan lancarnya. Ye, family aku buat kenduri doa selamat kat rumah weken yang lepas. Opss bukan kenduri ape ye. Doa selamat untuk mendoakan arwah atok dan wan yang dah meninggal dunia. Ade ke kenduri doa selamat aku bertunang! Hish korang ni...


Majlis simple je, cuma ajak jiran-jiran kat taman aku tu je. Di sebabkan majlis kecik je, preparation pon takde la banyak sangat.





Makan hidang ok. Takde buffet-buffet. Sesekali layan la cara orang dulu-dulu ni kan. Antara lauk yang di hidangkan Ikan Merah Asam Pedas, Perut+Rebung Masak Cili Padi, Kerang Masak Apa Ntah (hehe), Umbut Masak Lemak dan Rendang Daging (maklong aku buat). Semua lauk kampung ye sebab Ibu aku tak suka nak bagi orang makan lauk-lauk yang biasa orang makan. Dia cakap orang dah jemu. Sesekali orang dapat lauk kampung ni, memang layann......





Ni antara yang sudi hadir. Sebenarnya hampir semua jiran aku datang malam tu. Datang laki bini je la sebab kat area umah aku tu dah takde lagi budak-budak muda duduk sane. Tinggal la couple-couple veteran je kat situ hehehe.



Ni pihak lelaki..

Ni pihak perempuan...


Eceh macam majlis ape pulak kan ade pihak-pihak ni...


p/s:-

Majlis ni biasa family aku buat sebelum bulan puasa. Since next month dah nk masuk Ramadhan, memang ramai la orang yang berebut nak buat kenduri macam ni. Tu pasal la family aku buat awal sikit. Takde la nak berebut ngan orang.




Twitter Bird Gadget